Budeme slavit 50!!

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
glama  01.10.03 10:15
Budeme slavit 50!!

Tedy můj muž… V dubnu příštího roku. A k této příležitosti se bude chystat velká sláva. Tedy já budu chystat… Poraďte mi, prosím, co vařit a připravit pro cca 100 lidí. Co jste v podobném měřítku vyzkoušeli a co se povedlo. Vařit budu sama, snad s nějakými pomocníky. Hoďte mi nějaké tipy. Musí to být rychlé, jednoduché a samozřejmě nepříliš drahé. A musí toho být dost!
Klasika - guláš, klobásy, tlačenky a podobné, to vím. Máme na chalupě výborného řezníka a uzenáře a on nám vše vyrobí.
Ale nenapadá vás něco jiného??? Skvělého??? Co jste dělali a mělo to obrovský úspěch???
Moc děkuji za tipy a pomoc!!!


Reklama


Reklama

Reakce:
 
Eja
3712 příspěvků 01.10.03 13:22
Glamo,

před rokem jsem připravovala padesátiny své kamarádce, sice nebylo sto lidí, ale asi 40 / tu stovku bych asi nepřežila/, a největší úspěch mělo:

  • kuřecí rolády na studených mísách - do náplně jatýrka a žampiony, ty se s odpuštěním sežraly skoro hned
  • misky s naloženými sýry - nakládala jsem do lahví všechny dohromady - Eidam, Hermelín a Istambul
  • misky s utopenci
  • plněné jednohubky z listového těsta - vykrájet tvary, upéct, rozříznout, na spodek různé náplně / hodně/, ozdobit, přiklopit vrškem
    Máš ještě dost času, ale obecně se mi / už jsem takových oslav, i když menších, dělala víc/ osvědčilo se nenutit do experimentů, zaleží samozřejmě na tom, jací budou hosté, ale moje zkušenost je, že zrovna Ti, o kterých jsem předpokládala " vybrané " chutě, dlabali nejvíc utopence a nakládané sýry.
    Předem Tě upozorňuji, že s oslavy stoprocentně nebudeš mít skoro nic, protože budeš po těch přípravách skoro mrtvá. Já jsem ve finále dopoledne měla k ruce kamarádčinu dceru a budoucí snachu a spoléhat se na pomocníky vřele nedoporučuji - věnovaly se ochutnávání toho, co jsem já vyrobila.
    Ale ostatní labužnící mají třeba jinou zkušenost.
    Měj se hezky.
 
glama  02.10.03 05:13
Díky, Ejo!

Přesně tohle potřebuji! S oslavami mám zkušeností dost a dost, u nás se slaví každé narozeniny i svátek, naši přátelé stejně, a tak slavíme prakticky průběžně , ale jde většinou o cca 20-30 osob. Tam to vyřídím chlebíčky, jednohubkami, saláty, grilem a udírnou apod. V tomhle množství to bude horší. Kamarádky už ale pomoc slíbily, nicméně přesto je mi naprosto jasné - a tys mi to jen potvrdila, že pro mě to nebude oslava, ale několikadenní dřina!
Díky moc za tipy, pomůže mi to.
Ty sýry i utopence tutově naložím!

 
petra1
86 příspěvků 03.10.03 09:18
má troška do mlýna

Naprosto souhlasím s Ejou, my ještě na takové oslavy kromě kuřecích rolád pořizujeme také rolády bůčkové a dokonce nic nezkazíte i sekanou, ovšem musí být dobře udělaná (uvnitř třeba páreček nebo kousek masíčka a zabalená a pečená v bránici). A taky vždycky vyrobím nějaký ne moc složitý, ale upravený aspik. Mám formu od Tuperware, ale když toho dělám víc, tak to nalifruju do bábovkových forem a také do srnčích hřbetů. A pak nikdy nechybí nějaký ten salát, jak zelenina, tak taky nějaká kalorická potvora s majolkou (ovšem samozřejmě velmi opatrně). Dost chutná Sloní žrádlo a taky obyčejný čočkový, kam kromě neslané čočky mrsknu trošku okurek, hodně malinko salámu a majolku a malinko osolím či okořením. Nejlepší je až na druhý den, kdy se proleží. A co se osvědčilo 100%, ale na to potřebujete pomocníka jsou malé řízečky. Dopředu osmažit, pak si půjčit tak dva friťáky a dvě pomocnice a už to frčí. I když pomocnice stačí jedna. A ty jdou ani nestačí zkusit.
Každopádně vás obdivuji, že chcete obsloužit 100 hostí. To je opravdu docela velké sousto. Klobouk dolů.

 
K.G.
6 příspěvků 04.10.03 16:36

Gratuluji!!!!
50! Abraham! jake bude party! Oficialni sezeni a obsluha
nebo bufet/raut ?
Mate dost prostoru a sezeni???

Co takhle Kureci pikantni kridelka /jako Buffallo Wings /
a salaty /italska pasta salads/ a grill / marinady a lehke prouzky masa
V podstate neco, co se da pripravit predem.

