Babica - Hranolky s citrónovým kuřetem

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
pepicek
1309 příspěvků 19.10.09 08:08
Babica - Hranolky s citrónovým kuřetem

Jirka připraví ve studiu citrónové kuře a paní Marie mu poradí, jak na domácí hranolky a z kterých odrůd brambor chutnají nejlépe.

Potřebujeme:

Kuře:
2 kuřecí stehna
1 hlavička česneku
citrónová šťáva
citrónová kůra
olivový olej
majoránka
oregáno
tymián
sůl, pepř

Hranolky:
2 větší brambory
1 l oleje
sůl na hranolky

Stehna dáme do pekáčku, osolíme, přidáme přepůlený česnek, vymačkáme citrón a pak ochutíme pepřem, majoránkou, tymiánem, oregánem a přelijeme olivovým olejem. Pečeme 40 minut na 180 stupňů, poté necháme 10 minut dojít v troubě.

Brambory nakrájíme, opláchneme ve studené vodě a usušíme. Vložíme do rozpáleného oleje na čtyři minuty přesmažit a poté je vyjmeme. Necháme olej znovu rozpálit a hranolky vložíme zpět. Smažíme asi sedm minut do načervenalé barvy.

Na tento dotaz zatím nikdo nereagoval, buďte první!

 Váš příspěvek

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz