bílé víno

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
petrunka
102 příspěvků 15.12.08 14:17
bílé víno

včera jsem si doma otevřeli láhev bílého vína, nicméně nám moc nechutnalo, vlastně vůbec :) ale říkala jsem si, než ho vylít, že bych ho mohla zpracovat v nějakém receptu. akorat když si vyjedu recepty s bílým vínem je jich přes tisíc. nemáte někdo tip jak spotřebovat sedmičku vína? :) (klidne i míň samozřejme, zbytek už klíďo vyliju).

Reakce:
 
Eja
3831 příspěvků 15.12.08 14:39
Petrunko,

já si myslím, že když víno není vhodné k pití, tak není ani k vaření. Já bych ho vylila.

 
petrunka
102 příspěvků 15.12.08 14:51
ejo,

myslíš? ale ono nebylo vyloženě špatné, jako zkažené. jen na nás prostě moc kyselé… s červeným vínem bych věděla, s tím vařím ráda, ale s bílým nevím…

 
Absik
7 příspěvků 15.12.08 15:06
...

dochutit cukrom, skoricou, klincekmi a pit horuce

 
Manana
1515 příspěvků 15.12.08 15:08
bílé víno?

Udělej z něj dobrý ocet. Namoč krajíc chleba do octa (nejlépe na talíři ho zalejt a ocet hned po nasáknutí slejt) a nech ho vysušit. Pak ho rozdrob a rozdrobenej nasyp do vína, nešpuntuj, jen převaž hadříkem a nech v pokojové teplotě kvasit. Asi za tři týdny přeceď přes hadřík a máš dobrý ocet! Když se udělají v octě závoje, nevadí, vždycky ho můžeš znova přecedit.

 
petrunka
102 příspěvků 15.12.08 15:32
absik

:) tak bylo by to asi nejjednodussi, ale na posezeni doma mame radsi vychlazene bile nez pit svařák. by nám bylo vedro :)
ale i tak díky !

 
petrunka
102 příspěvků 15.12.08 15:33
Manano,

jee, to je super recept - nápad. dneska vyrobím, všechno doma mám, tak to nebude problém. díky !

 
nescafe
13 příspěvků 16.01.09 18:57
bílé víno

Vylévat ani náhodou. V lednici vydrží dost dlouho a na podlévání mas to bohatě stačí.Jinak: bílé víno,zázvor,čes­nek,sojová omáčka,pepř.Naložit do toho řízečky ,marinovat a pak obalit ve vejci a strouhance, nebo i klasicky s moukou a osmažit.A je spousta dalších receptů s bílým vínem,jen pohledat.Já bych teda víno v žádném případě nevylila.Přeji dobrou inspiraci.

 
Labužník Jana.Q02
129 příspěvků 17.01.09 20:08
Dobré pečené maso

dělám z bůčku na kostičky, nebo z tučnějších odřezků. Podlévám bílým vínem a míchám, osolím, opepřím. Nechám vysmahnout a zase přidám víno. K tomu dobrý chleba a to, co zbylo v lahvi. Jestli je to ale zkažené, kalné, divně žluté, nebo v tom šumí bublinky, tak raději vylít.

 
nescafe
13 příspěvků 17.01.09 20:41
Bílé víno

Dovolím si ještě nabídnout mnohokrát vyzkoušený recept z kuchařkyF1.Na kostičkách špeku osmahnout 2 cibule,přidat 1/2 kg zadního hovězího na kostičky rozkrájeného.Pepř, tymián, oregáno a česnek, sůl.Vysmahnout a podlévat pouze bílým vínem.V závěrečné fázi se má maso jen tak ploužit v sosu.V tomto receptu dávám všeho „když už tak už“-bylinek,česneku ,no prostě všeho.Příloha libovolná.Máte-li rádi víno,mohlo by vám chutnat.Předpo­kládám, že víno není zkažené, jen vám prostě nechutnalo.Eva

 
ev.sev 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 04.01.15 17:39
Co třeba quiche

Mě nedávno zbyla půlka láhve Bílého medvěda a bylo mi líto jí vylít, tak jsme víno zakomponovala do cibulového quiche a musím říct, že luxus:)) Víno zjemnilo sýr i cibuli a manžel se doslova oblizoval až za ušima:)

 
kanibrk
31 příspěvků 05.01.15 12:38

1 kura
1/2 pohára oleja
1 lyžička papriky
celý cesnak
1/4 lyžičky čierneho korenia
2 lyžice kečupu
2 dl bieleho vína
 soľ

Popis přípravy:

Naporciované kura dusíme a pomazávame nálevom. Keď je takmer mäkké podlejeme vínom a pridáme kečup. Podávame s ryžou.

 
sutsuma
6 příspěvků 17.02.15 15:31

Tak to quiche muselo být dost dobré… tedy zkusím… možná tím udělám radost mému chlapovi

 Váš příspěvek
Další témata z kategorie

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz