Černá fazolová omáčka (Black bean sauce)

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
ajta
590 příspěvků 21.12.04 17:24
Černá fazolová omáčka (Black bean sauce)

V mnoha asijských receptech jsem narazila na jednu ingredienci - černou fazolovou omáčku. Může mi někdo poradit, jak ji získat, popřípadě vyrobit??


Reklama


Reklama

Reakce:
 
kamilio
550 příspěvků 21.12.04 20:00
sorry, musíš si to udělat a ještě je to v angličtině.

Koukni se na www.emerils.com/…n_sauce.html target_blank

 
Bunter
457 příspěvků 21.12.04 21:35
...

Ajto,tato omáčka by měla být ke koupi ve specializovaných asijských obchodech.kterých je v Praze bezpočet.Já mám před sebou jeden výrobek,kde je název natištěn jednak čínsky, dále pak anglicky (Black bean sauce) a francouzsky(Sauce aux haricots noirs) od firmy LEE KUM KEE z HONG KONGU.Složení je:drcené černé fazole,sojová omáčka,voda,sůl,cu­kr,sojový olej,zahušťovací výtažek z kukuřice,barva karamel E 150 a stabilizátor E 415.
Výrobek je povolen k prodeji v Norsku od srpna 1997 a prodává se v skleněných lahvičkách o hmotnosti obsahu 226 g (8 oz).Ještě je tam adresa www.LKK.com
Mě osobně omáčka moc nechutná,žádná sláva to není a ani nevlastním recept, kde by byla omáčka v receptu.Přidával jsem jí do asijských pokrmů dle mého uvážení jako dochucovadlo,nebo součást marinád.Jinak přeji hodně štěstí

 
esmeralda
4813 příspěvků 22.12.04 01:55
Black bean sauce (Omáčka z černých fazolí)

Ajtičko, omáčku si můžeš vyrobit, ale je to pracné a potřebuješ k tomu fermentované černé fazole. Určitě ji seženeš. Je to jedna ze základních surovin v asijské kuchyni.
Kdybys však přece jen chtěla vyrábět, Tak se podívej za chvíli na Labužníka, přeložím tam pro tebe recept.

 
esmeralda
4813 příspěvků 22.12.04 04:03
Black bean sauce (Omáčka z černých fazolí)

A ještě malá poznámka k Bunterově reakci: My pod pojmem omáčka rozumíme většinou něco co se naleje na knedlíky.
V případě asijských „omáček“ tomu tak není. Většina jich slouží opravdu jenom jako dochucovadlo. Proto prosím všechny Labužníky, než začnete vařit asijská jídla, všechno si pečlivě napřed odměřte a odvažte. Krása asijských jídel spočívá v té perfektní vybalancovanosti. A od oka si to může dovolit jen kuchař po dlouholeté zkušenosti.

 
ajta
590 příspěvků 22.12.04 11:42
děkuji

děkuji za vaše příspěvky…

zvláště esmeraldě za recept… byť jsem i tak na začátku… nemám totiž tušení, kde sehnat fermentované sojové boby…

Buntere, máš pravdu, že v Praze je speciálek jako máku, ale já bydlím na českém venkově… a tady je to o mrkvi, cibuli a celeru… chi chi chi… alespoň mám důvod vyrazit do velkoměsta…

kamilio… tvá věta je hodna vytesání do kamene - skutečně je prý mnohem lepší, když si tuto omáčku člověk vyrobí sám… a mé druhé jméno může být klidně „malý chemik“, takže pro mne to je výzva…

při svém brouzdání po netu jsem našla jeden velkoobchod v Kladně, kde tuto omáčku (a mnoho dalších asijských specialit) mají v nabídce. Pokusím se vyšpiónit, zda v našem kraji někdo od nich neodebírá zboží…


Reklama

 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz