Babicovy dobroty - Kuře na paprice

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
pepicek
1309 příspěvků 26.05.09 07:42
Babicovy dobroty - Kuře na paprice

Vítejte v Olší u Tábora u paní Mirky, která předvede klasický český recept – Kuře na paprice.

Potřebujeme:

Maso:

1 kuře
1 střední mrkev
1 střední petržel
1/4 celeru
pepř
sůl
nové koření
zeleninová kostka
zeleninový vývar

Omáčka:

2 lžíce másla
1 větší cibule
1 lžíce sladké papriky
1 kostka hovězího vývaru
1/2 lžíce hladké mouky
2 dcl sladké smetany
 sůl

Postup:

Kuře naporcujeme a dáme vařit. Přidáme nakrájenou kořenovou zeleninu, sůl, pepř, dvě kuličky nového koření, zeleninovou kostku a zeleninový vývar. Vaříme asi 20 minut.

Rozpustíme máslo, na kterém zpěníme cibuli, vložíme uvařené porce kuřete, přidáme sladkou papriku, pepř, kostku hovězího vývaru, osolíme a krátce opečeme. Zalijeme přecezeným vývarem. Porce kuřete vyjmeme a omáčku rozmixujeme. Zahustíme smetanou s moukou a necháme povařit asi 3 minuty. Podáváme s houskovým knedlíkem.


Reklama


Reklama

Reakce:
 
casino
4469 příspěvků 23.02.13 20:13
Je "Kuře na paprice" z vařeného ptáka ptákovina?

No, fffšichni si to asi nemyslíme ;) :)  :mrgreen:

 
tlustá bába
1209 příspěvků 24.02.13 01:31
Babicův vařený ...

Dle ingrediencí v receptu soudím, že se jedná o hovězího ptáka. V tomto případě… bych doporučila zvlášť dlouhou vařbu. :lol:

 
casino
4469 příspěvků 24.02.13 08:04
Nevím, co chtěl pepicek naznačit...

U nás dnes bude mančaft porovnávat kuře na paprice kupované-lahůdkové ;) a kuře na paprice darované-panonké :palec:…ten piment raději vynechám (nevařím svíčkovou, že?) ale kořeniny zkusím! Např. v rajčudě se mi osvědčily, dodají jídlu „plnost“ :palec:
Ochutnáme a dáme vědít :)
Mě zajímá především ta pravá maďarská paprika… V barvě rozdíl vidím i přes svou barvoslepost, ale jsem žádostiv, zda mančaft se zavázanýma očima pozná rozdíl v chuti :nevim: :)

 
parles
302 příspěvků 24.02.13 10:31
Kur domácí na paprice

Slepici vařím zvlášť, kuře rovnou dusím. Kuře je dost rychle hotové, ale se slepicí je tohle jídlo lepší! A co se týče maďarské papriky - proti všem ostatním paprikám to je nebe a dudy! Je jedinečná, v chuti, vůni i barvě! Věřím, že mančaft vycítí něco mimořádného už při příchodu do blízkosti kuchyně! :)

 
casino
4469 příspěvků 26.02.13 19:27
parles, moc ta papriková omáčka nedopadla…

Pokud se vám nechce číst, jak proběhlo testování papriky i s mou obvyklou omáčkou TADY tak zde jsou výsledky v kostce:
Při ochutnávce práškové papriky to vyhrála ta maďarská
Při ochutnávce omáček naslepo (se zavázanýma očima) vyšlo hodnocení papriky maďarská vs. superhyper fifty fifty
Při ochutnávce vidoucími degustátory, ze tří vzorků omáček (maďarská, superhyper, trošíííčku bretonem přibarvená směs obou předchozích) to vyhrála na celé čáře ….., hádejte která :?: :) :mrgreen:

 
Richardec
22 příspěvků 17.04.15 09:39

Babica je velkej pán :)


Reklama

 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz