Bábovka - proč se láme

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
honza39
31 příspěvků 16.03.14 17:07
Bábovka - proč se láme

Manželka má problém - od určité doby se bábovka, která je jinak dobře upečená, po částečném ochladnutí a vyklopení na talíř, rozlomí na 2 - 3 kusy. Recept a postup je stále stejný, trouba stejná, plynová. Nezáleží na tom, jsou-li přidány strouhané ořechy či je bez ořechů ( dnes byla s ořechy ).
Pokud tu už takové téma bylo řešeno, prosím napište kdy, a kde to nalézt. Děkuji.

Reakce:
 
honza39
31 příspěvků 13.04.14 15:56
Bábovka - proč se láme

Jak vidím, tento můj dotaz zde leží už téměř měsíc bez odezvy. Je to téma nezajímavé nebo natolik triviální, že se jím nikdo nechtěl zabývat?
Když se zde řeší bábovky zdrclé, tak snad se najde někdo zkušený, kdo by aspoň odhadem mohl posoudit, proč se to stalo.Dum spiro, spero = dokud žiji, doufám.

 
Dadooa
268 příspěvků 13.04.14 16:00

Tak nenechavejte zchladnout jen castecne, ale uplne.

Rozlomi se vyklepnuta (to si nejak neumim predstavit) nebo se roztrhne pri vyklapeni?
Jestli to druhe, tak lip vymazavejte, navic i treba vysypavejte. Nebo kupte jinou formu.
Mi se to nestava, pecu v silikonove forme a necham vychladnout uplne. Vyklopim az vychladlou. A mam taky troubu plynovou.

 
honza39
31 příspěvků 13.04.14 16:13
Bábovka - proč se láme

Dadooa - dík za ohlas. Bábovka byla pečená v keramické formě, dobře vymazané a rozlomila se za poměrně dlouhou dobu po vyklopení - byla už jen vlažná. Domníváme se, že přídavkem ořechů je těsto méně soudržné - včerejší bábovka s kakaem, bez ořechů, se nerozlomila.
Nicméně, ta rozlomená s ořechy, byla i tak vynikající - pouze nebyla pěkná na pohled.

 
Dadooa
268 příspěvků 13.04.14 20:24

@honza39 Tak ji zase sestav dohromady, prelej polevou a nikdo nic nepozna… svet chce byt klaman ;-) :-D

 
exczech
297 příspěvků 06.05.14 14:11
Babovka-proc se lame

Podle mych zkusenosti kdyz pridavam do jinak osvedceneho receptu orechy a nebo i ovoce tak ho nejdrive poprasim moukou aby se lepe prichytilo. Pokud mate v receptu dost vajicek a tuku tak by se babovka nemela lamat.

 
Dadooa
268 příspěvků 06.05.14 16:16
@exczech píše:
Podle mych zkusenosti kdyz pridavam do jinak osvedceneho receptu orechy a nebo i ovoce tak ho nejdrive poprasim moukou aby se lepe prichytilo.

Ovoce se obali moukou aby nepropadlo na dno, ale zustalo nevrchu buchty. U orechu to z logickych důvodu neni potreba.

@exczech píše:
Pokud mate v receptu dost vajicek a tuku tak by se babovka nemela lamat.

Ted o tom jeste presvecit tu babovku.. ;-)
:roll:
Neni nad dobry rady..

 
exczech
297 příspěvků 06.05.14 19:14

@Dadooa, Jak nebude poslouchat tak na ni vzit rakosku ;)

 
floridanka
20 příspěvků 24.07.15 19:25

Pokud naslehavate zvlast bilka, tak je nesmite preslehat, to ma potom tendenci se rozpadat a lamat.

 Váš příspěvek

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz