Celé kuře pečené plněné mletým masem

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
DanaJ
1136 příspěvků 26.06.13 22:33
Celé kuře pečené plněné mletým masem

Chtěla bych upéct kuře v celku, popř. sešité, které bych vykostila a naplnila vepřovým mletým masem (1:1 bůček a plec)…to mám nachystáno.
Zajímalo by mě, jestli jste už někdo něco takového dělal, tak jak. Já nikdy neplnila masem, tak si ani nedokážu představit jak na to. Chtěla bych spojit ty chutě vepřového a kuřecího. Tak jaké koření (třeba jsem si říkala, aby se to kuřecí nepřehlušilo třeba česnekem..?)? Potřebuji vyřešit hlavně ten vnitřek. Z venku bych raději jen posolila, toť vše. Asi bych tam nedávala vejce, housky.. možná spíš třeba kus mrkve nebo tenkej páreče, aby byla mozaika?
A ještě by mě zajímalo, jestli se to peče jako klasické kuře s nádivkou nebo, jak je uvnitř to maso, tak déle? :oops:
Předem všem díky moc za reakce. :hug:

Reakce:
 
birkana
1679 příspěvků 27.06.13 08:35

Vejce a housku bych tam dala, aby ta nádivka při krájení držela pohromadě. Zeleninu navíc přidat můžeš :) Připojuji recept na mnou vyzkoušenou nádivku, peču jako s jakoukoli nádivkou, prostě do upečení :think:

200 - 250 g předního hovězího
200 - 250 g vepřového masa
1 lžíce másla
1 cibule
masový vývar
sůl
pepř
2 - 3 žemle
80 g sýra na strouhání
2 vejce
petrželová nať

Maso nejméně dvakrát umeleme (můžeme k němu přidat i kuřecí vnitřnosti, případně kousek játrové zavářky). Na lžíci rozehřátého másla zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme maso a podusíme. V případě potřeby nepatrně podlijeme vývarem. Podušené maso osolíme, opepříme, přidáme k němu ve vývaru namočené a dobře vymačkané žemle, nastrouhaný sýr, petrželku, vejce a směs dobře promícháme.

Zdroj: O. Kosek, Ryby, drůbež, zvěřina na našem stole

 
DanaJ
1136 příspěvků 27.06.13 22:50

@birkana Díky za pomoc, ale vejce a housky fakt ne. Dělám sekanou a karbanátky bez vajec a strouhanky a bez problému drží. A už se do kuřete stejně nevejdou. Mno a hovězí už by bylo na mě moc (aktuálně hovězí jím jen výjimečně, moc mi teď nechutná, asi jsem předávkovaná:-)). Já spíš pravděpodobně potřebuji poradit vyváženou kombinaci koření. :?

 
di
2451 příspěvků 28.06.13 00:18

Dano, podle toho, co píšete, zkuste si tu najít nějaký recept na kuřecí či jinou roládu, případně galantinu, to asi bude to pravé. Bez housek a vajec (resp. žloutků) se asi bohužel neobejdete.

 
esmeralda
4813 příspěvků 28.06.13 02:39

Vřele doporučuji tuto roládu.

http://www.labuznik.cz/…-pro-jolanu/

Vždy za ni dostanu pochvalu před nastoupenou rodinou.

 
DanaJ
1136 příspěvků 04.07.13 23:38

Tak jsem se od vás nakonec nenechala přesvědčit, že tam musí bejt housky a vejce a jsem moc ráda. Udělala jsem náplň jen z masa a koření (oregano, rozmarýn, tymián). Bylo to výborný a krásně to drželo pohromadě. Porcovala jsem až druhý den na studenou mísu. Ještě to jednou vyzkouším, zkusím jíst teplé, a pak sem vložím recept, když to projde. :D

 
Labužník jandule02
1089 příspěvků 09.10.13 13:17

Nemusí tam být ani housky, ani vejce. Maso drží samo o sobě. Na koření se můžete vyřádit - může to být opravdu od Šumavy k Tatrám. Od ryze bylinkového až po curry, třeba. Jestli nemáte zkušenosti s vykostěním kuřete, jukněte na můj recept na drůbeží roládu. Je to zaručený a mnohokrát odzkoušený postup.

 
Labužník jandule02
1089 příspěvků 09.10.13 13:19

P. S. Na rozdíl od birkana však plním syrovou směsí.

 Váš příspěvek

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz