Bramborové knedlíky

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
Sněhurka
446 příspěvků 26.01.04 19:40
Bramborové knedlíky

Víte, že bramborové knedlíky budou mít krásný pevný povrch, když již do těsta, případně později do vody na vaření přidáte ocet?
Do těsta asi 2 čajové lžičky, do vody na vaření asi 2-3 polévkové lžíce.


Reklama


Reklama

Reakce:
 
Eja
3754 příspěvků 30.01.04 14:54
...

Já bramborové knedlíky hned po vyndání z vody potírám troškou oleje, někde jsem to četla a fakt knedle lépe vypadají i se lépe krájejí / i houskové i bramborové krájím nití, jak mne to učila babička/. Ale tenhle fígl s octem mi přijde dobrý, to musím vyzkoušet.

 
penda
4752 příspěvků 01.03.04 18:55
další rady...

Bramborové knedlíky budou kypřejší a bělejší, přidáme-li do nich rohlík nakrájený na drobné kostičky.
Dáme-li do vody, ve které knedlíky vaříme, špetku hladké mouky, knedlíky se nerozvaří.
Přidáme-li do knedlíkového těsta na špičku nože jedlé sody, nebudou knedlíky tolik slizké.

 
Labužník Alenka02
9 příspěvků 03.05.04 15:05
Recept na bramborové knedlíky

Moje maminka dělá moc dobré bramborové knedlíky a nikdy se nestalo, že by se nepovedly. Nastrouhá vařené studené brambory, lžíce oleje, 1 vejce, dětská krupička. Používá jen dětskou krupičku (žádná mouka) a knedlíky jsou vždy žluťoučké a nadýchané.

 
Eleeen
1127 příspěvků 11.05.04 15:54
Ocet nebo houska???

Ocet vyzkouším, ale housku bych asi dala spíš do houskového knedlíku a ne do bramborového… Ale proti vkusu, žádný dišputát.

 
Leloo
1 příspěvek 19.05.04 08:55
Olej do těsta

Když dělám bramborové těsto přidám tak lžíci oleje, těsto se nelepí na ruce.


Reklama

 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz