Apetit

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
Stránka:  « Předchozí 1 2 3
Eja
3873 příspěvků 3.8.06 13:25
Nejlepší kuře na světě

z posledního Apetitu vřele doporučuji kuře na zelenině, nejlepší na světě sice není, ale moc dobré je. Dělala jsem v sobotu a ač jsem očekávala, že chlapi budou chtít kuře a holky ten mišmaš okolo, tak o kuře moc zájem nebyl a o tu zeleninovo-bramborovou směs jsme se málem poprali. Je to taková hooodně zjednodušená variace na moji novoroční Voňavou krůtu s oblohou.

Eleeen
1127 příspěvků 4.8.06 07:45
Rybízovo-cibulové čatní

jsem včera ochutnala u kamarádky a hned, jak přestane pršet, tak jdu otrhat poslední přezrálé rybízky a budu vařit, protože je fakt skvělé a doporučuju hned dělat z pětinásobné dávky.
Jen mě zajímá, jestli bych do něj mohla dát nějaký konzervační prostředek, abych ho nemusela skladovat všechno v lednici a mít ho třeba v poličce s ostatními zavařeninami do příštího jara a déle, poradíte?

Ivo
1045 příspěvků 4.8.06 08:33
Ejo a Eleeen...

…Vaše příspěvky ve mě provokují touhu vyzkoušet. Udělaly byste mi laskavost a (s ohledem na to, že už máte s těmato dobrůtkama osobní zkušenost) postupy na jejich přípravu (s případným fotem) uveřejnily?

Děkuje Vám Ivo :-)))

Eja
3873 příspěvků 4.8.06 11:40
Ivo,

jdu na to, dám to do receptů. Fotku dodám, přefotím něco z Apetitu.

Ivo
1045 příspěvků 4.8.06 11:41
Eji děkuji...

…milejší by mi sice bylo „Tvoje“ foto, ale co se dá dělat…

Eja
3873 příspěvků 4.8.06 12:35
Ivo,

pekla jsem to v sobotu, na moje narozky přišli mladí, a to se NEDÁ nic fotit, to bych je musela odhánět klackem. Po jídle jsem myla nádobí a holky zabořily lžíce a hlavy do pekáče a málem mi v něm vyškrábaly díru

buraci
1136 příspěvků 4.8.06 13:59
Boruvkove kolace

A ja musim opozdene pochvalit boruvkove kolace z predchoziho Apetitu. I kdyz se jedna o kynute testo, jsou rychle hotove a s testem se krasne pracuje, snad poprve jsem mela kolace krasne kulate. A zaverecna vychytavka s maslem a rumem…to je takova pekna tecka.

Tasma
415 příspěvků 4.8.06 14:27
Eleen,

prosím…prosím… nemohla bys napsat recept rybízového čatní??? Já už mám sice všechen zpracovaný, ale příští rok bych určitě ráda udělala místo šťávy a marmelády taky něco jiného. Díky

Eleeen
1127 příspěvků 7.8.06 13:44
Tasmo,

recept je vložený, dá se dělat i ze zmrazeného rybízu!!! Takže pokud máš na mražáčku něco schované, tak můžeš zkusit.

Tasma
415 příspěvků 7.8.06 13:57
Eleen,

díky moc za recept. Bohužel už nemám ani kuličku čerstvého ani zmrazeného rybízu. Jenom zavařený ala brusinky a letošní marmeládu. Ale příští rok určitě toto čatní vyzkouším. Dík.

Eja
3873 příspěvků 14.9.06 07:22
Buchtičky se šodo

z posledního Apetitu vřele doporučuji. Vrátili jsme se do dětských let a bylo to skvělé. Sadistický kousek tvůrce receptu, to jest plnění buchtiček tvarohovou náplní, jsem vydržela asi do poloviny plechu, pak skončil zbytek náplně v mém bříšku a zbytek buchtiček byl neplněný. Při velikosti buchtiček jedna buchtička = jedno malé sousto to chce dobré nervy, ale výsledek stojí za to.

Eja
3873 příspěvků 23.9.06 12:36
V novém Apetitu,

který jsem koupila včera, je skvěle vyhlížející jablkový koláč, asi ho zítra zkusím a dám vědět. To potření meruňkovou zavařeninou rozmíchanou v meruňkovici na závěr …

buraci
1136 příspěvků 3.10.06 07:58
Jablecny kolac a povidla

Jablecny kolac jsem vyzkousela a ze by to bylo neco, co mi zmeni zivot, tak to tedy neni. Kolac je to dobry, ale nic vyjimecneho to neni. Na Labuzniku se najdou jablecne kolace lepsi nez tenhle, aspon z meho subjektivniho hlediska. Vcera jsem uvarila povidla, ktera byla v minulem cisle. Povedla se, ale za:,–(ne se lisil cas pripravy, misto slibovanych dvou hodin, jsem s nimi stravila hodiny skoro ctyri (slo o to vypeckovat tri kila svestek, umlit na mlynku a pri nizke teplote v troube svarit do husta). Uvadene casy v Apetitu jsou vubec problem. Napr. v tomto cisle se autori domnivaji, ze kotleta v troube (na 200 stupnu) se upece za ctvrt hodiny. Neni to nic tragickeho, ale pokud si chce casopis drzet nejakou uroven, tak by se to stavat nemelo.

buraci
1136 příspěvků 24.11.06 18:30
Betlem

Vsechny, kteri se chystaji vyrabet betlem podle Apetitu, varuji, ze testo na jeho vyrobu tesne staci na vsechny dily (mne chybi dve postavicky), je lepsi si jeho vyrobu spojit s pecenim pernicku a pripadne chybejici postavicky dovyrobit z testa na pernicky.

Eja
3873 příspěvků 27.11.06 07:35
Domácí houskové knedlíky -

recept z posledního čísla je pro začátečníky dobrý rébus. Pokud by se někdo držel toho, že 500 g mouky udrží pohromadě 2 strouhané vařené brambory a 2 žloutky, tak ho čekají krušné chvíle. Ale - přidání brambor vůbec není špatný fígl, když se přidá to, co v receptu uvedeno není, to jest mléko, tak jsou knedlíky moc dobré. Byly včera k svíčkové a byla jsem pochválena
( houskové knedlíky na rozdíl od bramborových se mi notoricky nedaří a tyhle se fakt povedly).

Labužník lucian.ka02
841 příspěvků 20.12.06 06:18
silvestrovske cislo

Uz mi dorazilo do schranky… Flo, opet navrat k publikacni cinnosti?

Florentyna
439 příspěvků 20.12.06 15:28
lucianko,

ano, víc než kdy dřív

Labužník lucian.ka02
841 příspěvků 21.12.06 04:03
??? Flo ???

Bude kniha?

Florentyna
439 příspěvků 21.12.06 10:18
...

že by?

manek
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 21.12.06 10:20
Flo,

na Vánoce daruj knihu!

Nebo to bylo jinak? Nebyla to vkladní kniha???

Florentyna
439 příspěvků 21.12.06 10:40
...

to bylo „každý čtvrtek novou knihu!“
a taky „březen (nebo duben?) - měsíc knihy“

karminek
757 příspěvků 21.12.06 14:43
Flo

dej nám knihůůůůůůůůůů

Labužník lucian.ka02
841 příspěvků 22.12.06 02:00
Březen,

myslím. Teď je to měsíc internetu :)

manek
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 22.12.06 09:08
Ale já myslel

ten večerníček o klukovi z plakátu!!!

Stránka:  « Předchozí 1 2 3
Váš příspěvek

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz