Koláč, jehož přípravou nezabijete celé víkendové odpoledne, předvede Jirka Babica. Jablek je na podzim všude spousta.
Potřebujeme:
Základ:
1 vejce
80 g másla
100 g cukru
200 g hladké mouky
1 kypřící prášek
Náplň:
5 jablek
2 kysané smetany 15 %
1 smetana 30 %
1 pudingový prášek
100 g cukru
1 vejce
Vejce, kypřící prášek, třetinu kostky rozpuštěného másla, polovinu cukr a hladkou mouku vložíme do mísy a utvoříme těsto. Propracujeme těsto na válu a vytvarujeme po stěnách dortové formy. Do formy pak rozmístíme odjadřená a na plátky nakrájená jablka.
Do misky dáme dvě kysané smetany, smetanu, 100 g cukru, vejce a pudingový prášek. Promícháme a nalijeme do formy.
Dáme do trouby, kde pečeme 45 minut na 180 stupňů.