Biftek jako z hospody - Labužníčci,

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
esmeralda
4813 příspěvků 25.03.06 22:58
Biftek jako z hospody - Labužníčci,

mlhavě si pamatuji na biftek s oblohou, který se běžně podával ve většině restaurací v ČR jako minutka před čtyřiceti lety. Snad k tomu byly hranolky a volké oko.
Ráda bych si zavzpomínala, ale nemohu si vzpomenout co k tomu všechno patřilo.
Poraďte. Díky.


Reklama


Reklama

Reakce:
 
Manana
1515 příspěvků 25.03.06 23:12
biftek

esme, ještě česká hořčice, českej kečup, trochu cibule, znojemská okurka, pívo a hrubé chování a pohrdání číšníka, pak ještě špinavej ubrus a zahulená restaurace, a taky neskutečně špinavý a smradlavý záchody. Něco jsem zapomněl? Jo, eště to, že tě vrchní při placení pořádně natáhnul.
Tak si to užij!!!

 
esmeralda
4813 příspěvků 25.03.06 23:46
Biftek jako z hospody - Maňánku,

No jo, ale kde to tady seženeme? Špinavej ubrus jsem už vytáhla z koše na prádlo.
S tou hrubostí … bysme se snad i přemohli.
Jak to ale udělám s tou zahulenou hospodou…u nás doma je zákaz kouření.

 
penda
4752 příspěvků 25.03.06 23:53
Biftek s vejcem

hovězí svíčková, sůl, mletý pepř, tuk, vejce, máslo

Z odblaněné svíčkové přes vlákno ukrojíme silnější plátek, mírně jej naklepeme, osolíme, opepříme a opečeme po obou stranách na tuku. Současně připravujeme sázené vejce. Opečený biftek vyjmeme, do výpeku přidáme máslo a rozpustíme je. V rozpuštěném másle biftek obrátíme, na biftek položíme sázené vejce, podlijeme zbylým výpekem a ihned podáváme s brambory, různě upravenými, zeleninovou oblohou nebo salátem.

 
marmelada
1643 příspěvků 26.03.06 08:05
Socialistický biftek - Vlaďko

Tak by se to mohlo jmenovat! Lupni to do receptů - bolševický už tam je, tak to doplň. Co říkáš?

 
Tasma
415 příspěvků 26.03.06 13:08
...

Co takhle zavzpomínat i na
cenu biftečků ???

 
Labužník Jana.Q02
129 příspěvků 26.03.06 17:09
Totalitní biftek

jsme si dávali dost často, k tomu hranolky a hlavně tatarskou omáčku. Vejce být nemuselo. Dělala jsem ho i doma. Teď máme sice v restauracích čistější záchody, ale zase nemíváme ty bifteky. V obchodě jsou jen vyjimečně a většinou nevypadají dobře . Za cenu dvou porcí bych měla maso na týden pro celou rodinu.

 
cofola
71 příspěvků 27.03.06 14:15
To je nádhera,

ten jedálny lístok! Krásna spomienka na vysokoškolské časy, to sme si žili, čo? A ešte zájazd do NDR!

 
Jenofefa
1315 příspěvků 27.03.06 20:11
Cena biftečků

K ceně bych ráda připomněla, že jsem tehdy měla coby čerstvá vysokoškolačka s třemi lety praxe 1400,–- Kčs hrubého, tj. necelou tisícovku čistého. Z toho jsem si nemohla bifteky moc často dovolit.

 
esmeralda
4813 příspěvků 27.03.06 20:39
Biftek jako z hospody - Tasmo a Jeno,

dík za ten cenový lístek. Tak nějak by to asi odpovídalo.
Sama jsem si tuto dobrotu z výplaty kolem devíti stovek měsíčně asi nemohla dovolit. Spíše tak špekové knedlíky nebo koňský guláš (neméně lahodné) kolem čtyř korun…ale člověk si rád zavzpomíná na časy kdy se mohl pořádně nacpat a nebylo to na něm hned vidět.

 
Tasma
415 příspěvků 27.03.06 21:19
...

Ten jídelní lístek sem kdysi dal Oldsoft. Já vlastním úplně stejný, vystřižený z novin z MF DNES z 11.února 2002. Snažila jsem se ho ofotit, ale bezvýsledně. To důležité- ceny nebyly k přečtení, tak jsem si dovolila použít Oldsoftův

 
offroad
5 příspěvků 31.03.06 07:52
Bifteky.

Zrovna jsem po biftekovém týdnu,neboť tchán zabíjel dvě telata,tak jsem dostal celé svíce,a protože mi bylo líto svíci zmrazit,neb při rozmrazeni polovina šťávy vyteče,jsem každý den dělal bifteky ze svíčkové a na večer vždy kupu tataráku k červenému vínku.
Bifteky dělám tak,jak jsem je v 60 a 70 letech jídával v restauracích a to s velkou oblohou ,maso položeno na topince,překryto volským okem,v obloze vějíř z okurky,hořči­ce,kečup,list salátu s hráškem,proužek kapie k tomu hranolky,hodně šťávy s kolečky cibule ,která se vcucne do topinky,tatarku a RADEGAST. Večer kupu škrábaného odleželého tataráku u kterého jsem vspomínal,že ho prodávali v hospodách všech kategorijí a my jsme v partě šli,dali si ho dvojitý s tácem topinek a za lidovou cenu.

 
Ivo
1045 příspěvků 31.03.06 08:19
Offroade....

…kurňa, tož to Ti závidím. Toto bych měl do toho svého víkendového retra také zařadit. A s tím nezamražováním svíce jsi můj člověk - chci vždycky vzteky puknout, když moje paní násilím rozmražuje nějaké maso a ve finále to završí tím, že šťávu, která z toho vyteče, sleje do dřezu…

 
Bali
1254 příspěvků 31.03.06 08:36
Dik,

za jidelni listek. Listky sbiram a tento opravdu jeste nemam!

 
esmeralda
4813 příspěvků 01.04.06 01:41
Biftek jako z hospody - Labužníčci,

tak jsem to s pomocí vašich četných rad vyrobila. Použila jsem svíčkovou z jelena, neboť jsem nevěděla co jiného s ní. K tomu pečené bramborové klíny (jestli se nemýlím, říkáte tomu „americké brambory“).
Vůně mě zanesla čtyřicet let zpátky do minulého století.
Asi to dopadlo na jedničku, protože Mick tomu udělil devět a půl bodu z deseti.

 
Labužník Triss
160 příspěvků 01.04.06 10:46
rozmrazovani masa

Pokud maso rozmrazite tak, ze jej z mrazaku vyndate o den drive nechate pozvolna rozmrazit v lednici, tak by ztraty „stavy“ mely byt minimalni. Zalezi ovsem take na tom, jak dobry mate mrazak a zda je v nem skutecne -18°C.

 
Ivo
1045 příspěvků 01.04.06 10:50
Pozvolné rozmražování...

…Triss - máš pravdu, to jsou obecné a nutné zá:,–(y, ale nic to nemění na tom, že čerstvé je čerstvé a mražené jde automaticky o třídu níž.....

 
oldsoft
682 příspěvků 20.09.06 21:48
Další jídelní lístek...

…tentokrát z roku 1982

 
penda
4752 příspěvků 20.09.06 22:00
.... a dokonce ...

… sestavený rodinou Buzkovou ;o)))))


Reklama

 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz