Babica - Paella a sangria

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
pepicek
1309 příspěvků 19.10.09 07:40
Babica - Paella a sangria

Pavel Hadamčík z Opavy je ve Španělsku jako doma a podobně ovládá i španělskou kuchyni, což ukáže na tradičním pokrmu paella, který s Jirkou zapijí sangrií.

Potřebujeme:

Paella:

olivový olej
2 cibule
3 stroužky česneku
3 rajčata
1 papriku
kuřecí maso
rýži
vývar nebo vodu
sůl, pepř, šafrán
zelený hrášek
 citron

Sangria:

led
ovoce – jahody, pomeranč, ananas, případně jiné ovoce 0,4 vodky 0,4 rumu 0,4 griotky
lžíci cukru
pomerančový džus červené víno

Na oleji orestujeme papriku, kterou pak vyndáme. Osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek, přidáme kousky kuřecího masa a nakrájená rajčata. Zasypeme rýží, kterou lehce orestujeme a zalijeme vývarem nebo vodou. Osolíme a opepříme, přidáme šafrán a vaříme bez míchání asi 15 až 20 minut. Několik minut před dokončením ozdobíme hráškem, rajčetem, citrónem a paprikou.

Do džbánu dáme led, borůvky, jahody a ananas. Posypeme cukrem a zalijeme vodkou, rumem a griotkou. Doplníme červeným vínem a pomerančovým džusem. Zamícháme a podáváme.


Reklama


Reklama

Na tento dotaz zatím nikdo nereagoval, buďte první!


Reklama

 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz