Zpět na web

DSCI0257.JPG

Autor: Zuzka1973 | Vloženo: 10.06.12  

Zobrazit recept Rýžový nákyp z kompotu
Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Rýžový nákyp z kompotu

Ačraj
697 příspěvků 10.6.12 18:48
Rýžový nákyp

Na pekáči to vypadá velice dobře, ale uvařit rýži v mléce, není jen tak, ráda se připaluje, prý se může předvařit ve vodě a dovařit v mléce.To byl asi předkrm k nedělnímu obědu, že? Rýžový nákyp dělám také s meruňkovým kompotem, ale do uvařené rýže zamíchám tvaroh, žloutky a ušleh.sníh, to je dobrota. :P :mavam:

Zuzka1973
2374 příspěvků 10.6.12 19:28

Kdepak předkrm… my měli oba dnes běžný pracovní den, takže nutná rychlovka…
Já už na to vaření v mléce mám fintu… Dříve jsem používala dva kastroly v sobě s vodní lázní, ale teď to dělám v mikrovlnce a spokojenost veliká. Dám „kolik rýže - tolik mléka“ („měřeno“ v cm na výšku, tj. např. 3 cm rýže - takže nad ním musí být 3 cm mléka). Zapnu na 20 minut (pět minut nechám dojít při vyplé troubě). A nehrozí žádné míchání ani připalování ;) Jen někdy to vypění, ale vytřít mikrovlnku není zas takový problém, když to jinak je bez práce :D
Já jinak dělám nejraději broskvový, ale ty ještě nejsou… Taky běžně nechávám sníh nahoře, jako bezé (nebo jak se tomu čepci správně říká).
Tohle jsem našla tady na Labu a jelikož ještě pořád mám pár kompotů z loňska, zkusila jsem to z toho kompotu a dobré to bylo :palec:
Ten tvaroh dávám jen někdy, když mám ten správný ;)
Arčaj… já ti už ani nevím, co to ta správná neděle je… oba podnikáme, já bývám na dílně 8 dní v týdnu a ten můj 9 dní v týdnu… Takže „nedělní“ oběd míváme vzácně, a to ještě kolikrát třeba vůbec ne v neděli :nevim: ;) :mrgreen:
Ale teplé obědy musí být denně, když už mám moji dílnu doma, tak aspoň to kuchtění si snažím podle času si užívat, aby se zbytek rodinky měl při návratu na co těšit… :mavam:
Jo, s tím předvařením rýže to dělala myslím prateta (babiččina sestřenice), ale nepamatuju si, jestli v tom byl nějaký rozdíl v chuti - byla jsem tehdy ještě malá… :kytka: :mavam:

Vložit nový komentář

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru