ako varite kukuricu

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
gaburiatko
739 příspěvků 26.07.07 17:32
ako varite kukuricu

Ahojte, chcela by som sa poradit, ako Vy varite kukuricne klasky ? My uz od detstva robime kukuricu tak, ze ju dame do osolenej studenej vody, privedieme k varu a varime asi hodinku, aby bola uvarena. V Anglicku som zostala mimo, ked som zistila, ze oni ju hodia do vody a varia asi 7 minut a to nie je predvarena !!! Ako varite kukuricu Vy ?


Reklama


Reklama

Reakce:
 
esmeralda
4813 příspěvků 26.07.07 22:01
Kukuřici vařím....

…4 minuty v mikrovlnce.

 
bedla 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 26.07.07 22:23
kukuřice ...

Esme, prosím - kukuřici jen tak na talířku - přikrytou nebo nepřikrytou?

 
HelcaK
960 příspěvků 26.07.07 22:29
A nemůže

být rozdíl v odrůdách? Že třeba ta česká, zejména pak je-li „pýchnutá“ na poli, je úplně o něčem jiném, než ta anglická cukrová?

 
kltko 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 27.07.07 08:18
dlho

ale pozor, je ob_rov_ský rozdiel medzi sortami kukurice, na varenie je samozrejme najlepšia sladká „cukrová“, ktorá je uvarená rýchlo a počítam, že ako angláni, tak esme používa nejakú blízku odrodu.
Bežná kukurica na zrno „konský zub“ nebodaj v štádiu plnej zrelosti (lebo samozrejme okrem sorty je rozdiel aj v tom, či ide o kukuričky mladé, alebo plne zrelé) si žiada skutočne hodinu varu.
Doma sme občas varili klásky aj v 2-3 listoch toho vnútorného šúpolia - dôvod nepoznám.
No a vyskúšal by som aj tlakový hrniec, asi by to vedel spraviť rýchlejšie.
Mimochodom, kukuríc je vraj celkom veľa odrôd, konečne, veď skús urobiť pukance z nejakej bežnej - nepôjde to. A to je tiež kukurica. Takže je to určite v odrode.

 
jitkap
115 příspěvků 27.07.07 08:49
...

Gabu, konzultovala som spôsob varenia s kolegyňou, ktorá je kukuricou priam po:,–(nutá, varí ju denne počas celej sezóny a tá mi presne nadiktovala anglický spôsob varenia, tak to asi bude dostačujúce. Ja varím v slanej vode ale čas nemeriam - odlupnem zrnko a chutnám akosť.

 
gaburiatko
739 příspěvků 27.07.07 09:44
:))

No mne je jasne, ze rozne odrody treba varit rozne dlho, my sme cely zivot ako deti jedli tu z poli, ako sa tomu na Slovensku hovori krmnu kukuricu a ta bola uzasna, ta sladka mi vobec nechuti a nemam ju az tak rada, ale aj tu som zvykla varit dlhsie. Vcera som opat varila tu sladku a asi tak pol hodka stacila, ale chrumkala ako surova :) No ale kratsie varenie necha viac vitaminov, skusim este urobit kukurice v pare, tam sa vitaminy nevyplavia do vody :)

 
Tasma
415 příspěvků 27.07.07 10:04
...

Není to sice nijak moc zdravé, ale nejlepší kukuřice je odejmutá z pole, napíchnutá na klacek opékaná na ohni, následně potřená vepřovým sádlem a osolená. Doma grilovaná nebo vařená i když druhem k tomu určená už nemá ten šmrnc

 
Eleeen
1127 příspěvků 27.07.07 10:08
Tasmo,

já jsme asi větší snob - potřená máslíčkem a osolená…


Reklama

 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz