Anthony Bourdain - Duvernosti z kuchyne

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
buraci
1136 příspěvků 24.09.06 09:05
Anthony Bourdain - Duvernosti z kuchyne

… je kniha od vykonneho sefkuchare Brasserie Les Halles v New Yorku. Doctete se zde, co se opravdu deje v restauracni kuchyni, proc dobre vychazet s cisniky a proc si nikdy nedavat v restauraci slavky, proc vynechat brunch a odolat nabidce vyhodneho susi a jeste mnoho dalsiho. To vse z typicky sebestredneho pohledu uspesneho Americana. Kniha se cte moc dobre a nakladatel si dal zalezet i na prekladu. Knihu vydal (bohuzel se sestiletym zpozdenim) Slovart (www.slovart.cz).


Reklama


Reklama

Reakce:
 
Bali
1254 příspěvků 24.09.06 21:03
Dobre cteni,

tuto knihu vlastnim a je opravdu zajimava.Dopo­rucuji!

 
sim
293 příspěvků 27.09.06 17:55
...

prosim Ta, mozes mi aspon prezradit tie slavky a ten brunch?
 dik

 
buraci
1136 příspěvků 27.09.06 20:02
Sim

V podstate jde o to, ze kuchari pouze SNAD prohlizeji jednotlive slavky pred tim, nez je hodi do varici vody. Autor dale popisuje, kterak v renomovane restauraci pozrel zkazenou slavku a nyni citace: S ukrutnymi krecemi v utrobach jsem se v predklonu dovlekl na zachod, kde jsem zvracel v mohutnych gejzirech a s prominutim jsem se temer vysral z podoby. Tu noc jsem se nekolik hodin modlil. Konec citatu. A nedelni brunch? Jde o to, ze se serviruji zbytky z patecni a sobotni noci a nejlepsi kuchari maji volno. Ale neboj, smyslem knihy je, ze telo ma jit do hrobu zhuntovany a proto se nebojme pozitku (snad az na ten brunch. Jenom se nesmime divit, kam nas nase pozitky nekdy zavedou…


Reklama

 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz