Hledám inspiraci, nemusí to být zrovna kulinářský zářitek šéfkuchaře oceněného Michelinem, ale jsem celkem chu´tově i ingredienčně náročná…ok, jinak: kdejakou spešl surovinu doma najdu a vařím moc ráda. jenže teď mi nastala hodně komplikovaná situace: nová práce, noví lidé, nový šéf. Výhradně mladý kolektiv, no a na obědy se tam nehraje…není na ně čas, takže nepsaná dohoda: jen tak zobat u monitoru, ale vzít si půl hodinku volno-jako nikdo mi to nezakáže, ale nikdo to tam nedělá a zákazníci chodí i přes poledne, že. A navíc největší problém: není tam mikrovlnka, je tam ale lednice. Mi už zoufale dochází inspirace na to, co si připravit do práce k jídlu. Holky se tam živí bagetami, zeleninou, jablky, polívkami ze sáčku nebo ničím. Mám nakázanou přísnou pravidelnou dietní stravu. Takže vás moc prosím o rady, co se tak dá jíst za studena. Rýže celkem jde, ale taky ne pořád, brambory-nápodobně, těstoviny nemám ráda. Maso moc nesmím, leda bílé, hodně zeleniny, no ale tam už taky tápu. Z vajíček bych neměla žloutek, nesmím smažit, chleba s něčím jako pomazánky a zelenina-to taky nejde denně. Tak a teď „babo“ raď. Prosím, poradíte?
...
…teda nezavidim.....a verim, ze to nie jednoduche, raz som nieco podobne zazila. Proste kazdy kazducky den, prestane to cloveka bavit a chutit… Napadaju ma vselijake spizy s bielym maskom + zelenina a poliate bazamilkovym octom , rybky.....salaty s ryzou a zeleninou + strukoviny, bulgurove salaty su tiez chutne… velmi chutne su ovocne jedla Biele masko pripravovane s ovocim ako minutky- zmena za zeleninu…zrovna je tiez jeden recept tiez vhodny v diskuzii od bedly - Drubezi cihla… zelam ti, aby si si nasla dake inspiracie a co najlepsie a s chutou to zvladala..
Jani a co zkusit rozumně promluvit se šéfem? Třeba by vám tu mikrovlnku i koupil. snad mu jde také o to, aby jste byli zdraví a spokojení, ne? Chvíli se to za studena dá, ale ne věčně a když by jsi byla jako první, ostatní by se možná rádi přidali, si jídlo ohřát a nebo něco malého si uvařit. A zákazníci? Snad by to vyřešila vývěska s nápisem polední přestávka. A když by toto vše nešlo, tak se poohlédnout po práci, kde člověk nejen pracuje, ale také se stravuje a nikdo si na nic „nehraje“.Zdraví máš jen jedno a za riskování nemoci Ti ani ta sebelepší práce nestojí.
se v nové práci hned domáhat nějakých změn, obzvlášť když stojí
peníze jako mikrovlnka. Moc Ti nezávidím.
Možná bys mohla s sebou vzít někdy (pokud odpovídá Tvé dietě) -
žemlovka tvarohová nebo s jablky, tvarohový pudink, sojová sekaná,
kuřecí salát, sojový nebo kapustový karbanátek upečený v MW když
nemůžeš smažit, nějaký luštěninový salát - čočkový je fakt
výtečný. Snad Ti to trochu pomůže a časem se dožijete i mikrovlnky.
Dnes už je úplně běžné, že se do firem, kde není možnost stravování, dováží meníčka. Určitě u Vás také taková služba existuje. Jinak bych asi taky zaloudila u šéfa, aby obětoval tu trošku peněz a koupil pro své drahé zaměstnance mikrovlnku. Můžeš to prozatím řešit jídlem doneseným z domu, třeba v termomíse, ale kdo se s tím má tahat
… kdysi kdyz jsem pracovala v reklamni agenture. Krome toho, co psali predrecnici, zkus treba ruzne naplnene tortily (kure, salat, ocesnekovany jogurt…), pita chleby s reckym salatem, domaci sendvice (treba rajce, mozarella, bazalka, zakapnout olivovym olejem), nebo omeleta z bilku s rajcaty a parmezanem. Mikrovlnka neni reseni, zila jsem na ohrivanych jidlech nekolik let a mam z toho dodnes zkazeny zaludek.
Moc Vám všem děkuji za reakce. Jsem tam nová, 2 týdny, to si fakt
nemůžu poroučet MW…doprava jídla pro zaměstnance absolutně nesplňuje
to, co smím jíst (máme dole něco jako bar s teplým jídlem a menu, ale:
svíčková, smažený řízek, vepřové s čímsi…tohle já nemůžu).
Zaujaly mě tyto tipy: špízy s bílým masem a zeleninou (to jde i za
studena), rybičky nemůžu-sice je miluju, ale nechávám to na večer,
v práci by ten odér zákazníci nedali;), bulgur jsem nikdy nejedla-asi to
zkusím (dneska jsem objevila ve zdravé výživě jáhlové saláty a dobrý),
tvaroh-ten snídám a střídám s activií-takže k obědu už ne, sojová
sekaná, kuř.salát, ty sojové a kapustové karbenátky jsem v MW taky
ještě nezkoušela-asi to risknu-snad MW nevybuchne, luštěniny-opět
odérový problém (následující den;), tortila-to je zajimavý tip,
sendviče-jasně-jenže to je jako ten chleba s něčí-tím se taky nedá furt
dopovat, no a česnek taky nemůžu-opět-jednám se zákazníky na vysoké
úrovni;) a vyvěsit cedulku polední pauza, tak to by šéf vyletěl z kůže
a já na sekundu z místa, to leda na 1.Apríla;)
Díky, díky…snad ještě někdo přispěje…
Na zítra jsem nevařila, vezmu si s sebou jeden z těch jáhlových salátů,
pečivo a udělala jsem si mrkvovo-jablkovo-celerovo-křenovo-dobrý salát a
hotovo. Akle ještě se mi jednou osvědčilo sushi-bohudík se tam na mě
nedívali jako na exota, ale brali to jako samozřejmost a spíše nastala
diskuze, kde se dá jíst v restauraci a kde ne…prima;)
… mám zlatýho šéfa… vedle firmy stojí jeho vlastní restaurace, kde
nám za 27.- Kč vaří 3 různá jídla včetně sobot, v jídelně ve firmě
nám stojí mikrovlnka a tak když mám dost hospodských jídel, tak si
přinesu z domu a v klidu si ohřeju svoje, ikdyž v té jeho restauraci
nevaří nijak špatně, dokonce je vždy jedno z jídel vegetariánské a
k tomu bohatý salátový bar, kde si každý může nabrat zeleniny dle chuti
a zalít si ji dvěma druhy zálivky. Asi jsem měla opravdu štěstí na firmu,
ikdyž v ní v posledních měsících trávím většinu času, tak hlady
v ní opravdu netrpím.
Navíc jako zaměstnanec firmy jsem zvýhodněná 20% slevou pokud se rozhodnu
zajít se svými blízkými na oběd či večeři.
Podotýkám, že se jedná o soukromou firmu.
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
