Poradí mi někdo? Když nejsou dost blízko u okna - mají málo světla. Když jsou blízko - vadí jim otevírání okna… Nejsem moc velký „zahradník“ a prosím proto o pomoc.....
Díky za radu
Poradí mi někdo? Když nejsou dost blízko u okna - mají málo světla. Když jsou blízko - vadí jim otevírání okna… Nejsem moc velký „zahradník“ a prosím proto o pomoc.....
Díky za radu
jsou dvě rady---
dát za ně karton s alobalem – jako odraznou plochu
nebo
koupit v bauhausu modrou žárovku a v zimě jim přisvěcovat…
cena cca 150,–
Rada číslo tři. Doporučuji je pěstovat v létě a v truhlíku za oknem popřípadě na balkoně.
Se zimním pěstováním mají problémy všichni, i ti co nebydlí v paneláku, kteří samozřejmě nemají zimní zahradu nebo spešl vytápěný skleník, protože všechny rostlinky v zimě čáchnou, protože se táhnou za světlem, kterého je málo. Chtělo by to využít různých zahradnických fíglů.
Co třeba dát je co nejblíže k oknu a když jdu větrat, tak je odendám do závětří.
A nebo to chce odstěhovat se do domečku se zahrádkou - což také sama plánuji. Protože mi úchyláci - hraboši záhonkoví to máme v paneláku zatrest.
Já slyšela, že je dobrá žárovka barvy červené.
že bylinky v paneláku prosperujú len máloktoré (ešte tak to
spomínané chili) )
ale prišiel čas žeruchy (řeřichy)
tá je pre panelákové pestovanie priam predurčená, stačí polystyrénová
misky, trochu papierovej vaty a za 2-3 dni máš čerstvú zalenú vňaťku na
posypanie varených zemiakov, maslového chleba, zeleninového šalátu…
Taky už mám vysetou řeřichu. Zachvilku se budem pást. I klíčky se tvoří dokonale. Vojtěšku jsme už zkobylkovali.
viděla jsem kdesi (myslim, že to byl web idnes.cz) květináč, který jde
přidělat na sklo okna tak, že půl je ho venku, půl uvnitř, a nemusí se
odstraňovat z parapetu když se otevírá okno
…dala jsem na rady a zašla do Baumaxu. Koupila jsem řeřichu a také „Trpasličí bazalku“. Obojí je FPOHO
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz