Babica - Hranolky s citrónovým kuřetem

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
pepicek
1309 příspěvků 19.10.09 08:08
Babica - Hranolky s citrónovým kuřetem

Jirka připraví ve studiu citrónové kuře a paní Marie mu poradí, jak na domácí hranolky a z kterých odrůd brambor chutnají nejlépe.

Potřebujeme:

Kuře:
2 kuřecí stehna
1 hlavička česneku
citrónová šťáva
citrónová kůra
olivový olej
majoránka
oregáno
tymián
sůl, pepř

Hranolky:
2 větší brambory
1 l oleje
sůl na hranolky

Stehna dáme do pekáčku, osolíme, přidáme přepůlený česnek, vymačkáme citrón a pak ochutíme pepřem, majoránkou, tymiánem, oregánem a přelijeme olivovým olejem. Pečeme 40 minut na 180 stupňů, poté necháme 10 minut dojít v troubě.

Brambory nakrájíme, opláchneme ve studené vodě a usušíme. Vložíme do rozpáleného oleje na čtyři minuty přesmažit a poté je vyjmeme. Necháme olej znovu rozpálit a hranolky vložíme zpět. Smažíme asi sedm minut do načervenalé barvy.


Reklama


Reklama

Na tento dotaz zatím nikdo nereagoval, buďte první!


Reklama

 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz