Ahoj Eleeen,

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
vlastibulka
81 příspěvků 03.10.06 16:11
Ahoj Eleeen,

posielam ti moj vyskúšaný recept:
Na 1 kg sliviek:
200 g cibule,
1/2 lyžičky soli,
1/2 lyžičky muškátového kvetu,
2 strúčky cesnaku,
2-3 feferónky,
150 g práškového cukru
asi 1 dl octu
Vykostkované slivky poprekrajujeme a dáme do kastrólu. Pridáme na kolieska nakrájanú cibuľu, soľ, podlejeme nepatrne vodou, prikryjeme a dusíme 10 minút. Potom pridáme na plátky nakrájaný cesnak, muškat. kvet, nadrobno nasekané feferónky, cukor, podusíme 5 minút a nakoniec pridáme ocot. Dusíme tak dlho až je čatní zahustené. Dochutíme cukrom, soľou, octom a horúce plníme do malých fľaštičiek (napr. od detskej výživy), upevníme ihneď viečkom, obrátime hore dnom. Po vychladnutí uložíme v chlade a tme. Používam ako výbornú prílohu k divine, rybe, grilovanému bravčovému, hydine apod. Dobrú chuť.

Reakce:
 
Eleeen
1127 příspěvků 04.10.06 07:38
Děkujůůůůů,

v neděli uvařím…

 
lydia
1227 příspěvků 04.10.06 16:33
Eleeen,

já přídám ještě kousek zázvoru. Cukr beru krystalový.
nebo:
semínka koriandru na sucho orestovat a potom roztlouct, 200 g červené cibule, 2 str. česneku, 600 g švestek, strouhaný zázvor, 100 g sušených švestek, 100 hnědého cukru, 200 ml medového octu - 150 ml jabl. octu a 50 ml medu -, 2 bobkové listy 2 celé skořice, sůl. Všechno pokrájet na kousky, cibuli a česnek nechat trochu „zapotit“ na oliv. oleji, přidat čerstvé a sušené švestky, cukr. Až se cukr rozpustí zalít octem, přidat koření a vařit asi 30 min.

znáš švestky na kyselo?
600 g švestek, 60 g kryst. cukru, 150 ml balsamico octu, 150 ml vody, na špičku nože skořici a muškatový oříšek. Všechno kromě švestek uvést do varu. Švestky naskládat do sklenice - dávka je asi na 3 /4 l, a zalít horkým zálivem. Zavařit. Vydrží asi 6 měsíců. Hodí se k divočině, vepřovému, ale i ke studenému drúbežímu masu.

 Váš příspěvek
Další podobná témata podle názvu

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz