Kde se u nás dá koupit pravé americké arašídové máslo? A v jaké cenové relaci?
Arašídové máslo
Můj Koblížku, moc by mě zajímalo, proč to máslo musí být zrovna americké. Vždyť jsou to jen pomleté buráky.
No, víš, Esmeraldo, to bude asi vliv televize. Koukáš na Simpsonovi? Prostě to chci ochutnat, ať vím o čem to tam sakra mluví! Víš kde ho mají?
arašídové máslo (neboli arašídová pomazánka) se dá sehnat ve větších obchodech (co vím, mají jej určitě v tescu i v delvitě) - hledej tam, kam chodíš pro nutelu, případně koukni do exotického koutku. Stojí tuším necelých 50 korun. A protože je sladko-slané, tak si jej buď okamžitě zamiluješ, nebo jej budeš až do smrti (v tvém případě do svého snězení) nenávidět. Jo, a doporučovala bych jemnou variantu, koupit se totiž dá i tzv. křupavá s většími kousky arašídů.
Aha, Kobížku Simpsone ! Já netušila že tato „delikatesa“ není běžně v ČR k dostání. Ale až ji uvidíš, kup si ji, ať je dělaná kdekoliv. Vzhledem k tomu že jsou to opravdu jen pomleté buráky, trocha oleje, soli a cukru, nemůže se to nějak moc lišit od amerického. A jak říká Flo, buď chutná, nebo nechutná. Jen snad pro zajímavost: buď se prodává hladké (smooth) nebo hrudkovité (crunchy). Ať si každý vybere. Já mám raději to hladké.
No, teď jsem byla v Bille a nic. Jen arašídová pomazánka s kakaem, to asi není ono co? No holt jsme malé město, zkusím to jinde.
to titulování se mi líbí ! Delvita ho určitě prodávala, a dokonce
jednou " pravé americké v balení máslo+ pravá americká marmeláda"! Ale
opravdu pozor na druh- jemné mi chutná více, než s kousky buráků.
Šťastný lov!
Arašídové máslo jsem viděla v Carrefouru, právě v tom exotickém
koutku.
Přeji hezký den
A videl nekdo nekde v cr prave americke peanut butter, takove to natural,
jenom z buraku a bez dalsich pri:,–(? To je uplne neco jineho nez nejake
skippy bohuzel jsem ho u nas zatim nepotkala, pokud
nekdo ano, dejte vedet kde.. dekuju
Peanut butter čistě z buráků mají ve zdravých výživách, akorát že je holandské (myslím). Není tam ani emulgátor, takže navrchu je vrstvička oleje, což mi nevadí, aspoň to neoxiduje…
Doporučuji Marks & Spencer, výborné arašídové máslo ve dvou variantách kolem 30 Kč (!!!)