Brambory, které se vařením rozpadají

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
Alu
147 příspěvků 04.09.04 20:43
Brambory, které se vařením rozpadají

Určitě to znáte všichni, naprosto normálně vaříte brambory a ony se rozpadnou v naprosto normálním čase (i kratším) na nechutnou drť. Vím, že je to druhem brambor, ale bohužel se mi povedlo si takovýchto brambor nakoupit moc a nechce se mi je vyhazovat. Nemáte na to někdo nějaký fígl?? Díky mooooc předem.

Reakce:
penda
4752 příspěvků 04.09.04 23:59
Alu§ko,

dělat z nich jen bramborovou kaši…hahaha…já se mrknu někde do nějakých rad…vím, co máš na mysli, také se nám to občas stává…ale přímo fígl z vlastní praxe žádný nemám…:-))

penda
4752 příspěvků 05.09.04 00:24
Alu§ko,

tak jsem nebyla od pravdy daleko, našla jsem odkaz, kde je psáno, že tento typ brambor se používá pro přípravu bramborových kaší, těst a knedlíků…

Alu
147 příspěvků 05.09.04 11:07
...

Pendo, zatím dík, jenže z takovejch hnusob je i ta kaše nechutná. Asi je vyhodím a půjdu shánět jiný.

Eja
3838 příspěvků 06.09.04 12:46
Alu,

přidej do vody trochu oleje, já to tak dělám a brambory VĚTŠINOU zůstanou vcelku.

Alu
147 příspěvků 06.09.04 13:30
...

ejo, díky mooooc, zkusím, aspoň kdyby zůstal vcelku každej druhej

Eleeen
1127 příspěvků 06.09.04 14:08
Alu,

nadělej si br. knedlíky, třeba i včetně náplní (švestky, mák, uzené maso, škvarky) a zamraz je!!! Mám s tím ty nejlepší zkušenosti. Anebo si udělej z husté kaše pusinky, trošku je předpeč v troubě a taky zamraz. Pak jen dopékáš - je to exkluzivní příloha.

Alu
147 příspěvků 06.09.04 19:26
ejo

ejo, dík, ta potvora brambůrková se stejně rozpadla i s přidáním oleje, tyhle jsou prostě extra rozpadací, ale časem to vyzkouším na méně rozpadací.

Alu
147 příspěvků 06.09.04 19:28
Eleeen

Eleeen dík, ale na to jsem příliš líná. , zjistila jsem, že hranolky jsou z nich dobrý, tak je zhranolkuju.

Eleeen
1127 příspěvků 07.09.04 11:06
Alu,

tak na to nemám žádný argument, protože hranolky jsou hranolky…

Jenofefa
1315 příspěvků 07.09.04 22:38
Alu§ko,

zkus přidat do vody na vaření brambor trochu octa - neměly by se pak tak rozvářet, jinak „hranolkům zdar“!

evajda
44 příspěvků 22.10.04 16:44
Pára

Zkus ty nezbedne brambory vařit v páře. Ja to tak dělám a chutnají líp. Mám takovy ten hrnec s děrovaným druhým hrncem z IKEA z řady 365+. Můžu doporučit.

Alu
147 příspěvků 22.10.04 19:21
Evajda

Evajda, děkuji, nezbedné brambory už došly :). Teď mám na zimu krásný červený. Ale to vaření v páře si budu pamatovat (snad), to mě taky mohlo napadnout. Děkuji!!!

salgo
146 příspěvků 23.10.04 23:05
To je škoda že došly

Já už ti chtěla poslat recept na marcipanové rohlíčky. Je to aktuální, protože jde o vánoční cukroví a je to z brambor (musí být rozpadavé) a pokud neprozradíš z čeho to je, tak to nikdo nepozná.

Kari
545 příspěvků 25.10.04 10:42
Salgo,

dáš recept na marcipánové rohlíčky na Labu? Prosím!
I když já mám momentálně zásobu velice kvalitních brambor od známých, moučňáky se určitě seženou mnohem snadněji. A já marcipánové dobrůtky prostě zbožňujuu.
Díky předem!

Alu
147 příspěvků 25.10.04 19:31
Salgo

Taky se přimlouvám abys recept na marcipánové rohlíčky dala na Labužníčka, určitě nebude problém sehnat rozpadací brambory

esmeralda
4813 příspěvků 26.10.04 00:17
Brambory, které se vařením rozpadají

Brambory vařím jedině v mikrovlnce. Mám na to speciální plastikovou krabičku, která se tvarem podobá spíše vajíčku. Otvírá se na dvě půlky a vejdou se do ní dvě brambory. Brambory jenom omyju, píchnu do nich párkrát nožem aby měla kudy unikat pára a dám do krabičky. Vlním na plný výkon dvě minuty, obrátím celou krabičku a vlním další dvě minuty. Pak to nechám dvě minuty dojít.
Brambory si zachovají původní tvar.

Bunter
457 příspěvků 30.10.04 00:57
Lojové brambory

Lojové brambory,co bych za ně dal…to moje maminka…nám se rozvářejí téměř všechny druhy mimo rohlíčků.Norové milují moučné brambory a asi z deseti odrůd které tu jsou ke koupi není ani jeden druh lojový.Nakoupíme tedy rohlíčky když chceme dělat salát a experimentuje­me.Jeden druh rohlíčků se rozváří,druhý drží.Pomáháme jim,jak vtipně napsala Jenoféfa octem.Protřelou Labužnici Jenoféfu na švestkách nenachytáte a nebudete jí nic učit a opravdu i „Normy studených jídel“uvádějí složité recepty jak kostkované brambory udržíme vcelku a to octem přidaným do vody.Není od věci tam kápnout i olej.Takže my vaříme či spíš táhneme brambory opatrně a zastříknuté octem a pokropené pár kapkami oleje a ve slupce a osolené.Loupeme je ještě horké,studené ztrácejí na klihovatosti.

Eleeen
1127 příspěvků 02.11.04 12:26
Teda Salgo...

Já čekám na marcipánové rohlíčky a nemůžu se dočkat!!!!
(anebo jsem totálně slepá)
I já se připojuju k prosbě o předvedení „rodinného stříbra“.

habana
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 06.11.04 01:13
...

No, možná by sme mohli s Bunterem udělat dobrej kšeft a poslat mu pár kontejnerů těch slizkejch lojovitejch brambor výměnou za pořádný erteple, když ty lojovitý teda tak usilovně norové milujou.

habana
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 06.11.04 01:13
...

No, možná by sme mohli s Bunterem udělat dobrej kšeft a poslat mu pár kontejnerů těch slizkejch lojovitejch brambor výměnou za pořádný erteple, když ty lojovitý teda tak usilovně norové milujou.

Váš příspěvek

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz