Milí labužníci,
chci se s vámi podělit o skvělý zážitek z dnešního odpoledne a
dovolím si sem zkopírovat „recenzi“, kterou jsem napsala na www.fajnsmekr.cz . Restauraci Green všem
doporučuji
Díky doporučením z Fajnšmekra, hlavně těm od Theodora, jsme si pro nedělní odpoledne vybrali Green. Chtěli jsme vyzkoušet řecké speciality, ale vzhledem k tomu, že byl poslední den trvání této tematické akce, tak s jehněčím už jsme nepořídili. Začali jsme tedy alespoň malou reminiscencí na řecké dny a jako aperitiv jsme zvolili Retsinu, kterou jsme předtím neznali, a pryskyřicové tóny vína nás mile překvapily. Manžel si dal francouzskou cibulačku s koňakem a sýrovým krutonem, s níž byl navýsost spokojen a já potvrzuji, ochutnala jsem od něj. Jako hlavní chod jsme pak zvolili telecí steaky - tedy manžel měl Josua steak (marinovaný steak z telecí kýty na bílém víně, podávaný s restovanými václavkami, slaninou na způsob italského prosciutta a pórkem), a já jsem vybrala Toulouse steak (marinovaný steak z telecí kýty zapečený slaninou a mozarellou, zdobený chřestovou otýpkou). Obojí bylo vynikající, maso křehké a velmi chutné. Obzvláště musíme pochválit úpravu s restovanými václavkami, která naprosto neměla chybu. Jako přílohu jsme si dali pouze chléb, což bylo dobře, nepřebíjeli jsme chuť telecího jinou chutí ani objemem přílohy. K masu a chlebu jsme si ještě objednali jednu porci zeleniny Noblese (směs baby karotky, fazolových lusků, pravých hřibů, červené cibule, zelené a červené papriky, restovaná na olivovém oleji, ochucená bazalkou), která naprosto skvěle doplnila „lesní“ chuť zejména Joshua steaku. K jídlu jsme opět pili řecká vína, já Nemea Boutari, které je popsáno jako suché víno s tmavě rubínovou barvou a intenzivním aroma švestek, nového dubového sudu a sladkého aroma zrání, manžel pak měl Naoussa Boutari, suché víno s vůní oliv, rajčat a koření, silné víno s příchutí pepře a bobulí. Obojí nám telecí příjemně doplnilo. Navýsost příjemné odpoledne v restauraci Green jsme ukončili kávou Compagnia dell' Arabica a jablečným závinem se zmrzlinou. Obsluha byla velice příjemná, docela nás proto mrzelo, že někteří hosté si po dvaceti minutách po příchodu hlasitě a nepříjemně stěžovali na dlouhé čekání na jídlo. My jsme chtěli obsluze i kuchaři poděkovat za krásný zážitek, proto jsme oba pozvali na „panáka“ (kterého si s námi nedali, ale nechali si jej až po službě), čímž jsme si vysloužili „panáky“ na revanš. Naprosto skvělá zkušenost, rozhodně se sem budeme vracet a doporučujeme všem, kteří chtějí krásné jídlo s příjemnou obsluhou a přitom netrvají na fast-food rychlosti.