Apetit

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
Suki
6 příspěvků 22.12.04 11:48
Apetit

A pro ty, kteří hledají levnější, ale dle mého soudu stejně kvalitní (jak papír tak obsah) časopis pro labužníky doporučuji Apetit. Jedno číslo za cca 39,– je za hubičku. Více na WWW.apetitonline.cz


Reklama

Stránka:  1 2 3 Další »

Reklama

Reakce:
 
Labužník Anika02
66 příspěvků 22.12.04 19:22
...

Apetit je skvely casopis. Kupuji ho pravidelne od jeho prvniho cisla, zkousim recepty a stoji to za to. Doporucuji

 
rosnicka
262 příspěvků 23.12.04 10:00
Souhlas,

podle receptů z Apetitu ráda vařím a kolikrát jsem byla za hvězdu. V posledním čísle je i TOP 10 receptu sestavených z ohlasů čtenářů ( ve větší míře s ním souhlasím )…jinak, nedočkavě očekáváme s přítele každé číslo ( ja vařím a on konzumuje

 
Labužník lucian.ka02
841 příspěvků 23.12.04 10:09
S Apetitem

mám také jen ty nejlepší zkušenosti - hlavně proto, že suroviny na vaření jsou sehnatelné bez problémů i u nás a výsledky jsou výborné.
Vím, že někteří labužníci naznačovali cosi o případné kopírování a „vykrádání“ receptů, ale s tím žádné zkušenosti nemám.

Obecně ho považuji za fajn časopis, ostatně - mám předplatné :-)

 
Labužník lucian.ka02
841 příspěvků 20.01.05 09:43
taky už vyšel

a hnedle včera jsem podle něj kuchtila večeři
mně se líbí!

 
rosnicka
262 příspěvků 20.01.05 09:44
Vyšel další!

A jsem ráda, že je opět skvělý, předchozí lednové číslo mě trochu zklamalo, ale opět na:,–(ili vysokou laťku.

 
Eja
3820 příspěvků 21.01.05 07:39
Ajto,

co takhle kapustičky se sušenými rajčátky ????

 
ajta
590 příspěvků 21.01.05 08:00
Ejo

klíďopíďo
po předběžném ohledání talíře rajčátka vyseparuji a zbaštím, kapustičky šoupnu toastíkovi na talíř

 
Eja
3820 příspěvků 21.01.05 10:51
Ajti,

tak to já kromě těchto kapustiček si udělám hned zítra plněnou kapustu z LCI,mňaaaaaaaam… Mimochodem, netušíš, jestli by se místo té mně neznámé klobásky dala použít nějaká zde dostupná - třeba normální bílá klobása ? Já to s ní asi zkusím.

 
ajta
590 příspěvků 21.01.05 12:00
Ejo,

já ještě bohužel LCI nemám…
ale předpokládám, že tam dávají italskou klobásku (syrovou)…
pokud je to tak, tak na bílou klobásu zapomeň!
spíš bych se poohlédla v „Čáryfůru“ po toulousské syrové klobásce nebo merquezské klobásce… první z nich je jemnější, druhá pikantnější… hledej ale v oddělení s masem, ne v uzeninách!!

 
Jenofefa
1315 příspěvků 21.01.05 13:49
Ejo,

dnes jsem LCI zakoupila a zvědavě zkoumala klobásku do kapusty - myslím, že naše bílá klobása není to pravé ořechové. Jedná se asi spíš o sušenou klobásu viz salsiccia Takové klobásky mívají v prodejně v Římské ulici nebo v Jarmarku na Budějovické, dalším zdrojem je prodejna v Perlovce - nejsou ale zrovna levné.

 
Eja
3820 příspěvků 21.01.05 14:44
Ajto, jeno,

děkuji. Něco vymyslím a poreferuji o výsledku.

 
Labužník Sarka
433 příspěvků 21.01.05 17:02
Prosim

Holky, ja nez se dostanu k Apetitu, tak to bude nejakou dobu trvat. Koupeny ovsem je Napiste mi prosim pekne ten recept na ty kapusticky s rajcaty. Dekuji

 
Labužník lucian.ka02
841 příspěvků 21.01.05 18:25
sarko,

recept je v receptech :-)

 
Labužník Sarka
433 příspěvků 26.01.05 13:58
Lucianko

moc ti dekuji za splneni meho prani.

 
Labužník lucian.ka02
841 příspěvků 14.02.05 12:11
Nové číslo?

Už vyšlo? Netušíte?

 
rosnicka
262 příspěvků 14.02.05 13:39
Ještě ne,

vychází až tak 20tého každého měsíce.

 
Labužník Andry02
121 příspěvků 19.02.05 20:34
Už je

a je tam hezky clanek o rybach..... to jen tak na prvni pohled :-)

 
Labužník lucian.ka02
841 příspěvků 17.03.05 18:45
tento měsíc

nové číslo už mám doma
změnila se šéfredaktorka… ?

 
Labužník jenny02
35 příspěvků 18.04.05 10:02
Květen 2005

Květnové číslo už vyšlo, mám ho doma a jsou v něm docela zajímavé kousky k vyzkoušení.

 
rosnicka
262 příspěvků 19.05.05 13:03
červnový Apetit,

právě jím listuju:-))))

 
Labužník lucian.ka02
841 příspěvků 19.05.05 22:45
... a ...

… a jaké jsou aktuální postřehy o novém čísle?

 
rosnicka
262 příspěvků 20.05.05 10:23
trochu me zklamalo,

cekala jsem vice tipu na avizovane „jahodovani“. Ale jsou tam skvele recepty na „tunakove variace“ a salaty. Vecere od „pondeli do patku“ me tentokrat taky moc nezaujaly. Asi je to individualni, nektere cislo proste sedne vic nektere min, ale porad je lepsi nez ostatni ceske casopisy o vareni. V pristim cisle ma byt „jak udelat ten spravny cheescake“, tak se uvidi, jetli se nahodou neinspirovali Florentynkou:-))

 
Sněhurka
446 příspěvků 20.05.05 10:49
Rosničko

Trefa! Ona to totiž Florentýnka pro ně napsala
Takže kdo si koupí Apetit a pak Florentýnku potká třeba na nějakém srazu, dostane autogram (aspoň mě už podpísek slíbila )

 
Florentyna
439 příspěvků 20.05.05 11:47
Tak a už to prasklo...

Sněhurka koukne do zrcadla a hned všechno ví…

 
Eleeen
1127 příspěvků 20.05.05 11:56
a mě taky

.. slíbila podpis přímo do časopisu!

 
penda
4752 příspěvků 20.05.05 12:03
tak aby bylo jasno...

…pokud vím, do zrcadla čučela zlá a vošklivá macešská čarodějnice a ne Sněhurka, ta měla na starosti oblbnout prince tím, že je přidušená za účelem polibku (ženský jsou pane mazaný v každý situaci!)…a pak, MNĚ slíbila Flo svoji první knihu i s věnováním (stejně jako mám už od maňány)…tccccc…h­ihihi.....

 
rosnicka
262 příspěvků 20.05.05 13:33
jee, Florentýnko,

to je SUPER..doufam, ze tam bude obrazkovy postup..to ja mam totiz nejradeji:-)))

 
Sněhurka
446 příspěvků 20.05.05 21:42
Apetit - červnové číslo

A měli jste už u tohoto čísla taky dáreček?

 
Labužník Sarka
433 příspěvků 20.05.05 22:33
darecek??

Snehurko, jaky tam byl darecek? Prosim

 
Ivo
1045 příspěvků 21.05.05 13:16
Snad nic nepokazím...

…když odpovím za Sněhurku. Měl jsem tam přiložený sáček mexického koření SANTA MARIA TEX MEX Fajita seasoning mix, což jak říkají, má být koření, které „zaviní“, že budete mít štěstí v lásce. Současně je uvnitř časopisu párstránková brožurka s recepty.

A pak už jen poznámka: dámy, děláte mi v těch pohádkách zmatek.

 
Florentyna
439 příspěvků 30.05.05 14:57
Good Food

Včera mi muž ze služební cesty dovezl časopis Good Food, který je vlastně mateřským časopisem našeho Apetitu. Až na to, že jej v Británii vydává BBC, takže se v něm prezentují také jejich kuchařské televizní celebrity, včetne například Jamieho Olivera, Gordona Ramsaye nebo Ainsley Harriotta. A až na to, že originál má přes 160 stran, je ještě většího rozměru než A4 a kvalitou textů i receptů je nedostižný. Prostě ať mám Apetit jakkoli ráda, vypadá vedle svého originálu jako chudý příbuzný. Ale třeba se jednou dočkáme…

 
Lassienka
409 příspěvků 30.05.05 18:28
Flo,

já se bojím, že už jsme tak velké, že si neděláme iluze o životě. A o rozhodování ve vydavatelstvích už vůbec ne.

 
Eleeen
1127 příspěvků 17.06.05 07:18
Červencový už vyšel!!!!

s krásnými články a recepty, jádejte, které dva jsem četla cestou do práce jako první???? Můžete jen jednou. A cheescake na obálce je doopravdy k nakousnutí!
Gratuluji!

V tomto čísle nabízí výhodné předplatné - s dárkem v podobě Vitaminové kuchařky.

 
Eleeen
1127 příspěvků 17.06.05 07:22
oprava...

… a já ještě nemám v sobě dvě ranní kávy, tak píšu s chybkama. Pochopitelně máte hádat a na titulce je cheesecake.

 
penda
4752 příspěvků 17.06.05 09:30
Eleeen, je víc než jasné, že jsi četla...

články od naší Flo, které jsou ale upravené Apetitem, jsem se doslechla, čili nejsou přímo od naší „sladké malinowské“…hihihi

 
spanny
159 příspěvků 24.06.05 19:51
...

Nejdrive bych se chtela omluvit za chyby ktere asi moc udelam. Nemam Ceskou klavesnici a nejsem zvykla psat do Ceskeho forum.
florentyno, jestlize se ti ten Good food casopis libi tak se podivej na Good Food web stranky - www.uktvfood.co.uk - je to velmi podobne labuznikovi a maji tam mnoho receptu a hodne jich ma i video takze muzes videt jak to ten sef delal.

 
Florentyna
439 příspěvků 24.06.05 23:50
spanny,

děkuji, určitě tam zabrousím!

 
Jenofefa
1315 příspěvků 20.07.05 10:12
POZOR

Zkontrolujte si nové (srpnové) číslo Apetitu - mně tam scházejí stránky 17 - 32, takže půjdu reklamovat. Vzhledem k tomu, že toto číslo je s „dárkem“ ve folii, tak to bude asi legrace.

 
Sněhurka
446 příspěvků 20.07.05 15:12
Apetit

Jenoféfo, díky za upozornění. Naštěstí jsem v mé oblíbené trafice dostala Apetit kompletní, i s dárkem
Příjemné čtení srpnového čísla všem labužnicím a labužníkům přeje
Sněhurka
P.S. Zajímavá je třeba kuchařská KáPéZetka, že?

 
Jenofefa
1315 příspěvků 20.07.05 15:32
POCHVALA

Musím pochválit pracovníky časopisu Apetit - na moji reklamaci mailem (viz níže) reagovali okamžitě žádostí o adresu, že mi zasílají nový bezvadný výtisk. To je opravdu vstřícné gesto.

 
Julina
30 příspěvků 22.07.05 19:52
Struhadlo "haluškovadlo" tip Apetitu

Pořád kolem něj chodím a nevím jestli ho mám koupit. Máte s ním nějaké zkušenosti? A jaké konzistence má být těsto? Jo a docela mě zarazil recept na „pravé“ slovenské halušky z vařených brambor! Já se je učila vařit na Slovensku, ale teda ze syrových!

 
Jenofefa
1315 příspěvků 23.07.05 22:41
Halušky

O pravosti slovenských halušek uvedených v časopise bych si dovolila s úspěchem pochybovat - tohle mi připomíná spíš italské gnocchi i s tím rýhováním vidličkou. Pokud se týká toho doporučeného „udělátka“ na halušky: správně se mají házet do vody z lopárika. Protože to neumím, používala jsem takové to síto se širokými otvory (měla jsem postupně dvě: jedno plechové a pak z nějaké umělé hmoty). Koupila jsem si tohle doporučované od Tescomy (doporučuje se i na spätzle), šlo to celkem dobře, až na to, že mi ten „šuplíček“ na obou kratších krajích „struhadla“ trousil těsto po sporáku a musela jsem potom sporák fortelně umýt. Příště budu muset dávat pozor, abych tím nástavcem nešoupala až ke kraji (nebo najít nějaký jiný fígl).

 
Eleeen
1127 příspěvků 25.07.05 07:30
Souhlasím s Jenoféfou

Ještě jsem neviděla, aby někdo halušky „drásal“ vidličkou. A podle mě do halušek patří vejce, do stapaček nepatří vejce. Ovšem se syrovými nebo vařenými bramborami jsem nejistá. Asi se zkusím podívat do staré Kuchařky naší vesnice.
Moc se mi líbí recept na geniální dort , pak limetkový krém s černým rybízem, ale velmi se mi nelíbil „houbový speciál“ a trošku jsem rozpačitá nad Gazpačem (gaspacho). To víno v něm… nevím, nevím.

 
salgo
146 příspěvků 27.07.05 11:07
omlouvám se

jsem asi ještě přiblblá po ránu, a bez své renní kávičky, ale psala ten článeček o ceesecake Florentynka, nebo ne? A pokud z něj v redakci vycházeli, byť s jejím souhlasem, neměli by ji citovat????? Přemýšlím o tom, co se mi dostalo zmíněné číslo Apetitu do ruky a ať mám ten časopis sebevíc ráda (sem tam se jim něco nepovede,to je lidské a na našem trhu je urřčtě nej), tak vykrádání a necitování receptů a zdrojů informací profesionály v odborném periodiku mi příjde trochu silná káva. To se prostě nedělá. Hawk

 
salgo
146 příspěvků 27.07.05 11:16
spanny!!

Díky za tip, teď jsem na těch stránkách byla a vypadají úžasně, zas hodiny a hodiny budu vysedávát u webu, proč jen můj muž jí málo a muj syn jen špagety s kečupem, nebo „jídlo jako od babičky“, českou klasiku v tom nejklasičtějším pojetí.

 
trikolka
383 příspěvků 28.07.05 10:40
salgo

to je prece Flo Flo ta kocka na mrnave fotce vedle cheesecaku, neboj, zas tak vodrzly nejsou, Flo Flo proste prodala online praci i do tisteneho periodika. :)

 
salgo
146 příspěvků 28.07.05 10:44
Díky, to mi spadl kámen ze srdce,

já se v tom fakt nevyznala a v profilu Florentynka nemá napsáno jméno, tak jsem se fakt bála nejhoršího!!! A už jsem chtěla na Apetit zanevřít. Tak ted můžu jen blahopřít Flo k úspěsné kariéře! Drž se, dál zkoušej recepty a tak vůbec. Jsi šikulka.

 
Sněhurka
446 příspěvků 28.07.05 17:07
Salgo

Vždyť jsme tady o šikovnosti Florentýnky nedávno mluvili - podívej se níže v této diskuzi
A kdopak asi napsal povídání o štrůdlech, které bude v příštím čísle? Hádej, ale máš jenom jeden pokus

 
sim
293 příspěvků 09.08.05 16:45
...

Este sa vratim k tym haluskam - na Slovensku sa kuchyna regionalne casto lisi a preto nepochybujem, ze niekto sa robia s vajickom do cesta a niekde nie.
Osobne by som povedal, ze bez muky, surovych zemiakov a bryndze to nie su bryndzove halusky.
Presne pomery sa daju trafit lahko od oka, konzistencia je akurat, ked sa cesto zacina oddelovat od misky.
Co sa tyka hadzania halusiek, su dve hlavne moznosti:

Prva je hadzanie z dosticky/lo­parika/prkynka - dosticka sa namoci v hrnci s vriacou vodou, nalozi sa na nu cesto, namoci sa noz a potom sa nozom oddeluju male kusky cesta a vhadzuju do vody. Treba si to nacvicit, pre mna to je nudzovka ak nie je po ruke haluskaren.

Druha moznost je teda haluskaren - panvica s vysokymi krajmi a okruhlymi otvormi, da sa lacno (tusim 80 Kc) kupit napr. v Tescu na Narodni a asi aj hocikde inde v CR. Cesto na nu nalozime a jazdime po nom s vareskou, aby prepadlo cez dierky.

Stránka:  1 2 3 Další »

Reklama

 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz