boloňská omáčka

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
happilybleeding
65 příspěvků 25.09.08 11:10
boloňská omáčka

patří do pravé boloňské omáčky červené nebo bílé víno ? v každém receptu se setkávám s jiným,..

Reakce:
 
buraci
1136 příspěvků 25.09.08 15:13
Jednoznačně

… červené. Zastávám názor, že víno by mělo být takové, jaké pak budu pít k hotovému pokrmu, k bolognese si nedovedu představit jiné, než právě červené (třeba chianti).

 
happilybleeding
65 příspěvků 25.09.08 23:43
...

tak to potom skutecne nechapu jak se nekdo v reeptu muze dopustit takove mystifikace,.. vysledek byl skutecne dobre 50:50,.. sama bych byla taky rekla cervene bez premysleni, ale tohle me znejistelo, tak dekuju ;- )

 
noskovice
1322 příspěvků 01.10.08 21:30
Cervené....

Docela urcite cervené a jeste lépe, kdyz je to co „pise“…, aby nebylo jako strik, natahnute vodou. Dobrou chut..... Sona

 
jARKA77
141 příspěvků 05.10.08 13:05
Červené, tvrdé

Mohu-li ještě dodat, tak mne přímo na místě učili červené, tvrdé.Frankovka, Portugal i Svatovavřinecké, kvalitní. V žádném případě sladké nebo polosladké. Bílé vůbec.
Předávám jen to, co jsem se naučila.

 
happilybleeding
65 příspěvků 14.10.08 03:33
...

jo jo jo, ted uz to vim taky,.. :-)) prvni pokus uz probehnul a musim rict, ze vysledek byl pro me skoro sokujici,.. jsou nektery jidla, ktery sem dlouhou dobu v kuchyni odmitala vyrabet, protoze me samotny bud nikdy nepripadali dost lakavy, nebo me odrazovaly delkou pripravy, slozitosti a ja nevim co jeste,.. postupne, jak me ale prestaly bavit vsechny mozny minutky a dvacetiminutovky atd., tak sem opacila, miluju pripravu rizota, bourgignonu, gulasu, a ted i bolonsky omacky,.. staci par veci, ale vhodna kombinace a to spravny nacasovani a zpracovani jednotlivejch ingredienci a vysledek je fakt ulet,… naposledy jsem varila z kila mleteho a prislo mi to mnozsti jak pro nemeckej zajezd,.. priste ale dobre pul kila jeste urcite pridam :- )

 Váš příspěvek

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz