Minulý týden jsme ztrávili na Slovensku na Oravici. Měl to být návrat
do místa, kde jsme se seznámili před 23 lety s Brůčou (tenkrát ještě
to nebyl Brůča).
Z nějakých romantických důvodů jsme se ubytovali v Chatě Oravice. Již
nikdy více, i kdyby se dělo cokoli.
Ubytování hrozné a kuchař opravdu neumí vařit, navíc zpracované suroviny
jsou velmi nekvalitní.
Pokud má někdo jiné zkušenosti, asi měl štěstí.
A co takhle, kde nejíst?
Bezva nápad, hned se připojím.
Před časem jsme slavili důstojné kulaté narozeniny v Plzni a nenapadlo nás nic jiného, než objednat stůl v podniku jménem Gondola. Prostředí nevypadá na fotce špatně.
Nejen že minutky byly hrozné, nedovařená, ale připálená rýže, tvrdé maso (panenka z vepřového nepoživatelná), překyselený zvadlý salát s jakýmisi patlaninami z konzerv, „čerstvá“ ryba z mrazáku. Zato ceny byly s horskou přirážkou.
Nejhorší bylo, že číšník, drzý jak opice, naúčtoval za 150 Kč jídlo, které jsme neměli a trval na zaplacení.
Že vřele doporučoval medově sladké víno, výběr z bobulí k rybě , mělo co dělat s cenou: Lahev kolem 2.000 Kč. Servírovat taky neuměl, nejstarší účastnice byla obsloužena nakonec, talíře studené, jídlo vlažné, pečivo někde vyválené, špinavé a dva dny staré „gumové“ rohlíky, oschlý chléb atd. atd..
Navíc jsou kuřáci od nekuřáků „oddělěni“ jen cedulkou na stole, jinak sedí všichni v jedné místnosti s nízkým stropem.
U Salzmannů dostanete prvotřídní pokrmy, obsluha je perfektní a ceny přiměřené. Nekuřáci mají vlastní uzavřenou a dostatečně velkou místnost.
V Jablonci nad Nisou je Restaurace Stará Pošta. Vždycky měla skvělou
kuchyni, ceny také byly velice příznivé. Za posledního půl až
třičtvrtě roku zřejmě vyměnili kuchaře.....k horšímu. Ceny jsou stále
příznivé - ale: Dušená játra s rýží - zcela jasně játra
z předešlého dne, okoralá, nevzhledná tvrdá - odešla jsem bez oběda.
2.šance - Kohoutek na víně dle Francie - jestli to byl kohoutek, tak pěkně
přestárlý vyběhaný důchodce , opět jsem odešla bez oběda.
3.a poslední šance - včera - kuřecí masíčko s nivovým přelivem - maso
bylo tentokrát měkké, až rozblemcané, celé se to koupalo v jakési
záhadné univerzální omajdě z masoxu a někde tam snad byl i náznak
sýra. Vzhledem k množství „koupele“ se nedalo ppoznat zda fakt jde
o Nivu. Brambory jsem snědla, měla jsem hlad a s dosti jízlivou poznámkou
zaplatila. Bohužel do tohoto podniku rozhodně v nejbližší době
nepůjdu.
Stará pošta bohužel nezměnila jen kuchaře, to se dá rychle napravit, změnila i majitele. Bývalý personál prý odešel během dvou týdnů