Existuje univerzální tip na všechny typy knedlíků (s vejci, bez apod.)? V receptech jsem viděla, že se do vody má přidat lžička octu. Neovlivní to chuť? Někteří přidávají mouku (hladkou? hrubou?) nebo škrob (lze i maizenu?).
Děkuji.
Existuje univerzální tip na všechny typy knedlíků (s vejci, bez apod.)? V receptech jsem viděla, že se do vody má přidat lžička octu. Neovlivní to chuť? Někteří přidávají mouku (hladkou? hrubou?) nebo škrob (lze i maizenu?).
Děkuji.
Již dlouhá léta vařím podle návodu své kamarádky knedlíky na páře. Vyjma chlupatých, tzv. bosáků tak vařím všechny. Do hrnce naliji asi 3 cm vody, dám pařák, na to utěrku, uvedu vodu do varu, vložím knedlíky, přiklopím, cípy utěrky nahoru, zmírním var a vařím bez otáčení po dobu určenou na vaření jednotlivých knedlíků. Bez problémů můžeme pár minut přidat, knedlíky nejsou oslizlé a nerozváří se. Po uvaření pomocí utěrky vyndám knedlíky a krájím. Vřele doporučuji!
jsem tedy v páře ještě nezkoušela, ale houskové jsou z páry jako mechové. A to jsem je 20 let vařila ve vodě. Teprve nyní jsem se odhodlala a už je nebudu vařit jinak! Stejně jako marmeláda dám pařáček, na něj utěrku a pak knedlíky. Hezky se pak vyndají najednou. Osvědčilo se mi ale nechat je před vařením vytvarované aspoň 30 minut pod utěrkou nakynout (dělám je s droždím).
Vy jste mi vytrhli trn z paty. Zrovna jsem chtěla dělat hlupačku a zeptat se nato, jak nerozvařit a zároveň dovařit kendlíky. Já zvládnu udělat skoro všechno, ale cokoliv od knedlíků mě nějak nemá rádo… Takže na páře, jo? A jak dlouho? Platí to i na ovocné?
Je odvislá od velikosti knedlíků. Odpovídá přibližně době vaření ve vodě. Vzhledem k tomu, že je neotáčím, tak přidávám pár minut navíc. Knedlíky se nerozvaří, nemusíme se bát. Takže houskové a bramborové cca 25 až 30 minut, ovocné 10 až 15 minut. Ještě malá rada - když vařím pro více strávníků, tak dělám dlouhé knedlíky a vařím je v páře na dvou paráčcích v pekáči na plotýnce a přiklápím druhým pekáčkem.
stačí utemovat pokličku tou utěrkou a vařit na velmí mírném plameni, jen aby se stále vyvíjela pára.
Stačí opravdu utěsnit pokličkou, voda se nevyvaří. Dávám jí do hrnce asi tak 3 cm. Zmírnit plamen, nemusí vařit klokotem. Jinak samozřejmě lze dolít vařící vodou, ale nestává se to často.
Já to teda ještě nevyzkoušla , ale ta utěrka tam asi dost drží tu páru, ne? Takže věřím tomu, že tam té vody nemusí být moc.
ještě jednou moc díky za nápad. Vyzkoušeno a potvrzuji i pro všechny, kdo doposud (jako já ) vařili knedlíky ve vodě - z páry jsou mechovoučké, heboučké prostě skvělé… Pravda, manžel na mne koukal trochu nechápavě, proč z toho mám takovou radost, když knedlíky v páře vařila už jeho prababibčka, ale já přísahám, u nás se, kam má paměť sahá, házely do hrnce s vodou - i babička to dělala ..a já už nebudu
To jsem ráda, žes to vyzkoušela a osvědčilo se to. Věřím ti, že ve vodě vařit už nebudeš, já to opravdu taky nedělám . Výborně se tak i dělají „rolované knedlíky“ z bramborového těsta - plněné nádivkou.
Dnes dělám knedlíky podle Libušky a díky této diskuzi jsem si vzpomněla, že v páře se dělají opravdu nejlépe. Kdysi jsem je tak dělala.
… tak na ty se v páře právě těším nejvíc. Ty se my vždycky rozlezly nebo nedovařily, případně obojí. Už jsem z nich byla nešťastná… teĎ to bude pohodička … Mňam.
Tak jsem poprve delala bramborove knedliky a moc se mi povedly, hlavne diky
Marmelade a jejimu navodu jak je udelat v pare jinak uz bych zadne knedliky nedelala! Moc
dekuju
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz