Blátivý pangasius

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
marmelada
1643 příspěvků 16.05.08 10:35
Blátivý pangasius

Poprvé jsem se setkala s tím, že pangasius je příšerně blátivý. Připravovala jsem jej jako obvykle, ale konzistence blátivá a tudíž chuť nevalná. Jedná se o mražené filety. Že by chyba při mražení? Mám doma ještě 4 kg stejné várky ryby, tak bych chtěla vědět, zda se třeba nějakým naložením dá ta rozbředlost redukovat. Díky.


Reklama


Reklama

Reakce:
 
jolana
5065 příspěvků 16.05.08 11:13
to by som

tiez rada vedela…aj mne sa to stalo, bol z tej vnutornej strany ako kasa-rozblemcany brrr…ja to vyhodila vtedy ani som ho nepripravila… mozno mrazenim? bola na nom vtedy ako tenka vrstva ladu..tiez to tam na nom mas marmeladko?…odvtedy davam sakramentsky pozor..

 
gemma
245 příspěvků 16.05.08 11:22
Marmelado,

rybí maso se obecně zpevní, když ho solíš nebo ocitronuješ a necháš chvíli v chladu. Ale žádná ryba nemá být přímo blátivá, to bych raději vyhodila. Mohla být zkažená už před mražením nebo někde rozmrzla a znovu ji zamrazili. To by sis mohla i ublížit.

 
marmelada
1643 příspěvků 16.05.08 13:46
led

na rybě nebyl, a právě, jestli tam nebyla ta chyba. Pangasius bývá zamražený v ledové krustě, aby nevysychal.
No zkusím jej nacitronovat a pokud se to nezlepší, tak uplatním ten recept: za stálého míchání vléváme do kanálu… :)).

 
tea63
935 příspěvků 16.05.08 15:35
Achjo, blátivé ryby

několikrát jsem shlédla pár testů na TV a udělala jsem si takovýto návod na nákup :
Pokud mražená ryba obsahuje E452 nebo 1, jsou to polyfosfáty, které váží vodu a znamená to, že byla zmrazená 2×. Jednou na lodi a následně ve zpracovatelské firmě rozmrazená, promasírovaná polyfosfáty, přidaná voda a znovu zmrazená. Nebrat !
Dále se na ryby dává tzv. glazura proti výmrazu. To se pozná, že filety jsou jaksi zaoblené. Také nebrat! Přidaná voda a glazura tvoří až 70% váhy, co platíme. Takže platíme vodu a ještě k tomu jíme blátíčko.
A co kupovat? Když mražené, tak vakuované filety. Nepotřebují tolik glazury, ne-li žádnou a voda do nich také není přidávaná. Myslím, že je docela dobré Nowaco.
Třeba mě někdo doplní nebo opraví…Tak rybolovu zdar !

 
Labužník Jana.Q02
129 příspěvků 19.05.08 16:18
Pangas

pochází z chovu, takže by snad neměl být mražený na lodi. Jenže… četla jsem, že je tam krmí různým odpadem a taky zatoulanými zvířaty, kteká pochytají na ulici. Už to nějak nemůžu.


Reklama

 Váš příspěvek
Další podobná témata podle názvu

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz