Boršč a rybí maso

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
Alice_G
505 příspěvků 12.11.05 00:19
Boršč a rybí maso

Neznáte někdo recept na polévku na způsob boršče, ale s rybím masem ? Ochutnala jsem ji, ale nejsem schopna rekonstruovat: poznala jsem zelí, červenou řepu, brambory, rajčata, a maso jsem jasně identifikovala jako rybí, kdesi se tam vine i paprika. Zařadila bych si ho třeba i mezi vyprošťováky. Díky ! AG

Reakce:
 
kamilio
551 příspěvků 12.11.05 20:51
Alice,

Zkus se podívat na tuto adresu http://www.rybarna.cz/recepty.php?r=48. Třeba to bude to ořechové.

 
Alice_G
505 příspěvků 12.11.05 22:03
Jo, jo, jo, kamilio,

to bude ono! Teda česnek jsem tam nepostřehla, nejsem Nero Wolfe, z koření jsem tipovala bobek a hnedle vedle snad nové koření, ale základ mám, zkusím to z kapříka. Děkuju za rychlou odpověď ! AG

 
Shakira
110 příspěvků 03.04.06 19:45
Boršč a rybí maso.

U nás doma se vaří klasický Boršč z Ukrajiny taky s sardinkami v tomatě. Místo masa se tam na konec vařeni přidají sardinky, asi 2 konzervy. Tuhle polévku vaříme v letě, proto že se jí studená. Ale kdo chce si ji může ohřát. Ten boršč je moc dobrý. Podívej se na ten recept.

S pozdravem

 
Alice_G
505 příspěvků 04.04.06 18:20
Shakiro, poraď,

do jakého receptu na boršč ty konzervované rybky v tomatě dáváš? To mě nikdy nenapadlo. Já nikdy nejedla boršč studený… Že bych to zkusila? Díky předem! AG

 
Labužník milda02
50 příspěvků 05.04.06 09:15
rybí maso v polévce

napadlo mi jestli to nemohla být soljanka. její vzhled by mohl připomínat boršč a vaří se jak z masa, tak i z ryb. Jednou a poprvé jsem ji jedla v bývalé NDR, to bylo právě s rybami a byla velmi dobrá (myslím, že to bylo v Roztoku). Příprava soljanky je také na těchto stránkách asi v 6 verzích, ale vždy je to s normálním masem.

 
Shakira
110 příspěvků 05.04.06 16:17
Alice_G, radím ti

Podívej se prosím tě na můj recept „Boršč z Ukrajiny“. Postup je stejný, až na ten vývar. Ten nevaříme a začínáme s vaření červené řepy.Potom podle receptu. A až na konec přidáme sardinky v tomatě a 5 min povaříme a odstavíme s ohně. Sama jsem boršč s rybičkami nevařila, mám to odkoukaný od své mámy. Ona nám ho pro obměnu vařila často.
Doufám že ti bude chutnat.

S pozdravem

 
Alice_G
505 příspěvků 05.04.06 18:16
Shakiro, díky,

já si to pořád nedokázala skloubit. Boršč i rybičky milujeme samostatně, tak to zkouším spojit:-)))
Přeju pěkný večer!
 Alice

 Váš příspěvek

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz