Přiznám se bez mučení, že zadělávání kynutých těst není téma, ve
kterém bych byla pevná v kramflecích. Taky je pravda, že můj
manžel-v rámci diety redukční, neb je mlsoun, zakázal péct něco
z těsta každý týden. Tak max. 1× za měsíc. Tím jsem ztratila z grifu
i to málo, co jsem znala a snad uměla. A tak musím začít znovu.
Dostala jsem super knížku Rose Levyová Beranbaumová: Bible domácího
pečení,vyd. Ikar, Praha, 2006, cena nad 500,–Kč a hle, spousta teorie a
vysvětlování. To je pak jiné pečení. Na vše musím s teorií.
Ale ke knížce, asi to pro labužníky není nic nového, vše se zase daří,
muffinky, chleby. Suprovka. Kdo nezná a má moje trable s kynutým těstem,
vřele doporučuji.
Bible domácího pečení
Ahoj Jarko, zkus ten Pravy Americky Jablecny paj. Netusim, jak to je
prelozeny, ja to mam v orginale. Ten pise, holt nema chybu. Taky Pecan's paj
je skvelej, ale nevim jestli dostanes ty ingridiens, asi pecans jo, ale ten
syrup, nevim nevim. Mam „Grandma's Unsulphured Original Molasses“, 100%
lepsi nez Corn Syrup. Dej vedet jakti to vychazi.
Jan
Tento týden jsem proležela nad Biblí. Mnoho věcí jsem netušila. Dám na Tvoji radu a budu experimentovat. Mám sbírku surovin ze zahraničí, pokud nebudu mít vše, zajedu na trh do Vídně. Dám vědět a pokud to vyjde, pochválím se. Zdravím dobré lidi. Jarka
Ja nikdy na peceni nebyl. Sousedka mi to dala k vanocum asi pred 5ti mozna
6ti lety. Ale pak jsem prestal kourit, pribral jak blazen a dostal cukrovku. Tak
sem zacal i trochu pict, protoze z obchodu je tady v Americe vsechno samej
cukr. Objevil jsem Splendu, to je sladidlo vyrobene z cukru, nevim jestli to
doma znate, ale je to skvely. A jelikoz moje zena si rada obcas smlsne a ja co
sem starsi taky, tak jsem zacal experimentovat. A tak jsem zacal delat veci
prave s tyhle bible, jen testo sidim, kupuju hotovy vyvaleny placky ze
supermarkeru a delam jenom ty nadivky a tam kontroluju cukr. Akorat na ten
pecans pie je potreba dat tu pravou melasu, jinak to nechutna jak to ma. Tk se
mej a urcite dej vedet co a jak.
Jan
tak tuto knížku mám od minulého týdne od středy , a tak se před spaním bavím, a tento týden začnu s praxí
Aaaaaaa.........
chyba se stala pani domaci, mila pani napsala ty bible dve. Ja mam „The Pie
and Pastry Bible“ a jak to vypada z prekladu ty asi mas „The Cake
Bible“.
Ale, mel jsem plno broskvi a tak jsem udelal pie a byla to lahoda. Tak
experimentuj, ja musel, protoze tu mame moji tchyni, ktera je po operaci plic
(rakovina) a tak musim varit a pict jak zbesilej.
Jan
Ta kniha je pro mne super. Už se mi daří i to, na co bych si před rokem
vůbec netroufla. Miluji knížky, které mají v sobě hodně teorie. Pokud
nepochopím v čem je zakopaný pes, nikdy si nejsem jista, jak to dopadne.
A tady dopadá vše super!!!
Radím všem, kteří chronicky zuří-jako já- že obyčejným hospodyňkám
před 50-100 lety stačila okoukaná teorie i praxe od maminek a babiček.
Bohužel už se naší zlaté hospodyně nemohu zeptat. To by bylo receptů na
Labužníka!
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
