BÝČÍ ŽLÁZY

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
Eleeen
1127 příspěvků 03.10.06 10:07
BÝČÍ ŽLÁZY

Vzhledem k tomu, že si je občas rádi dáme smažené v hospodě a že jsem je už zkoušela i doma, mám problém. Celkem ho potřebuji akutně vyřešit, protože mám dnes čerstvé, odblaněné a vyprané žlázy opět v lednici nachystané na večeři.
Když dávám řízky v trojobalu smažit (na pánvičce), vždycky se mi pak trojobal potrhá.
Jak docílit toho, aby se tak nestávalo?
Podle mě se žláza při smažení zmenší, kdežto trojobal zůstane v původní „velikosti“. Máte někdo radu, jak docílit, aby se tak nestávalo? Jediné, co mě napadlo, je obalit 2× ve vajíčku a strouhance.
Pokud víte, poraďte mi, prosím.


Reklama


Reklama

Reakce:
 
Labužník housenka02
609 příspěvků 03.10.06 11:00
Eleen,

… řeším tentýž problém, taky se mi trojobal trhá… možná je to tím, že jsou žlázy na povrchu hodně hladké a tak ta potvora tam tak dobře nedrží… nicméně je čas od času připravuji také a nad potrhaným obalem přimhuřujeme oči neboť nám jde více o obsah než o strouhanku… ale dobrou radu bych přivítala i já.

 
DanaJ
1136 příspěvků 03.10.06 11:22
Stávalo se mi to i u normálních řízků vepřových.

Stačí maso před obalováním osušit papírovou utěrkou. Býčí žlázy jsem ještě nedělala, ale jestli jsou hladké až slizké možná by pomohlo opláchnutí octem, jako u ryby.
Je zbytečné obalovat 2×.

 
Labužník Jiti02
170 příspěvků 03.10.06 13:22
Nevím, možná "nesu dříví do lesa"

byčí žlázy jsem také nikdy nedělela ani nejedla. Ale asi 3 měsíce obaluji v polohrubé mouce (od maminky jsem uměla hladkou) a na hrubou jsem odvahu ještě neměla. Někde jsem to vyčetla, už ani nevím kde, a zdá se mi ten trojobal takový pevnější… ale třeba to tak děláte, a stejně se trhá
 J.

 
Labužník housenka02
609 příspěvků 04.10.06 23:05
Jiti,

… s polohrubou jsem to nikdy nezkoušela, ale možná na tom něco bude… taky jsem donedávna zahušťovala omáčky hl. moukou a občas se mi udělaly žmolky, ikdyž jsem ji dobře rozšlehala v tekutině… nedávno mi někdo poradil zahušťovat polohrubou a ejhle - žmolky nikde… třeba to pomůže i v tomto případě… budu to muset brzy vyzkoušet, jen co koupím ty zatracené žlázy…

 
DanaJ
1136 příspěvků 05.10.06 06:58
housenko,

mamča zahušťuje odjakživa hrubou, prej je to zdravější. Na chuť se to nepozná. Jsou tam ale vidět malilinkaté ťupíčky, nevadí to. Řízky děláme vždy v hladké, tak nevím.

 
Labužník housenka02
609 příspěvků 05.10.06 08:21
DanoJ

… s tou polohr. moukou mi to kdosi poradil v souvislosti se zdravější výživou když jsem se ptala na rady jak s cukrovkou a výživou při ní, takže něco na tom asi je, s hrubou jsem to nezkoušela, ale při zahušťování polohr. nejsou žádné ťupíčky vidět, takže se osvědčila zlatá střední cesta…

 
DanaJ
1136 příspěvků 05.10.06 08:30
housenko,

já Ti radila tu hrubou. Možná by ale bylo lepší zahušťovat něčím jiným kvůli cukrovce.
O víkendu si naši dali k obědu vepřo-bůček, knedlo, zelo. Nebyli jsme doma a když jsem přijela myslela jsem, že mě trefí šlak. Máma má vysokej cukr v krvi a táta zvýšenej cholesterol. No to si dali do trumpety.

 
kltko 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 06.10.06 14:57
...

mimochodom býčie žľazy sú veľmi dobré aj na prírodno - dusené so zeleninou (paprika/paradajky respektíve mimo sezóny rovno lečo), vyprážané mi prídu dosť suché

 
Labužník Jana.Q02
129 příspěvků 09.10.06 10:05
Eleen,

Co zkusit udělat ostrým nožem jemné zářezy do kříže jen na povrchu žlázy, aby trojobal líp držel? Nemám to na čem vyzkoušet, tady se to moc neprodává.


Reklama

 Váš příspěvek
Další podobná témata podle názvu

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz