Čerstvý zelený hrášek

birkana  Vydáno: 12.07.16

Letos je hrášek zvláště chutný, sladký.

Jeho pěstování je velmi jednoduché. Na jaře stačí zasít podle doporučení na sáčku se semeny. Jakmile povyroste, umístím k němu oporu, aby při dešti nepoléhal a od spodní části nezahníval. Roste sám bez velké péče. Pak už jen včas sklízím zralé lusky, abych podpořila vývoj dalších.

V kuchyni čerstvý zelený nebo mražený hrášek podávám nejčastěji krátce dušený jako přílohu k masu , vařím z něj hráškovou polévku a nebo jej používám jako součást letních zeleninových salátů.

Nezapomínám jej také zavařit . Ve vánočním bramborovém salátu nesmí chybět!

Prázdné lusky po vyloupaném hrášku nevyhazuji. Suším je . Výborně poslouží k přípravě zeleninových a masitých vývarů.

Líbil se vám deníček? Máte také co říct? Přidejte na Labužník.cz svůj deníček.
Průměrné hodnocení zápisku v deníčku 0.0 bodů
Váš příspěvek
Apple10
2 příspěvky 07.08.17 14:22

Výborný do vývaru!

Vložit nový komentář
Přidat nový deníček

Všechny deníčky uživatele

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Kuřecí tortilla s rajčaty a ledovým salátem Kuřecí tortilla s rajčaty a...
Vepřové maso v mrkvi Vepřové maso v mrkvi
Těstovinový salát s kuřecím masem Těstovinový salát s kuřecím...
Zeleninová pomazánka Zeleninová pomazánka
Gratinované brambory (DIA)* Gratinované brambory (DIA)*

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz