Anthony Bourdain's Les Halles Cookbook

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
buraci
1136 příspěvků 03.10.07 21:42
Anthony Bourdain's Les Halles Cookbook

Už asi týden mi na stole leží tahle kniha a já se kochám a kochám a brzy přejdu do fáze vařím a JÍM! Tohle je kuchařka pro velké kluky a holky, kteří rádi vaří nekompromisně, tradičně a hlavně bez nízkotučných náhražek. V receptech se nešetří tukem (sádlem, bože můj) a porce masa jsou véééliké a někdy i teče krev. A není divu. Často se jedná o recepty vycházející z tradiční francouzské kuchyně (ostatně Les Halles je francouzská brasserie v New Yorku). Přestože se jedná o americké vydání, kuchařka obsahuje i evropské jednotky pro míry a váhy a suroviny jsou při troše snahy sehnatelné i u nás. Bonusem pro milovníky angličtiny je, že kuchařka je napsaná typickým Bourdainovým stylem, a tak se nebudete nudit a ještě se naučíte nová slovíčka.
A ještě zpráva pro ty, co nečtou blog pana Cuketky: Bourdainova překladatelka nám prozradila, že na podzim vyjde překlad knihy The Nasty Bits. Ježíšku, víš o tom?

Reakce:
Bali
1254 příspěvků 04.10.07 11:12
...

můj Ježíšek už o tom ví ;-)

sim
293 příspěvků 08.10.07 16:04
...

ahoj
dik za info
mozno este cenu?
a potom sa sem este urcite vrat, ked spravis 2-3 recepty, aby sme vedeli, ci to je aj pouzitelne.
 dik.

buraci
1136 příspěvků 09.10.07 09:24
Sim

Na Amazonu to stoji okolo 25 USD, mam moznost objednat knizku v US a nechat si ji pak privezt, tak to bylo pri soucasnem kurzu dolaru docela za hubicku.
Urcite dam vedet, jak se mi vedlo, ale zatim v receptech nevidim problem. Navody jsou velice srozumitelne a v pripade slozitejsich receptu (treba cassoulet) je postup rozdelen do nekolika dni, aby se clovek v kuchyni nezblaznil.

buraci
1136 příspěvků 21.11.07 10:51
Vyzkouseno

Jak jsem slibila, vracim se k teto knize po vyzkouseni nekolika receptu. Jak jsem psala, recepty jsou velice podrobne napsane a neni problem podle nich uvarit, pouzivane techniky jsou bezne a nemely by cinit problem ani zacatecnikum, kazda slozitejsi vec je popsana. Ovsem vzhledem k Bourdainovu sveraznemu jazyku je k orientaci v receptu dobre, pokud umite nadprumerne anglicky.

Váš příspěvek

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz