Bible domácího pečení

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
Jarka7
208 příspěvků 07.08.07 14:42
Bible domácího pečení

Přiznám se bez mučení, že zadělávání kynutých těst není téma, ve kterém bych byla pevná v kramflecích. Taky je pravda, že můj manžel-v rámci diety redukční, neb je mlsoun, zakázal péct něco z těsta každý týden. Tak max. 1× za měsíc. Tím jsem ztratila z grifu i to málo, co jsem znala a snad uměla. A tak musím začít znovu.
Dostala jsem super knížku Rose Levyová Beranbaumová: Bible domácího pečení,vyd. Ikar, Praha, 2006, cena nad 500,–Kč a hle, spousta teorie a vysvětlování. To je pak jiné pečení. Na vše musím s teorií.
Ale ke knížce, asi to pro labužníky není nic nového, vše se zase daří, muffinky, chleby. Suprovka. Kdo nezná a má moje trable s kynutým těstem, vřele doporučuji.

Reakce:
zuchla
40 příspěvků 11.08.07 07:23
...

Ahoj Jarko, zkus ten Pravy Americky Jablecny paj. Netusim, jak to je prelozeny, ja to mam v orginale. Ten pise, holt nema chybu. Taky Pecan's paj je skvelej, ale nevim jestli dostanes ty ingridiens, asi pecans jo, ale ten syrup, nevim nevim. Mam „Grandma's Un­sulphured Original Molasses“, 100% lepsi nez Corn Syrup. Dej vedet jakti to vychazi.
 Jan

Jarka7
208 příspěvků 12.08.07 19:42
Díky, příští víkend se do toho pustím

Tento týden jsem proležela nad Biblí. Mnoho věcí jsem netušila. Dám na Tvoji radu a budu experimentovat. Mám sbírku surovin ze zahraničí, pokud nebudu mít vše, zajedu na trh do Vídně. Dám vědět a pokud to vyjde, pochválím se. Zdravím dobré lidi. Jarka

zuchla
40 příspěvků 13.08.07 01:03
...

Ja nikdy na peceni nebyl. Sousedka mi to dala k vanocum asi pred 5ti mozna 6ti lety. Ale pak jsem prestal kourit, pribral jak blazen a dostal cukrovku. Tak sem zacal i trochu pict, protoze z obchodu je tady v Americe vsechno samej cukr. Objevil jsem Splendu, to je sladidlo vyrobene z cukru, nevim jestli to doma znate, ale je to skvely. A jelikoz moje zena si rada obcas smlsne a ja co sem starsi taky, tak jsem zacal experimentovat. A tak jsem zacal delat veci prave s tyhle bible, jen testo sidim, kupuju hotovy vyvaleny placky ze supermarkeru a delam jenom ty nadivky a tam kontroluju cukr. Akorat na ten pecans pie je potreba dat tu pravou melasu, jinak to nechutna jak to ma. Tk se mej a urcite dej vedet co a jak.
 Jan

buturenka
311 příspěvků 14.08.07 12:26
...

tak tuto knížku mám od minulého týdne od středy , a tak se před spaním bavím, a tento týden začnu s praxí

zuchla
40 příspěvků 01.09.07 06:15
...

Aaaaaaa.........

chyba se stala pani domaci, mila pani napsala ty bible dve. Ja mam „The Pie and Pastry Bible“ a jak to vypada z prekladu ty asi mas „The Cake Bible“.
Ale, mel jsem plno broskvi a tak jsem udelal pie a byla to lahoda. Tak experimentuj, ja musel, protoze tu mame moji tchyni, ktera je po operaci plic (rakovina) a tak musim varit a pict jak zbesilej.
 Jan

Mamut
147 příspěvků 06.09.07 10:07
internet sa oplatí

na vltave táto kniha stojí len 359.- Kč.

Jarka7
208 příspěvků 10.10.07 15:44
Díky všem za názor.

Ta kniha je pro mne super. Už se mi daří i to, na co bych si před rokem vůbec netroufla. Miluji knížky, které mají v sobě hodně teorie. Pokud nepochopím v čem je zakopaný pes, nikdy si nejsem jista, jak to dopadne. A tady dopadá vše super!!!
Radím všem, kteří chronicky zuří-jako já- že obyčejným hospodyňkám před 50-100 lety stačila okoukaná teorie i praxe od maminek a babiček. Bohužel už se naší zlaté hospodyně nemohu zeptat. To by bylo receptů na Labužníka!

Váš příspěvek

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz