Mili labuznici, poradte mi, prosim, jak na kynute houskove knedliky. Testo pripravuji z polohrube mouky (tady continental). Na 1 kg mouky davam 2 cela vejce, 500 ml tekutiny (mleko + voda), sul, cukr a 3 rovne cajove lzicky suseneho drozdi. Testo mi krasne vykyne, tady neni problem. Potom ale nekde delam chybu a nemuzu prijit na to kde. Vykynute testo si rozdelim na tri kusy a vyvalim sisky, ktere dam varit 10 min z kazde strany. No a pak se to stane. Knedlik mi podelne paskne a kdyz ho uvareny vyndam, tak je testo na povrchu srazene. Knedlik (ten ktery zrovna nahodou udrzi tvar) uvnitr vypada pekne. Je to tim, ze nenecham dostatecne dlouho vykynout jiz vytvarovane sisky? Nebo ze je testo malo tuhe? Nebo malo propracovane? Poprve se mi povedly bajecne, ale pak Predem moc dekuji za vase rady.
Boj s kynutymi knedliky
První příspěvek v tématu
Reakce:
Váš příspěvek
Moje rada
Moncicaku, Tebe jsem tu dlouho neviděla. Jak se máš?
Z těsta udělám šišky, ty nechám půlhodiny nakynout a pak je vařím
v páře. Ve vodě, nedostatečně vařící, se mi kolikrát oslizly…a tak.
S těstem při vložení do hrnce, pod kterým buble v jiném hrnci voda,
zacházím jak s právě narozeným miminkem. Po vyndání knedlík položím
na mřížku (třeba z mikrovlnky) a na pár místech propíchnu špejlí, aby
vyšla pára. Používám tento recept:
http://domacipekarny.dama.cz/recept.php?…
Další podobná témata podle názvu
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