******************
Totalne pod carou
Jinak si myslim, ze Glama musi but jednicka, kdyz je ocohotna radit vsem nevaricum ):):):)

PS :
Teta Dan zna cary z Bully Kravar na Opavsku

Poprosim o Recept/y //

K.G.

 
bigerin
9 příspěvků 05.10.03 18:03
dotaz pro petra1

Prosím,prosím, co je to Sloní žrádlo? Díky, bigerin

 
glama  06.10.03 08:23
Děkuji všem....

radičům a radilům Party - my tomu říkáme jinak, bude v takové prázdninové hospodě na sále - tu hospodu si půjčujeme celou. Zajistíme ubytování pro hosty v chatkách okolo.
Stolů a židlí snad dost bude. Horší to bude se sklem. No, ale vždycky lze na pozvánky napsat ŽIDLI A SKLENICI S SEBOU!
V rohu bude stát pípa s chlazením, část jídla bude na bufetovém stole bokem a jinak se bude zakládat a dokládat na stoly.
Každy se obslouží sám a ještě pomůže druhým.
Všichni se známe, nebude to žádná snobárna. Počítám, že se sejde nejmíň 20 muzikantů s nástroji a přidají se stejně (jako vždycky) ke kapele co to bude mít na povel. A plac na tancování a tak dál… :-)
No a k tomu musí mít do čeho kousnout!
Takže moc děkuji za rady a těším se na další nápady :_)

 
petra1
86 příspěvků 06.10.03 08:36
Pro Gigerin

Sloní žrádlo je takový salát, recept je i zde na Labužníku, zadej si ho hledání Sloní a objeví se ti hned tři verze - já používám tu pod názvem Sloní mls (i když u nás se tomu říká žrádlo).

 
Jenofefa
1315 příspěvků 06.10.03 17:48
Pár nápadů pro inspiraci

Ačkoliv tolik osob jsem nikdy nehostila, doporučovala bych podávat věci, které se dají připravit dopředu – vždy jsem uspěla s marinovaným kuřetem (recept jsem dnes napsala), výborné jsou malé aspikové bábovičky (plněné např. do malých šálků, ale na tvaru nezáleží, na zatuhlou vrstvičku aspiku udělaného z okyseleného vývaru vyčištěného bílkem a ochuceného bílým vínem a želatiny rozložit naloženou zeleninu, např. Moravanku, kousky pečeného kuřete bez kůže a třeba kousek vajíčka – fantazii se meze nekladou), zalít chladnoucím aspikem. Uspěla jsem s malými párky (nebo čímkoli) zapečeným v lístkovém těstě. Dobré je dopředu upéci malé košíčky ze slaného křehkého těsta, které lze plnit různými pěnami (uheráková, šunková, třená niva) – to jde pak celkem rychle. Pěnou lze plnit i malé „hromádky“ z odpalovaného těsta (říkali jsme jim doma „pouchlata“), které se na plech kladou dvěma kávovými lžičkami, takže výsledné kousky jsou velké asi 2,5 cm a vypadají jako malá kuřátka. Saláty je šikovné plnit do vydlabaných rajčat nebo rozpůlených paprik – není pak potřeba používat tolik příbory. Ráda dělávám i plněná vajíčka – polovice bílků plněné náplní utřené ze žloutků, másla nebo taveného sýra, strouhané cibulky, strouhané okurky nebo nasekaných kaparů, trochu hořčice, sůl, pepř.

 
Labužník zita02
7 příspěvků 20.10.03 10:29
Cattering

Glamo, obdivuji vás, pokud to vážně zvládnete vše sama. Na druhou stranu, neměla byste si tu oslavu spíš užívat? Po ČR jsou už fakt slušné catteringové firmy, které vám vše dodají, stačí objednat. A tedy zaplatit, pochopitelně, ale není to tak drahé, jak si ledaskdo myslí. Když už váš manžel chce pozvat tak šílené množství lidí, ať neškudlí a vás trochu šetří.
P.S. Ale nedáte-li jinak - zkuste najemno umlet pečené či dušené telecí, libové vepřové (nejlépe z panenek ev. i z kýty) či kuřecí maso, smíchat s bešamelem, přidat dost česneku, osolit, opepřit a po jednotlivých porcích zapéct ve formičkách. Pak stačí jen zakápnout citronem a je to skvělé.

 
glama  22.10.03 21:48
Milá Zito...

děkuji za starost :-))
Můj muž na mě opravdu neškudlí a já si tu oslavu opravdu užiju. Tím spíš, že se navíc asi ještě dopoledně oficiálně vezmeme a naše soužití tedy potvrdíme na úřadě :-)))
Cateringové firmy mě opravdu nenapadly, nepadají v úvahu. Je to věc cti, připravit pro své přátele všechno"sama". Sama totiž nebudu. Dcery s partnery, moje kamarádky, které jsou skvělé makačky a kuchařky a vůbec všichni přátelé.
Tahle oslava nebude bombastická ani snobská. ale naprosto pohodová. Vzdyť se tam nepůjde nikdo blýsknout, ale setkat se s kamarády a přáteli, pobavit se, potěšit. Ženský nebudou mít na sobě róby ani lodičky ale spíš džíny a kecky a chlapi místo smokingu džíny a maskáče a stetsony. O to více bude atmosféra méně strojená a uvolněnější.
A k tomu by se, jak jistě sama uznáš, cateringová firma nehodila.
Bude guláš, klobásy, tlačenky, uzené ryby, nakládané sýry, utopenci, naše milované jogurtové kuřecí řízky a různé další chuťovky z Labužníka.
Na sále budou stát sudy s pivem a pípou a vedle další nápoje.
No prostě bude veselo.
Děkuji moc za zájem! :-))


Reklama

 Váš příspěvek
Další podobná témata podle názvu

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz