ahojky, já mám takovou trochu neobvyklou prosbu. U mého tříletého syna
propukla velmi silná alergie na směsi ořechů. V podstatě to znamená, že
nesmí nic co by mělo byť jen jeden ořech, a to ani kokos. Nemáte někdo
radu, čím nahradit ořechy ve vánočním cukroví? Neumím si představit,
jak budem mít letos vanilkové rohlíčky bez ořechů.
Moc děkuji
Alergie na ořechy a vánoční cukroví
protože Tě čeká doba, kdy budeš muset chlapečka nejenom hlídat a vysvětlit mu, že nemá od nikoho jiného brát jídlo než od Tebe, ale také při nákupu všeho možného přečíst složení všech pokrmů, omáček atd., protože hodně potravinářských výrobků obsahuje i někdy minimální složku z nějakých ořechů. Na Severoamerickém kontinentě je alergie na ořechy tou nejrozšířenější a proto mají (alespoň v Kanadě ) cedulku s varováním u každých ořechů. Je však naděje, že někteří lidé tak zvaně z alergií vyrostou.
Ráda bych Ti doporučila si najít skupinu lidí se stejným problémem (možná lékař může doporučit, nebo se podívej na web), a tam se dozvíš od zkušenějších rodičů, co, čím a jak nahrazovat. Dobré je také zajít do racionální prodejny.
Jenom v rychlosti mě napadlo několik možných náhražek a to jsou opražené vločky, sójové boby, sezamová a slunečnicová semínka, fazole (znám dobré cukroví z Japonska). Každopádně se však poradit s lékařem !!! Vím na příklad, že kolikrát člověk je alergický na burské oříšky, ale v podstatě je to alergie na plíseň, která se na nich rychle tvoří.
Najdu-li něco více, tak Ti zajisté dám vědět. Začátky jsou však vždycky těžké
Přeji Vám úspěšný boj proti alergii
Moje babicka mi kdyz jsem byla mala vypravela, jak za valky nahrazovali
orisky vlockami uprazenymi na masle s trochou cukru a dokonce mi je udelala na
ochutnani a opravdu meli oriskovou chut ! Pak se normalne namelou jako orechy a
sup s nima do cukrovi. Jenom si uz nepamatuju kolik masla a cukru na kolik
vlocek ( Takze to vyzkousej a pak nam dej
vedet, drzim palce tobe i synkovi a preju krasne Vanoce
moooooc děkuji za rady a povzbuzení. Syn je naštěstí úžasný, protože mu stačí říct, že to jíst nemůže, protože tam jsou oříšky a ani to už nezkouší. On ví, jak mu potom je( má astmatický záchvat takovou rychlostí, že po 10 minutách se už dusí. ) Taky s sebou všude nosíme batůžek se sprayem) Moooc děkuji zkusím ty ovesné vločky a dám vědět.
Milá „Vrbo“,a což vanilkové rohlíčky úplně bez ořechů?Mám recept,který překvapil i mou maminku-výbornou kuchařku,už ty své klasické s ořechy/oříšky/vůbec nedělá!!Náhradu za ořechy ale neznám.Evita.
Prosím, nemohla bys ten recept na vanilkové rohlíčky napsat?
Ráda bych je vyzkoušela. Děkuji vrba
Jak zde již bylo napsáno, jsou opražené vločky výbornou náhradou za ořechy. Určitě vyzkoušejte
Recept č. 430 na Vanilkové rohlíčky z tvarohu a bez oříšků jsou na Labužníku, ty jsou zajisté dobré, tak jako všechno pečivo z tvarohového těsta mrkni se na ně.
Ahoj!
upozorněním na rohlíčkový recept z Labužníka jsem Tě nemínila odradit od napsání Tvého receptu. Zajisté by bylo zajímavé pro Vrbu (i nás ostatní) si ho přečíst a možná i vyzkoušet
Milá Vrbo,tak vidím,že můj recept nikdo nezná,a je tak jednoduchý!Neboj,vánoce bez vanilkových rohlíčků mít nebudete a Ty budeš na můj recept ráda vzpomínat…Sama jsem ho dostala od „babi“ mé přítelkyně Marty a je milovaným hitem našich vánoc/m.j.,milá „babi“,trochu mě naštvalo,že bych já něco opisovala-ještě žes to vysvětlila!!!!/.Tak tady je ten opravdový zázrak..Vanilkové rohlíčky:12 dkg mouky,8 dkg másla a 3 dkg cukru zpracovat v těsto,udělají se malé rohlíčky a po upečení se obalí ještě horké ve vanilkovém cukru.Vrbo,dobrou chuť,pozdravuj synka a krásné vánoce!Atona.
Milá Vrbo,pan M.Fenyk z Asociace cukrářů a pekařů doporučuje nahrazovat ořechy mandlemi.Mandle nežluknou,nevyvolávají alergii a mají příjemnou chuť.Pokud by jsi chtěla vědět více můžu ti na něj dát adresu i telefon.Měj se hezky.Tom Norsko.
už je sice po vánocích, ale jsem teď na Labužníku jen po chvilkách a dnes jsem si všimla Tvé prosby. Maminka používala také jako náhradu ořechů bílý mák - prý je to k nerozeznání. Nikdy jsem to nezkoušela do cukroví, ale je fakt, že koláče s nádivkou z bílého máku mají chuť spíše podobnou ořechům.
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz