Můj šurvajs
Vezmu prorostlejší vepřové maso (třeba z krkovice nebo ořezy - bůček
je móc tučnej ten už nee - no, ale jak pro koho) nebo kus kuřecího bez
kůže ale s tukem - může být i oboje maso, jak vepřové, tak drubeží,
ale to bysme vyčerpali 2 ingredience a to mi dnes nechceme (1) - hodilo by se
i krůtí. Maso nakrájím na kusy a plesknu na pánev, osmahnu, osolím (2)
přidám zeleninku (3) a trošičku zase osmahneme. Podlijeme trochou vody (4)
přikydáme vícatero kečupu nebo protlaku nebo můžeme rozvařit rajčata -
ale k těm bysme museli přidat kečup a to by nám zase přibyly ingredience,
takže opět dneska nee (5) a sójovou omáčku (6). Až je vše akorát tak
dáme na talíř.
Podávala jsem zatím jen s rýží nebo s brambory nebo s rýžovými
nudlemi nebo s hranolky nebo s kroketami (7)… no prostě zkuste cokoliv, co
vám padne do oka, teda spíš na jazyk.
PS: ta zelenina může být jakákoliv, která vás napadne a která vám
hlavně chutná. I koupená půtlíková mražená. Ale možná i zavařená,
ale bez nálevu by nemusela být špatná i ta pálivá kyselá moravanka.