Anthony Bourdain - Duvernosti z kuchyne

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
buraci
1136 příspěvků 24.09.06 09:05
Anthony Bourdain - Duvernosti z kuchyne

… je kniha od vykonneho sefkuchare Brasserie Les Halles v New Yorku. Doctete se zde, co se opravdu deje v restauracni kuchyni, proc dobre vychazet s cisniky a proc si nikdy nedavat v restauraci slavky, proc vynechat brunch a odolat nabidce vyhodneho susi a jeste mnoho dalsiho. To vse z typicky sebestredneho pohledu uspesneho Americana. Kniha se cte moc dobre a nakladatel si dal zalezet i na prekladu. Knihu vydal (bohuzel se sestiletym zpozdenim) Slovart (www.slovart.cz).

Reakce:
Bali
1254 příspěvků 24.09.06 21:03
Dobre cteni,

tuto knihu vlastnim a je opravdu zajimava.Dopo­rucuji!

sim
293 příspěvků 27.09.06 17:55
...

prosim Ta, mozes mi aspon prezradit tie slavky a ten brunch?
 dik

buraci
1136 příspěvků 27.09.06 20:02
Sim

V podstate jde o to, ze kuchari pouze SNAD prohlizeji jednotlive slavky pred tim, nez je hodi do varici vody. Autor dale popisuje, kterak v renomovane restauraci pozrel zkazenou slavku a nyni citace: S ukrutnymi krecemi v utrobach jsem se v predklonu dovlekl na zachod, kde jsem zvracel v mohutnych gejzirech a s prominutim jsem se temer vysral z podoby. Tu noc jsem se nekolik hodin modlil. Konec citatu. A nedelni brunch? Jde o to, ze se serviruji zbytky z patecni a sobotni noci a nejlepsi kuchari maji volno. Ale neboj, smyslem knihy je, ze telo ma jit do hrobu zhuntovany a proto se nebojme pozitku (snad az na ten brunch. Jenom se nesmime divit, kam nas nase pozitky nekdy zavedou…

Váš příspěvek

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz