Brambory, které se vařením rozpadají

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
Alu
147 příspěvků 04.09.04 20:43
Brambory, které se vařením rozpadají

Určitě to znáte všichni, naprosto normálně vaříte brambory a ony se rozpadnou v naprosto normálním čase (i kratším) na nechutnou drť. Vím, že je to druhem brambor, ale bohužel se mi povedlo si takovýchto brambor nakoupit moc a nechce se mi je vyhazovat. Nemáte na to někdo nějaký fígl?? Díky mooooc předem.


Reklama


Reklama

Reakce:
 
penda
4752 příspěvků 04.09.04 23:59
Alu§ko,

dělat z nich jen bramborovou kaši…hahaha…já se mrknu někde do nějakých rad…vím, co máš na mysli, také se nám to občas stává…ale přímo fígl z vlastní praxe žádný nemám…:-))

 
penda
4752 příspěvků 05.09.04 00:24
Alu§ko,

tak jsem nebyla od pravdy daleko, našla jsem odkaz, kde je psáno, že tento typ brambor se používá pro přípravu bramborových kaší, těst a knedlíků…

 
Alu
147 příspěvků 05.09.04 11:07
...

Pendo, zatím dík, jenže z takovejch hnusob je i ta kaše nechutná. Asi je vyhodím a půjdu shánět jiný.

 
Eja
3794 příspěvků 06.09.04 12:46
Alu,

přidej do vody trochu oleje, já to tak dělám a brambory VĚTŠINOU zůstanou vcelku.

 
Alu
147 příspěvků 06.09.04 13:30
...

ejo, díky mooooc, zkusím, aspoň kdyby zůstal vcelku každej druhej

 
Eleeen
1127 příspěvků 06.09.04 14:08
Alu,

nadělej si br. knedlíky, třeba i včetně náplní (švestky, mák, uzené maso, škvarky) a zamraz je!!! Mám s tím ty nejlepší zkušenosti. Anebo si udělej z husté kaše pusinky, trošku je předpeč v troubě a taky zamraz. Pak jen dopékáš - je to exkluzivní příloha.

 
Alu
147 příspěvků 06.09.04 19:26
ejo

ejo, dík, ta potvora brambůrková se stejně rozpadla i s přidáním oleje, tyhle jsou prostě extra rozpadací, ale časem to vyzkouším na méně rozpadací.

 
Alu
147 příspěvků 06.09.04 19:28
Eleeen

Eleeen dík, ale na to jsem příliš líná. , zjistila jsem, že hranolky jsou z nich dobrý, tak je zhranolkuju.

 
Eleeen
1127 příspěvků 07.09.04 11:06
Alu,

tak na to nemám žádný argument, protože hranolky jsou hranolky…

 
Jenofefa
1315 příspěvků 07.09.04 22:38
Alu§ko,

zkus přidat do vody na vaření brambor trochu octa - neměly by se pak tak rozvářet, jinak „hranolkům zdar“!

 
evajda
44 příspěvků 22.10.04 16:44
Pára

Zkus ty nezbedne brambory vařit v páře. Ja to tak dělám a chutnají líp. Mám takovy ten hrnec s děrovaným druhým hrncem z IKEA z řady 365+. Můžu doporučit.

 
Alu
147 příspěvků 22.10.04 19:21
Evajda

Evajda, děkuji, nezbedné brambory už došly :). Teď mám na zimu krásný červený. Ale to vaření v páře si budu pamatovat (snad), to mě taky mohlo napadnout. Děkuji!!!

 
salgo
146 příspěvků 23.10.04 23:05
To je škoda že došly

Já už ti chtěla poslat recept na marcipanové rohlíčky. Je to aktuální, protože jde o vánoční cukroví a je to z brambor (musí být rozpadavé) a pokud neprozradíš z čeho to je, tak to nikdo nepozná.

 
Kari
545 příspěvků 25.10.04 10:42
Salgo,

dáš recept na marcipánové rohlíčky na Labu? Prosím!
I když já mám momentálně zásobu velice kvalitních brambor od známých, moučňáky se určitě seženou mnohem snadněji. A já marcipánové dobrůtky prostě zbožňujuu.
Díky předem!

 
Alu
147 příspěvků 25.10.04 19:31
Salgo

Taky se přimlouvám abys recept na marcipánové rohlíčky dala na Labužníčka, určitě nebude problém sehnat rozpadací brambory

 
esmeralda
4813 příspěvků 26.10.04 00:17
Brambory, které se vařením rozpadají

Brambory vařím jedině v mikrovlnce. Mám na to speciální plastikovou krabičku, která se tvarem podobá spíše vajíčku. Otvírá se na dvě půlky a vejdou se do ní dvě brambory. Brambory jenom omyju, píchnu do nich párkrát nožem aby měla kudy unikat pára a dám do krabičky. Vlním na plný výkon dvě minuty, obrátím celou krabičku a vlním další dvě minuty. Pak to nechám dvě minuty dojít.
Brambory si zachovají původní tvar.

 
Bunter
457 příspěvků 30.10.04 00:57
Lojové brambory

Lojové brambory,co bych za ně dal…to moje maminka…nám se rozvářejí téměř všechny druhy mimo rohlíčků.Norové milují moučné brambory a asi z deseti odrůd které tu jsou ke koupi není ani jeden druh lojový.Nakoupíme tedy rohlíčky když chceme dělat salát a experimentuje­me.Jeden druh rohlíčků se rozváří,druhý drží.Pomáháme jim,jak vtipně napsala Jenoféfa octem.Protřelou Labužnici Jenoféfu na švestkách nenachytáte a nebudete jí nic učit a opravdu i „Normy studených jídel“uvádějí složité recepty jak kostkované brambory udržíme vcelku a to octem přidaným do vody.Není od věci tam kápnout i olej.Takže my vaříme či spíš táhneme brambory opatrně a zastříknuté octem a pokropené pár kapkami oleje a ve slupce a osolené.Loupeme je ještě horké,studené ztrácejí na klihovatosti.

 
Eleeen
1127 příspěvků 02.11.04 12:26
Teda Salgo...

Já čekám na marcipánové rohlíčky a nemůžu se dočkat!!!!
(anebo jsem totálně slepá)
I já se připojuju k prosbě o předvedení „rodinného stříbra“.

 
habana  06.11.04 01:13
...

No, možná by sme mohli s Bunterem udělat dobrej kšeft a poslat mu pár kontejnerů těch slizkejch lojovitejch brambor výměnou za pořádný erteple, když ty lojovitý teda tak usilovně norové milujou.

 
habana  06.11.04 01:13
...

No, možná by sme mohli s Bunterem udělat dobrej kšeft a poslat mu pár kontejnerů těch slizkejch lojovitejch brambor výměnou za pořádný erteple, když ty lojovitý teda tak usilovně norové milujou.


Reklama

 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz