Výborný do vývaru!
Čerstvý zelený hrášek
birkana Vydáno: 12.07.16Letos je hrášek zvláště chutný, sladký.
Jeho pěstování je velmi jednoduché. Na jaře stačí zasít podle doporučení na sáčku se semeny. Jakmile povyroste, umístím k němu oporu, aby při dešti nepoléhal a od spodní části nezahníval. Roste sám bez velké péče. Pak už jen včas sklízím zralé lusky, abych podpořila vývoj dalších.
V kuchyni čerstvý zelený nebo mražený hrášek podávám nejčastěji krátce dušený jako přílohu k masu , vařím z něj hráškovou polévku a nebo jej používám jako součást letních zeleninových salátů.
Nezapomínám jej také zavařit . Ve vánočním bramborovém salátu nesmí chybět!
Prázdné lusky po vyloupaném hrášku nevyhazuji. Suším je . Výborně poslouží k přípravě zeleninových a masitých vývarů.
Líbil se vám deníček? Máte také co říct? Přidejte na Labužník.cz svůj deníček.