Často čtu v receptu....

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
esmeralda
4812 příspěvků 15.6.06 10:46
Často čtu v receptu....

…spařte rýži.
Vždy jsem si myslela že to znamená přelít vařící vodou, ale teď si nejsem moc jistá. Nevidím totiž že by to mohlo udělat (s rýží) velký rozdíl.
Mohl by mi to prosím někdo vysvětlit?

Reakce:
penda
4751 příspěvků 15.6.06 11:31
Esme,

rýže se přelévá vařící vodou z důvodu odplavení na povrchu uvolněného škrobu. Přelít a spařit horkou vodou je podle mne jeden a ten samý výraz. Některé recepty uvádějí, že se má spařit jednou, některé dvakrát, u některých je jen, že se má propláchnout pod tekoucí vodou. Tak si z toho něco vyber. ;o))

jolana
5068 příspěvků 15.6.06 12:42
...

Esmeralda, bedla ma vo svojom dennicku krasny prispevok o ryzi a o tom ako ju varit. Po dlhych rokoch mozem povedat, ze viem varit hocijaky druh ryze, a naucila som sa to sama, a to co som sa naucila je presne to co tam ona pise. Precitaj, stoji to za to.

esmeralda
4812 příspěvků 15.6.06 22:27
Díky Vladko a Jolano,

s vařením rýže potíže nemám, jan mě matl ten výraz.
Díky tobě Vladko mám dilema vyřešené.
Prostě do jídla hodit trochu rýže bez proplachování nebo spaření..
(Šlo o recept kdy se rýže přidávala do masové směsi za syrova.)
Tady totiž odborníci přes výživu nedoporučují rýži ani proplachovat ani spařovat, aby se neodplavily důležité nutriční látky z povrchu.

Váš příspěvek

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz