Babica - Slezský bigos

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
pepicek
1309 příspěvků 19.10.09 07:31
Babica - Slezský bigos

Pokud jste ještě nikdy neochutnali slezskou specialitu bigos, tak vám paní Magdaléna Kozubková z Orlové u Ostravy ukáže, jak si ho uvařit doma.

Potřebujeme:

500 g hlávkového zelí
500 g kyselého zelí
1 dcl bílého vína
400 g vepřového plecka
20 dkg anglické slaniny
30 dkg uzených klobásků
20 dkg sušených švestek
1 velký rajský protlak
1 hrst sušených hub
bobkový list
sůl, pepř

Hlávkové zelí nakrájíme na nudličky a spaříme na cedníku. Vložíme ho do hrnce, podlijeme vodou, osolíme a dusíme do poloměkka. Přidáme kyselé zelí, zalijeme vínem a dále dusíme.

Osmažíme cibuli, anglickou slaninu, nakrájené houby a plecko na kostičky. Přidáme nakrájené sušené švestky a vše posolíme, opepříme a dusíme do poloměkka. Následně dodáme rajčatový protlak a povaříme. Nakonec nalijeme maso na zelí a dusíme doměkka. Zahustíme zásmažkou. Podáváme s chlebem.

Na tento dotaz zatím nikdo nereagoval, buďte první!

Váš příspěvek

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz