Brambory

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
peppies
1 příspěvek 18.11.02 09:57
Brambory

Ahojky všem,rád bych se zeptal, proč některé brambory černají jen ve spodu a to když:
1.oškrábou se
2.nakrájí se na hranolky
3.předvaří se v mikrovlnce
4.uchovají se před smažením ve varné míse s poklopem

Pokud někdo ví proč tomu tak je nechť mě odpoví,budu neskonale vděčný a přeji všem pěkný den :-)

Reakce:
penda
4751 příspěvků 23.6.04 23:11
pozdě, ale přece...

…není to z mé hlavy, ale povedlo se mi něco najít…
Někdy brambory při vaření černají a my je vyhazujeme, v domnění, že jsou škodlivé. Černání se vysvětluje nedostatkem vápníku v půdách, kde byly pěstovány, nebo uchováváním při vyšších teplotách. Černající brambory však na rozdíl od zelených (s obsahem jedovatého solaninu) zdraví neškodí. Jde tedy jen o estetický vzhled. Černání brambor zabrání pár bobkových listů přidaných do vody, v níž je vaříme… …i když tohle je asi myšleno jako černání v syrovém stavu…kdo ví…

Váš příspěvek

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz