7 ingrediencí pro radost - pro všechny lidičky :o)

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
toast
171 příspěvků 12.07.05 14:17
7 ingrediencí pro radost - pro všechny lidičky :o)

Pojďte něco uvařit, jen tak pro radost. Zkuste vymyslet vlastní recept, který by obsahoval 7 ingrediencí (včetně koření).
Navrhuji zvěřejnit tyto recepty do konce července a pak uvidíme co jsme dobrého vymysleli, uvařili a jak nám chutnalo.

Účast je samozřejmě dobrovolná, tak jsem zvědav!
Všem přeji veselé recepisy :o)
 Toast


Reklama


Reklama

Reakce:
 
Eja
3779 příspěvků 12.07.05 14:27
Jdu na to...

Malé cuketky (1.) rozřízneme, vydlabeme lodičky, vydlabance nastrouháme, osolíme (2.), okořenímě bílým pepřem (3.) a bazalkou (4.), přimícháme sýr s modrou plísní (5.) smíchaný s Ricottou (6.) půl napůl, naplníme lodičky, vložíme do vhodné zapékací nádoby lehce potřeme kraje lodiček olivovým olejem (7.) a strčíe pod gril do trouby, až bude povrch zlatavý.

 
esmeralda
4813 příspěvků 13.07.05 00:55
7 ingrediencí pro radost - pro všechny lidičky :o) - Toaste,

moc mě neštvi, nebo tě chytnu za slovo. Vlastním totiž kuchařku, která se jmenuje TAKE 5. Je to vlastně v angličtině slovní hříčka. Doslovně to znamená: Vezmi pět. Nicméně se ale tato fráze také používá místo: dáme si pauzu. Každý recept v této knížce má maximálně pět ingrediencí. A jistě není třeba dodávat, že je jedna z mých nejoblíbenějších.

 
ajta
590 příspěvků 13.07.05 10:04
7 ingrediencí pro radost - pro všechny lidičky - Esme :o)

Esme to je dobrý nápad, tak vyber nějáký osvědčený. Jsem velice zvědav kolik lidí se přidá, no uvidíme. Poznáme, poznáme.

Myslím, že ty recepty můžeme psát normálka k receptům, jako poznávací znamení někde poznámka: 7 ingrediencí

Esme, díky a přeji hezký, no jo vlastně večer Toast

 
oldsoft
682 příspěvků 14.07.05 14:48
1, 2, 3 a vaříme...

…se jmenovala jakási kuchařka americké autorky, kterou jsem koupil kdysi ve výprodeji asi za 19 korun, recepty se skládaly jen ze tří složek. Kdoví, kam jsem jí zašantročil.
7 ingrediencí: musí být všechny různé? Pokud ne, tak často využívám recept 7 plzeňských U Hrocha

 
oldsoft
682 příspěvků 14.07.05 16:57
Už vím,

jak se jmenuje autorka kuchařky 1, 2, 3 a vaříme: Rozanne Gold; v českém vydání jí zkomolili příjmení na Goldová…

 
1irena
591 příspěvků 14.07.05 19:39
7

Z másla(1.) a hl.mouky(2.) uděláme světlou jíšku, kterou rozředíme nálevem ze sterilovaného hrášku ve slaném nálevu(3.),oko­řeníme mletým černým pepřem(4.), muškátovým květem(5.) a necháme provařit. Pak přidáme hrášek(č.3 nebo č. 6 ??? Počítat to zvlášť?) a na kostičky nakrájenou šunku( 6 nebo 7?) a ještě krátce povaříme. Kdo počítá hrášek s nálevem jako jednu ingredienci, může si to event. dosolit. Kdo to počítal jako 2, může si to dosolit a vynechat šunku, aby se to vešlo do počtu.

 
ajta
590 příspěvků 14.07.05 20:15
7 na sladko... aneb Okurčina milovaná omeleta

Na pánvi rozpustíme **máslo (1) ** na kterém do poloměkka podusíme nakrájená **2 nakyslá jablka (2) **… mezitím si v misce metličkou umícháme **3 vejce (3) **, **60 g polohrubé mouky (4) **, **1 dl mléka (5) ** a **špetku soli (6) **… těsto nalijeme na jablka a smažíme omeletu (nezapomeňte ji otočit pomocí talíře)… hotovou omeletu přesuneme na talíř a sypeme **cukrem krupicí(7) **

Ti mlsnější mají smůlu, protože kdyby si

  • omeletu vylepšili rozinkami (8a), zalévali medem (9) ** a zakápli ** citronovou šťávou (10)
  • popřípadě omeletu sypali **cukrem se skořicí (8b) **…
    tak by už tento recept nesplnil podmínky Toastovy výzvy…
 
Pupek  14.07.05 21:33
Lopatový plátek

2 plátky z libovější krkovice (kýty),
1 sklenice sterilovaného leča,
2 PL tekutého polévkového koření,
1 lopata.

Rozděláme oheň. Omytou lopatu nasuneme nad oheň a po chvíli na ni položíme 2 plátky krkovice. Necháme z obou stran nasucho osmahnout do lehce připečena. Zastříkneme polévkovým kořením a zalijeme lečem. Necháme vydusit na „základ“.

Pozn.:

  1. doma se nám to nikdy nepodaří – ani na pánvi, potažmo v peci. Lopata je lopata a oheň je oheň,
  2. doporučená příloha – zednický salát a pecen chleba.
 
Cuso
345 příspěvků 14.07.05 22:47
Veronkina obľúbená omeleta

3 vajcia (1) spolu s primeraným množstvom múky (2), práškového cukru (3) a mlieka (4) vymiešame do polotuhej konzistencie a vlejeme na rozpálený olej (5). Keď je spodok upečený, omeletu otočíme a necháme dopiecť. Preložíme na tanier, potrieme hrubou vrstvou marhuľového džemu vlastnej výroby (6) a s úsmevom (7) podávame. Dobrú chuť

 
toast
171 příspěvků 15.07.05 08:42
7 ingrediencí pro radost - lidičky :o)

Děkuji všem kteří doposud přispěli, líbí se mi váš lehký smysl pro humor a jak bych řekl, veselá mysl smíšená s lehkou kulinářskou rutinou.

Takže dnes i já přidám něco malého, chutného o 7 ingrediencích.

Přeji krásný den a ještě hezčí víkend Toast

 
iva  15.07.05 11:17
Šunkové závitky s vaječnou pěnou

Natvrdo vařená 3 vejce (1) oloupeme, najemno nastrouháme a smícháme s cca 30 g másla (2) , 50 g taveného sýra bez příchutě (3) , lžičkou hořčice (4) a solí (5). Plátky obdélníkové šunky (6) potřeme vaječnou pěnou, stočíme a dáme vychladit. Před podáváním nakrájíme každý závitek na cca 4 ks a ozdobíme kompotovanou mandarínkou (7) . Mňam

 
iva  15.07.05 12:43
Maličkost k obědu

Uvaříme libovolné krátké těstoviny (1), povaříme na špalíčky pokrájenou cuketu nebo lilek (2). V trošce mléka (3) rozpustíme libovolný sýr (4). Do vzniklé omáčky vmícháme těstoviny, cuketu, pokrájené olivy (5), sušená rajčata (6) a podle chuti osolíme (7). Pokud není třeba soli, můžeme okořenit oblíbeným kořením. Jíme teplé či studené.

 
toast
171 příspěvků 15.07.05 13:08
7 ingrediencí pro radost - chuťovka

Na Labu mám jeden receptík, který se přímo nabízí sám, jde o takovou chuťovku. Jako sedmou ingredienci přidávám úsměv Ajty při prvním ochutnání.

Recept k náhlednutí " ZDE ":http://recepty.labuznik.com/recipe.php?…

 
DanaJ
1136 příspěvků 15.07.05 12:18
Můj šurvajs

Vezmu prorostlejší vepřové maso (třeba z krkovice nebo ořezy - bůček je móc tučnej ten už nee - no, ale jak pro koho) nebo kus kuřecího bez kůže ale s tukem - může být i oboje maso, jak vepřové, tak drubeží, ale to bysme vyčerpali 2 ingredience a to mi dnes nechceme (1) - hodilo by se i krůtí. Maso nakrájím na kusy a plesknu na pánev, osmahnu, osolím (2) přidám zeleninku (3) a trošičku zase osmahneme. Podlijeme trochou vody (4) přikydáme vícatero kečupu nebo protlaku nebo můžeme rozvařit rajčata - ale k těm bysme museli přidat kečup a to by nám zase přibyly ingredience, takže opět dneska nee (5) a sójovou omáčku (6). Až je vše akorát tak dáme na talíř.

Podávala jsem zatím jen s rýží nebo s brambory nebo s rýžovými nudlemi nebo s hranolky nebo s kroketami (7)… no prostě zkuste cokoliv, co vám padne do oka, teda spíš na jazyk.

PS: ta zelenina může být jakákoliv, která vás napadne a která vám hlavně chutná. I koupená půtlíková mražená. Ale možná i zavařená, ale bez nálevu by nemusela být špatná i ta pálivá kyselá moravanka.

 
Labužník e.v.a.02
232 příspěvků 15.07.05 14:59
Květák + 6

Začneme omáčka: na olivovém oleji (1) osmažíme nakrájenou cibulku (2), přidáme loupaná rajčata nabo rajčatové pyré (3) a dusíme, nakonec osolíme (4).

Květák (5) uvaříme v osolené vodě do poloměkka, rozebereme na růžičky a opečeme s lupínky česneku (6) na olivovém oleji do zlatova.

Opečený květák a česnekové lupínky dáme na talíř, přelijeme omáčkou a (7) je na vás, třeba parmazán na posypání, bylinka do omáčky a nebo :-) Hezký víkend

 
Jenofefa
1315 příspěvků 15.07.05 16:08
Kuřecí žaludky na estragonu (7)

(1) kuřecí žaludky cca 75 dkg
(2) olej
(3) cibulka
(4) sušený nebo čerstvý estragon
(5) kuřecí vývar
(6) smetana
(7) hladká mouka
Na oleji necháme zesklovatět cibulku, přidáme očištěné kuřecí žaludky, osmahneme, přidáme estragon a zalijeme kuřecím vývarem (i z kostky). Žaludky dusíme do měkka (lze úspěšně v tlakovém hrnci), když jsou měkké, zahustíme záklechtkou ze smetany a hladké mouky a asi 20 minut povaříme.
Podáváme s rýží.

 
Scarlet02
577 příspěvků 15.07.05 16:08
Cikánský chléb z bůčku - 7

1. Kostí a kůže zbavený bůček nakrájeme na tenší plátky, naklepeme, 2. osolíme, 3. opepříme, 4. potřeme rozetřeným česnekem, 5. posypeme kmínem. Rozložíme na plech, podlejeme a rychle upečeme. 6. Podáváme s čerstvým chlebem, maso posypeme strouhaným křenem 7.

 
alca
148 příspěvků 16.07.05 04:08
Rychle testoviny.

Na olivovem oleji osmazit do sklovata 2drobne nakrajene cibule(1), pridat na chvili 4 strouzky jemne nakrajeneho cesneku(2),nechat rozpustit 2 trojuhelnicky taveneho syra(3),pro zredeni pridat trochu smetany(4) a smichat s predem uvarenymi testovinami(5),na­konec pridat hodne basilky(6) a ochutit soli a peprem(7).A jenom s jednou ingr. navic(kureci maso) je to jeste lepsi.

 
Bali
1254 příspěvků 20.07.05 10:25
Lehka mnamka,

nakrajime na vetsi kousky - rajcata, papriky, cibule, cuketu, pridame par strouzku cesneku, na kostky anglickou slaninu a hrst zelenych bylinek.
Dusime na panvicce do zmeknuti.
Chlebik k tomu, to je mnamka!

 
blueska
149 příspěvků 21.07.05 19:31
Zrazy zavijane

1/ Naklepanou hovězí roštěnku mázneme 2/hořčicí. Pomeleme 3/ vepřový bůček libovější, přidáme 4/cibulku na jemno 5/ česnek 6/sůl a 7/ pepř.
Mletou směsí naplníme hovězí asi tak jako se dělají ptákos espaňolos, smotáme a zavážeme.
Tak a ted by se to měla zprudka opéct a dusit, ale neřeknu na čem, protože to už by byla další ingredience a každý si ji domyslí

Do štávičky pak můžeme přidat brusinky nebo rybízovou zavařeninu, nejlíp mi to chutná s knedlíkem. A pivem. Ten divný název je po polski, chlopaci


Reklama

 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz