Včera jsem pekla bábovku podle osvědčeného a vyzkoušeného receptu.
Těsto jsem nalila do vymazané a vysypané litinové formy, po upečení
bábovka dosahovala asi do 3/4 výšky formy. Ještě horkou jsem ji vyklopila
na talíř a nechala ji chladnout. Když jsem asi po hodině chtěla bábovku
polít čokoládou, našla jsem na talíři cosi co sice vypadalo jako bábovka,
ale byla taková jiná než před hodinou… dcera to trefně nazvala… jé
želvička…
Na řezu byla úplně sražená a zdrcnutá, jako bych do ní nedala kypřicí
prášek přitom na ten jsem zcela určitě nezapoměla.
Těsto na bábovku jsem šlehala v Thermomixu asi 4 minuty, prášek do
pečiva jsem dávala až úplně nakonec.
A tak se ptám : kde jsem udělala chybu? Jsem vděčná za každou radu, jiné moučníky se mi docela daří, jen u té bábovky se vyskytne občas zcela zá:,–(ní problém.
Všem předem moc děkuji.