Čerstvý zelený hrášek

birkana  Vydáno: 12.07.16

Letos je hrášek zvláště chutný, sladký.

Jeho pěstování je velmi jednoduché. Na jaře stačí zasít podle doporučení na sáčku se semeny. Jakmile povyroste, umístím k němu oporu, aby při dešti nepoléhal a od spodní části nezahníval. Roste sám bez velké péče. Pak už jen včas sklízím zralé lusky, abych podpořila vývoj dalších.

V kuchyni čerstvý zelený nebo mražený hrášek podávám nejčastěji krátce dušený jako přílohu k masu , vařím z něj hráškovou polévku a nebo jej používám jako součást letních zeleninových salátů.

Nezapomínám jej také zavařit . Ve vánočním bramborovém salátu nesmí chybět!

Prázdné lusky po vyloupaném hrášku nevyhazuji. Suším je . Výborně poslouží k přípravě zeleninových a masitých vývarů.

Líbil se vám deníček? Máte také co říct? Přidejte na Labužník.cz svůj deníček.
Průměrné hodnocení zápisku v deníčku 0.0 bodů
 Váš příspěvek

Reklama

 
Apple10
2 příspěvky 07.08.17 14:22

Výborný do vývaru!

Vložit nový komentář

Reklama

Přidat nový deníček

Všechny deníčky uživatele


Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Nejlepší recepty

Hruškový koláč Hruškový koláč
Pečené uzené koleno Pečené uzené koleno
Kotlíkový guláš po cikánsku Kotlíkový guláš po cikánsku
Selská pivní polévka Selská pivní polévka
Květáková polévka Květáková polévka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz