Brambory vařené bez vody v Papinově hrnci

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
dag
539 příspěvků 24.03.09 13:29
Brambory vařené bez vody v Papinově hrnci

televizní moderátor a veselá kopa Karel Šíp se dušuje, že nejchutnější brambory se vaří takto: oloupané a nakrájené brambory se dají do Papinova hrnce a NEZALÉVAJÍ se žádnou vodou.
Po odpísknutí se ztlumí plamen a nechají se ještě 5 minut vařit.
Myslíte milý Labužníci že je něco takového možné?


Reklama


Reklama

Reakce:
 
anickav
2904 příspěvků 24.03.09 13:41
Ahoj dag,

sylvie sem hodila recept na Brambory podle Ladislava Županiče, č. 29134.
Pozri na to, možno to hľadáš…Príp. si preštuduj aj diskusiu pod receptom.
(Mne sa nedaria. )
Pekný deň!

 
dag
539 příspěvků 24.03.09 16:48
AničceV

Milá Aničko, děkuji. Recept jsem našla. Sylvie brambory takto udělané chválí, ale v textu má …vůně připalujících se brambor…a radí jen malé množství, doslova, jen tak pro dvě osoby.
A diskuse je směrem k výrobku spíše negativní. A hodně se mluví o tom, čím vyčistit připálený hrnec.
Takže veselé kopy budou oba dva.
Ještě jednou děkuji.
Jsem nastydlá a trápím se kašlem a bolavými mandlemi a už netrpělivě čekám na mladé kopřivy ze kterých umixovaný nápoj mně vždy pomůže. Ale stále nic. Včera tady v Praze opět sněžilo.
Doufám, že je u Vás lépe. Přeji zdraví Dag.

 
bocianka
528 příspěvků 24.03.09 17:51
Aničko a Dagu.

Tyto brambory takhle připravuji a musím říci, že jsou opravdu vynikající.
Brambory oloupu, pokrájím, osolím a okmínuji. Cibuli pokrájím a na másle nechám zesklovatět. Na to dám brambory, uzavřu papiňák. Když začne syčet, stahnu oheň a nechám asi 5 minut. Pak oheň vypnu a nechám zavřené, pokud sám nepovolí. Nejsou připálené, naopak jsou mírně opečené a velmi chutné. Základní recept byl myslím na 1 kg brambor 10 dkg másla a 10 dkg cibule. Já osobně si to přizpůsobuju podle potřeby. Nejsem žádný kuchařský virtuos, ale tyto brambory se my zatím vždycky podařily. Dobré je taky přidat kousek česneku nebo nějaké bylinky. Dobrou chuť.

 
bocianka
528 příspěvků 24.03.09 17:52
Aničko a Dagu.

Tyto brambory takhle připravuji a musím říci, že jsou opravdu vynikající.
Brambory oloupu, pokrájím, osolím a okmínuji. Cibuli pokrájím a na másle nechám zesklovatět. Na to dám brambory, uzavřu papiňák. Když začne syčet, stahnu oheň a nechám asi 5 minut. Pak oheň vypnu a nechám zavřené, pokud sám nepovolí. Nejsou připálené, naopak jsou mírně opečené a velmi chutné. Základní recept byl myslím na 1 kg brambor 10 dkg másla a 10 dkg cibule. Já osobně si to přizpůsobuju podle potřeby. Nejsem žádný kuchařský virtuos, ale tyto brambory se my zatím vždycky podařily.

 
bocianka
528 příspěvků 24.03.09 17:52
Pardon,

mám to 2×, omlouvám se.

 
anickav
2904 příspěvků 24.03.09 18:00
Ahoj dag,

Sylvie s tými bramborami tu zahviezdila! Dokonca na lab. zraze sme chceli, aby ich prípravu demonštrovala pre nás menej šikovných. Ja mám ten papiňák obrovský a jediný a nechcelo sa mi s ním pre trochu zemiakov dokola experimentovať, možno by som časom došla na ten správny fígeľ. Skôr som sa bála, že si ho zničím…U nás v BA dnes bolo pekne, dokonca pršalo, krúpy aj párkrát snežilo…

 
Labužník Mahony02
39 příspěvků 25.03.09 06:38
Brambory v Papiňáku

Mohu jenom doporučit, nakrájet na tenká kolečka, někdy dávám na cibulku, někdy ne. Hlavně měním pří:,–(y: jednou na česneku, jindy přidám mletou papriku nebo: grilovací koření, žampiony, pórek, pažitku, dokonce vařené fazole aj. ...... zkuste to!


Reklama

 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz