Brambory

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
peppies
1 příspěvek 18.11.02 09:57
Brambory

Ahojky všem,rád bych se zeptal, proč některé brambory černají jen ve spodu a to když:
1.oškrábou se
2.nakrájí se na hranolky
3.předvaří se v mikrovlnce
4.uchovají se před smažením ve varné míse s poklopem

Pokud někdo ví proč tomu tak je nechť mě odpoví,budu neskonale vděčný a přeji všem pěkný den :-)


Reklama


Reklama

Reakce:
 
penda
4752 příspěvků 23.06.04 23:11
pozdě, ale přece...

…není to z mé hlavy, ale povedlo se mi něco najít…
Někdy brambory při vaření černají a my je vyhazujeme, v domnění, že jsou škodlivé. Černání se vysvětluje nedostatkem vápníku v půdách, kde byly pěstovány, nebo uchováváním při vyšších teplotách. Černající brambory však na rozdíl od zelených (s obsahem jedovatého solaninu) zdraví neškodí. Jde tedy jen o estetický vzhled. Černání brambor zabrání pár bobkových listů přidaných do vody, v níž je vaříme… …i když tohle je asi myšleno jako černání v syrovém stavu…kdo ví…


Reklama

 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz