Bali, tak tu mas mangold..

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
jolana
5065 příspěvků 19.10.07 21:09
Bali, tak tu mas mangold..

…si sa minule zmienovala o mangold a chcela som ti napisat ze mangold pouzivam pod. ako spenat…no a dnes som nahodou nasla v starej dorke 1996 o mangold ako zelenina a recepty..tak strucne ( je tam toho vela):
Mangold je dvojrocna spenatova zelenina, ktora je cennejsia ako spenat. Existuje Mangold sparglovy a Mangold listovy.
Sparglovy ma silne duzinate stopky s podlhovastou bublinovou cepelou.
Listovy ma tensie stopky a velku zvlnenu cepel.
Su aj ine odrody napr. cervenofialovy alebo zelenobiely… …obsahuje velke mnozstvo karotenu, vitamin c a vitaminy B1, B2, a B3.Z mineralnych latok draslik, vapnik a zelezo a ma aj cenny obsah betainu, prospesneho pri kornateni ciev, ktory sposobuje sladkastu chut podobne ako chut repy.
Duzinate stopky s listovymi rebrami mozeme dusit, varit, zapekat ako sparglu…zvysne listy pouzivame pod. ako spenat. Mangold sa velmi dobre uchovava mrazenim.
Tie recepty z Dorky opisem a napisem..

Reakce:
Bali
1254 příspěvků 20.10.07 07:09
...

ahoj, diky. Problem by nebyl co s nim, ale kde ho vzit!
Pristi rok ho budou mit rodice uz na zahradce. Ve Francii je dost pouzivan a tady mi chybi ;-)

Váš příspěvek

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz