v restauraci jsem ochutnala úžasnou rybu-butterfish.všude se po ní sháním a nikde ji nemají.neznáte náhodou nějaký fajn krámek s rybama atd.?nejlépe v praze
Butterfish a jiné mořské potvory
kde se dá sehnat bohužel nevím, ale snad ti k tomu dopomůžou tyto informace…
v nabídkách restaurací označován také jako modrohlav…
jde prý o rybu pestroun obecný (Peprilus triacanthus), která má maso
podobné masu halibuta…
Urcite ji maji v makru, v jejich katalogu jsem ji videla za dobrou cenu.
Zaujalo me, ze je tam i varovani, ze je to velmi tucna ryba a ma se ji snist
max 150 g, aby nebylo cloveku spatne )
Určitě doporučuju tento e-shop pana Lešetického . Podotýkám, že s ním nejsem nijak spřízněna, jsem jen velice spokojená zákaznice.
mají to na stránkách, ale podle toho, co psali posledně, když jsem se tam dívala, jedná se o okruh o poloměru cca 100 km.
kam až je blízké okolí nevím, zkus jim napsat mail, kde se nacházíš a zeptat se. Mně to vozí do Ohrobce, což je za Dolními Břežany, asi 8km za katastrální hranicí Prahy. Jestli pracuješ v Praze, nebo tam míváš jiné „zástoje“, můžeš si to přivézt třeba do práce, ke kamarádce apod.
Detaily úplně nevím. Původní dotaz zněl na Prahu, proto jsem postla tuto možnost.
Di, to „rozšiřování“ do okruhu 100 km bohužel znamená, že ve větších vzdálenostech hledají obchůdky a jiná stanoviště, kam by zaváželi a lidi z okolí by si to tam mohli vyzvednout. Neznamená to, že by sis mohla objednat dovoz 100 km daleko jen za těch 0,– až 120,– korun dopravného.
klaaarko, my jsme za hranicí velké Prahy 20 km, ale objevila jsem v Říčanech malou prodejnu „Čerstvé ryby“. Půjdu je navštívit, třeba budou s touto firmou spolupracovat. Nebo že bych vymyslela nějaký pražský „zástoj“ ? Aby mi to ale doma prošlo…
di, hledala jsem, hledala, jenže jenom v e-schopu.
tenhle typ zástoje bych nedoporučovala Já třeba v Praze pracuju, mám tam kamarádky, chodím tam do fitka apod. a vím, že to je případ hodně lidí, co bydlí kolem Prahy. Jinak hodně štěstí v těch Říčanech, kdyžtak se pak poděl o zkušenosti
Butterfish neumí vstřebávat tuk, takže se v jejím těle po celý život ukládá nějak jinak než u všech ostatních ryb (více zjistitíte na wikipedii, když zadáte slovo butterfish) a lidské tělo tento tuk také zpracovat neumí, což vede u dost lidí, ale opravdu u dost lidí k jednodennímu průjmu. Rybu jsem měl jednou, byla opravdu skvělá, ale už nikdy bych si ji nedal znovu. Dle wiki například Kanada přemýšlela, zda ji úplně nezakázat. Vyplynulo z toho nakonec jen omezení, že na výrobku musí být uvedeno doporučení nekonzumovat více jak 150g a styl úpravy jedině grilovat. Po mé zkušenosti říkám, že to dostatečné není
For anyone else googling or binging this…Escolar (http://en.wikipedia.org/wiki/Escolar) is not butterfish.
Butterfish normally refers to a a group of fish: http://www.gma.org/…acanthus.htm
The Escolar sold in Makro is illegal in Japan since 1977 and is therefore only sold by cheap, poor Sushi immitators, and is only sold as Butterfish in ignorance or in a fraudulent attempt to deceive customers.
Escolar does not cause bowel illness because of high fat content, but because of wax ester content. It may also cause a histimine related health problem. It should not be consumed, and should always be sold with a health warning.
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
