Babica - Restovaná játra s rajčatovým chlebem

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
pepicek
1309 příspěvků 19.10.09 07:44
Babica - Restovaná játra s rajčatovým chlebem

Trochu z chutí Pyrenejského poloostrova najdeme také ve variaci, kterou si připravil ve studiu Jirka Babica, samozřejmě za asistence pana Hadamčíka.

Potřebujeme:

Aioli:
2 stroužky česneku 0,2 l olivového oleje
lžičku citrónové šťávy
1 žloutek
 sůl

Rajčatový chléb:
2 plátky bílého chleba
2 zralá rajčata
olivový olej
 sůl

Vepřová játra:
olivový olej
plátky vepřových jater
1 papriku
1 cibuli
1 rajče
sůl, pepř

Česnek rozmačkáme se solí a po kapkách přiléváme olivový olej. Nakonec přidáme citrónovou šťávu a vmícháme žloutek. Plátky bílého chleba nasucho opečeme dokřupava a pomažeme zralými rajčaty a pokameme olivovým olejem a osolíme.

Játra nakrájíme na větší kousky, zprudka orestujeme a přidáme nakrájenou papriku, cibuli a rajče. Osolíme, opepříme a podáváme s rajčatovým chlebem a aioli.


Reklama


Reklama

Na tento dotaz zatím nikdo nereagoval, buďte první!


Reklama

 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz