Určitě to znáte všichni, naprosto normálně vaříte brambory a ony se rozpadnou v naprosto normálním čase (i kratším) na nechutnou drť. Vím, že je to druhem brambor, ale bohužel se mi povedlo si takovýchto brambor nakoupit moc a nechce se mi je vyhazovat. Nemáte na to někdo nějaký fígl?? Díky mooooc předem.
Brambory, které se vařením rozpadají
dělat z nich jen bramborovou kaši…hahaha…já se mrknu někde do nějakých rad…vím, co máš na mysli, také se nám to občas stává…ale přímo fígl z vlastní praxe žádný nemám…:-))
tak jsem nebyla od pravdy daleko, našla jsem odkaz, kde je psáno, že tento typ brambor se používá pro přípravu bramborových kaší, těst a knedlíků…
Pendo, zatím dík, jenže z takovejch hnusob je i ta kaše nechutná. Asi je vyhodím a půjdu shánět jiný.
nadělej si br. knedlíky, třeba i včetně náplní (švestky, mák, uzené maso, škvarky) a zamraz je!!! Mám s tím ty nejlepší zkušenosti. Anebo si udělej z husté kaše pusinky, trošku je předpeč v troubě a taky zamraz. Pak jen dopékáš - je to exkluzivní příloha.
ejo, dík, ta potvora brambůrková se stejně rozpadla i s přidáním oleje, tyhle jsou prostě extra rozpadací, ale časem to vyzkouším na méně rozpadací.
Eleeen dík, ale na to jsem příliš líná. , zjistila jsem, že hranolky jsou z nich dobrý, tak je zhranolkuju.
zkus přidat do vody na vaření brambor trochu octa - neměly by se pak tak rozvářet, jinak „hranolkům zdar“!
Zkus ty nezbedne brambory vařit v páře. Ja to tak dělám a chutnají líp. Mám takovy ten hrnec s děrovaným druhým hrncem z IKEA z řady 365+. Můžu doporučit.
Evajda, děkuji, nezbedné brambory už došly . Teď mám na zimu krásný červený. Ale to
vaření v páře si budu pamatovat (snad), to mě taky mohlo napadnout.
Děkuji!!!
Já už ti chtěla poslat recept na marcipanové rohlíčky. Je to aktuální, protože jde o vánoční cukroví a je to z brambor (musí být rozpadavé) a pokud neprozradíš z čeho to je, tak to nikdo nepozná.
dáš recept na marcipánové rohlíčky na Labu? Prosím!
I když já mám momentálně zásobu velice kvalitních brambor od známých,
moučňáky se určitě seženou mnohem snadněji. A já marcipánové
dobrůtky prostě zbožňujuu.
Díky předem!
Taky se přimlouvám abys recept na marcipánové rohlíčky dala na Labužníčka, určitě nebude problém sehnat rozpadací brambory
Brambory vařím jedině v mikrovlnce. Mám na to speciální plastikovou
krabičku, která se tvarem podobá spíše vajíčku. Otvírá se na dvě
půlky a vejdou se do ní dvě brambory. Brambory jenom omyju, píchnu do nich
párkrát nožem aby měla kudy unikat pára a dám do krabičky. Vlním na
plný výkon dvě minuty, obrátím celou krabičku a vlním další dvě
minuty. Pak to nechám dvě minuty dojít.
Brambory si zachovají původní tvar.
Lojové brambory,co bych za ně dal…to moje maminka…nám se rozvářejí téměř všechny druhy mimo rohlíčků.Norové milují moučné brambory a asi z deseti odrůd které tu jsou ke koupi není ani jeden druh lojový.Nakoupíme tedy rohlíčky když chceme dělat salát a experimentujeme.Jeden druh rohlíčků se rozváří,druhý drží.Pomáháme jim,jak vtipně napsala Jenoféfa octem.Protřelou Labužnici Jenoféfu na švestkách nenachytáte a nebudete jí nic učit a opravdu i „Normy studených jídel“uvádějí složité recepty jak kostkované brambory udržíme vcelku a to octem přidaným do vody.Není od věci tam kápnout i olej.Takže my vaříme či spíš táhneme brambory opatrně a zastříknuté octem a pokropené pár kapkami oleje a ve slupce a osolené.Loupeme je ještě horké,studené ztrácejí na klihovatosti.
Já čekám na marcipánové rohlíčky a nemůžu se dočkat!!!!
(anebo jsem totálně slepá)
I já se připojuju k prosbě o předvedení „rodinného stříbra“.
No, možná by sme mohli s Bunterem udělat dobrej kšeft a poslat mu pár kontejnerů těch slizkejch lojovitejch brambor výměnou za pořádný erteple, když ty lojovitý teda tak usilovně norové milujou.
No, možná by sme mohli s Bunterem udělat dobrej kšeft a poslat mu pár kontejnerů těch slizkejch lojovitejch brambor výměnou za pořádný erteple, když ty lojovitý teda tak usilovně norové milujou.
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz