Babica - Dršťková polévka z masáků

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
pepicek
1309 příspěvků 19.10.09 08:12
Babica - Dršťková polévka z masáků

Zkušený houbař Vladimír Turičík naučí Jirku i televizní diváky svou houbovou dršťkovku. Pokud se bojíte sbírat masáky, můžete použít i hlívu ústřičnou.

Potřebujeme:

1 cibule
2 lžíce sádla
2 lžíce hladké mouky
2 stroužky česneku
1 lžička drceného kmínu
majoránka
1 lžička sladké papriky
1 lžička pálivé papriky
5 ks masáků
5 ks hřibovitých hub
sůl, pepř

V hrnci rozehřejeme sádlo, přidáme nakrájenou cibulku a orestujeme dozlatova. Přidáme hladkou mouku a vytvoříme jíšku. Dochutíme sladkou a pálivou paprikou, kmínem, solí a pepřem. Zalijeme studenou vodou, povaříme.

Do vařící se polévky nasypeme oloupané a pokrájené masáky, osolíme a vaříme dalších 10 až 15 minut. Na sádle orestujeme pokrájené hřibovité houby, po dvou minutách je přidáváme do polévky a necháme povařit. Ochutíme drceným česnekem, majoránkou a dosolíme.


Reklama


Reklama

Reakce:
 
bedla 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 04.01.10 08:34
Dršťkovka z masáků ...

i když mě je naučila sbírat a rozeznávat „naše bývalá správcová“ a rostly nahoře u tří bříz, nemám důvěru mého muže, tak vařím jen z hlívy ústřičné a kotrče.
Dršťkovku z masáků - dostávám a jím sama … od sousedů. Řekla bych, že z masáků je polévka aromatičtější, chutnější.
Co v polévce či omáčce naprosto nesnášíme … jsou houby pokrájené na kusy. Ale opět je to o tom, co kdo rád.


Reklama

 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz