Ano, šéfe - část osmá

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
pepicek
1309 příspěvků 24.04.09 10:07
Ano, šéfe - část osmá

Kdysi tu přes deset let fungovala italská restaurace, znovuotevřený podnik Panský dvůr se orientuje na slezskou a moravskou kuchyni. Šestadvacetiletá Eva, která si hospůdku pronajala, totiž pochází z Frýdku-Místku.


Reklama


Reklama

Reakce:
 
glama 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 24.04.09 13:56
Bohužel...

musím říci, že tento díl mne poněkud rozhodil…
A to zejména konec, kdy restaurace dostala doporučení… Za co?!?!
Po shlédnutí tohoto dílu mám pocit, že to tzv. doporučení je zřejmě součástí nějakého honoráře pro restauraci na nějž má po natáčení nárok, protože za kvalitu ho dostat nemohli.
Abyste rozuměli: Obdivuji odvahu (nebo je to narostý nerozum a nesoudnost) majitelů, s níž se pustili do podnikání, kterému zhola nerozumí… Ale je dostatečnou kvalifikací k otevření a provozování restaurace pouhá záliba majitele ve vaření a maminčina škola vaření?
Pokud si najme profesionály, je to možné, ale, jak jsme viděli v předchozích dílech, rozhodně to není zárukou úspěchu. A pokud majitel je naprostý amatér, navíc se ještě pasuje i na šéfkuchaře? To je amatérismu na nejvyšší úrovni!
Viděli jsme to vaření! Všechno zmažené, polotovary(dršťko­vá!) instantní, granulované… No příšerné!!
Svíčkovou rozmydlit paličkou na placku… Žádný pojem o kalkulacích, základní provozní slepota…
Však se také Pohlreich hrozil
Pak je naučil pár jídel - vymyslel, předvedl - a protože je po čase (měsíci) stále ještě vařili, obdrželi doporučení kvality?!?!
Ta slečna byla snaživá, opravdu, přála bych jí za její pracovitost úspěch, ale…tohle ve kšeftě nestačí!
Třeba po půl roce, když prokáže vlastní schopnosti, nápady kvalitu. Jen ne hned teď.
Musím říci, že do včerejška jsem pořadu věřila. ve škole jsme si ho pouštěli se žáky, aby viděli jak tove skutečném provozu vypadá, jak se to nemá dělat, Dokazovala jsem jim, jak má šéf pravdu - jeho slova a rady do kamene vytesat a pozlatit -
a teď to takhle devalvovali.
Jsem znechucená.
P.S. K získání Živnostenského listu k provozování hostinské činnosti je zapotřebí, podle zákona, splnit určité podmínky, např kvalifikaci. To majitelé rozhodně nesplňují…

Přes jejich odhodlání a snahu však, bohužel, jejich úspěchu nevěřím…

 
marmelada
1643 příspěvků 24.04.09 16:03
glamo

ač nejsem odbornice z oboru, musím s tebou souhlasit. V té hospodě ze všeho amatérismus jen sršel. Nevím, jestli se takovéhle provozování dá nazvat odvahou, to snad není ani drzost. Mladá paní byla sice snaživá, ale v rámci zaujetí kuchyní neměla čas se věnovat restauraci jako celku. Paní pomocnice byla komická. Ty záběry z chvíle největšího provozu v kuchyni byly žalostné až komické. Prostě mě šel mráz po zádech. Jak to chtějí takhle na koleni zvládnout? A s tím hodnocením taky nesouhlasím. Zatím, myslím si, jen pár z těch několika hospod si je opravdu zasloužilo.

 
Frantiska
927 příspěvků 29.04.09 13:30
...

no ja bych jim doporuceni taky nedala :( hodne me tento dil zklamal. Nejvic me dostalo, jak ta holka rika, ze sice mela vypomoc, ale i bez ni by to zvladla … me teda neprijde normalni cekat 40min na to abych si mohla objednat


Reklama

 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz