včera jsem si doma otevřeli láhev bílého vína, nicméně nám moc
nechutnalo, vlastně vůbec ale říkala jsem si, než ho vylít, že bych
ho mohla zpracovat v nějakém receptu. akorat když si vyjedu recepty
s bílým vínem je jich přes tisíc. nemáte někdo tip jak spotřebovat
sedmičku vína?
(klidne i míň samozřejme, zbytek už klíďo
vyliju).
bílé víno
myslíš? ale ono nebylo vyloženě špatné, jako zkažené. jen na nás prostě moc kyselé… s červeným vínem bych věděla, s tím vařím ráda, ale s bílým nevím…
Udělej z něj dobrý ocet. Namoč krajíc chleba do octa (nejlépe na talíři ho zalejt a ocet hned po nasáknutí slejt) a nech ho vysušit. Pak ho rozdrob a rozdrobenej nasyp do vína, nešpuntuj, jen převaž hadříkem a nech v pokojové teplotě kvasit. Asi za tři týdny přeceď přes hadřík a máš dobrý ocet! Když se udělají v octě závoje, nevadí, vždycky ho můžeš znova přecedit.
tak bylo by to asi nejjednodussi, ale na
posezeni doma mame radsi vychlazene bile nez pit svařák. by nám bylo vedro
ale i tak díky !
jee, to je super recept - nápad. dneska vyrobím, všechno doma mám, tak to nebude problém. díky !
Vylévat ani náhodou. V lednici vydrží dost dlouho a na podlévání mas to bohatě stačí.Jinak: bílé víno,zázvor,česnek,sojová omáčka,pepř.Naložit do toho řízečky ,marinovat a pak obalit ve vejci a strouhance, nebo i klasicky s moukou a osmažit.A je spousta dalších receptů s bílým vínem,jen pohledat.Já bych teda víno v žádném případě nevylila.Přeji dobrou inspiraci.
dělám z bůčku na kostičky, nebo z tučnějších odřezků. Podlévám bílým vínem a míchám, osolím, opepřím. Nechám vysmahnout a zase přidám víno. K tomu dobrý chleba a to, co zbylo v lahvi. Jestli je to ale zkažené, kalné, divně žluté, nebo v tom šumí bublinky, tak raději vylít.
Dovolím si ještě nabídnout mnohokrát vyzkoušený recept z kuchařkyF1.Na kostičkách špeku osmahnout 2 cibule,přidat 1/2 kg zadního hovězího na kostičky rozkrájeného.Pepř, tymián, oregáno a česnek, sůl.Vysmahnout a podlévat pouze bílým vínem.V závěrečné fázi se má maso jen tak ploužit v sosu.V tomto receptu dávám všeho „když už tak už“-bylinek,česneku ,no prostě všeho.Příloha libovolná.Máte-li rádi víno,mohlo by vám chutnat.Předpokládám, že víno není zkažené, jen vám prostě nechutnalo.Eva
Mě nedávno zbyla půlka láhve Bílého medvěda a bylo mi líto jí vylít, tak jsme víno zakomponovala do cibulového quiche a musím říct, že luxus:)) Víno zjemnilo sýr i cibuli a manžel se doslova oblizoval až za ušima:)
1 kura
1/2 pohára oleja
1 lyžička papriky
celý cesnak
1/4 lyžičky čierneho korenia
2 lyžice kečupu
2 dl bieleho vína
soľ
Popis přípravy:
Naporciované kura dusíme a pomazávame nálevom. Keď je takmer mäkké podlejeme vínom a pridáme kečup. Podávame s ryžou.