bavorská vepřová na černém pivu

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
Drobek  14.09.05 19:27
bavorská vepřová na černém pivu

Ochutnal jsem to v Mnichově, s jejich škrobovým třaslavým bramborovým knedlíkem (brr) a se zelím.
Zelí umím, náš český bramborový knedlík je znamenitý, ale ta pečeně?!
Má to tmavou jakoby přírodní šťávu a vím, že se to dělá na jejich černém pivu (Dunkel). Ale k čertu jak??
A jestli to někdo ví, proč to ještě není v Labužníku?
 Dík.


Reklama


Reklama

Reakce:
 
lydia
1227 příspěvků 14.09.05 22:09
Drobku,

navod mas tady

 
manek  15.09.05 06:51
bavorská vepřová na černém pivu

Ještě kdyby to někdo přeložil do srozumitelštiny a přidal jako recept pro všechny!

Tomu, kdo to udělá, předem díky!!!

 
lydia
1227 příspěvků 15.09.05 13:13
tak ja to zkusim,

kdyz uz jsem to sem dala a Manek tak pekne dekuje:
1,5 kg krkovicky, 250 g kosti, sul, pepr, kmin, 1 strouzek cesneku, 2 cibule, 1 mrkev, kousek celeru, porek, cerne pivo, polevkovy vyvar a Butterschmalz( je to maslo, zbavene vody a bilkovin), Nemci to pouzivaji na peceni.
Troubu predehrejeme na 250°C. Maso osolime, opeprime, okminujeme. Maso a kosti opeceme po vsech stranach na panvi, na rozpalenem tuku . Maso a kosti prendame do vetsi panve, oblozime na kousky nakrajenou zeleninou, cibuli a na jemne platky pokrajenym cesnekem. Do tuku pridame asi 1/4l polevkoveho vyvaru a polijeme tim maso. (Vsechny pripecene zbytky vyskrabeme). Peceme pri 250°C asi 1,5 - 2 hodiny. Polevame cernym pivem. Po upeceni masa propasirujeme zeleninu pres sitko, (nebo rozmixujeme), dochutime a zahustime bud (Maizenou - skrobem) nebo moukou. Maso nakrajime na 1,5 cm siroke platky a podavame s bramborovymi nebo houskovymi knedliky.
Tak a ted preji jenom dobrou chut!

 
manek  15.09.05 14:03
bavorská vepřová na černém pivu - Lydio

ještě jednou moc díky!!!

 
lydia
1227 příspěvků 15.09.05 14:30
bavorska pecene

manku, rado se stalo

 
Drobek  15.09.05 15:59
Děkuju strašně moc,

za recept a hlavně za překlad. Takže díky Lydie za recpt a za návod ve srozumitelštině, díky Manku za požádání o překlad.

 
neftis
28 příspěvků 16.09.05 10:52
Jé, Lydio,

ty jsi ale fofrník , já jsem ještě ve stádiu rozpracovanosti, neboť včera v práci mě pořád někdo rušil…hihi. Ale zjistila jsem, že na tom s tou němčinou nejsem ještě tak zle… (jen poznámečka : to máslo je normální přepuštěné máslo, ohřáté a znovu zchladlé, potom se tak nepřepaluje…). Díky moc a zdravím, i Manka a Drobka

 
lydia
1227 příspěvků 16.09.05 11:48
neftis,

dekuji. To kouzelne sluvko je …prepustene maslo…, nemohla jsem si na ten vyraz vzpomenout. Ja dostanu Butterschmalz koupit, proto jsem se jeho vyrobou nezajimala, az se na to tady ptal Bunter. Prepustene maslo je opravdu dobre na vareni a peceni, nepripaluje se, nestrika, neni tak citit a presto chutna jako maslo.


Reklama

 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz