… je kniha od vykonneho sefkuchare Brasserie Les Halles v New Yorku. Doctete se zde, co se opravdu deje v restauracni kuchyni, proc dobre vychazet s cisniky a proc si nikdy nedavat v restauraci slavky, proc vynechat brunch a odolat nabidce vyhodneho susi a jeste mnoho dalsiho. To vse z typicky sebestredneho pohledu uspesneho Americana. Kniha se cte moc dobre a nakladatel si dal zalezet i na prekladu. Knihu vydal (bohuzel se sestiletym zpozdenim) Slovart (www.slovart.cz).
Anthony Bourdain - Duvernosti z kuchyne
V podstate jde o to, ze kuchari pouze SNAD prohlizeji jednotlive slavky pred tim, nez je hodi do varici vody. Autor dale popisuje, kterak v renomovane restauraci pozrel zkazenou slavku a nyni citace: S ukrutnymi krecemi v utrobach jsem se v predklonu dovlekl na zachod, kde jsem zvracel v mohutnych gejzirech a s prominutim jsem se temer vysral z podoby. Tu noc jsem se nekolik hodin modlil. Konec citatu. A nedelni brunch? Jde o to, ze se serviruji zbytky z patecni a sobotni noci a nejlepsi kuchari maji volno. Ale neboj, smyslem knihy je, ze telo ma jit do hrobu zhuntovany a proto se nebojme pozitku (snad az na ten brunch. Jenom se nesmime divit, kam nas nase pozitky nekdy zavedou…
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
