Čerstvý zelený hrášek

birkana  Vydáno: 12.07.16

Letos je hrášek zvláště chutný, sladký.

Jeho pěstování je velmi jednoduché. Na jaře stačí zasít podle doporučení na sáčku se semeny. Jakmile povyroste, umístím k němu oporu, aby při dešti nepoléhal a od spodní části nezahníval. Roste sám bez velké péče. Pak už jen včas sklízím zralé lusky, abych podpořila vývoj dalších.

V kuchyni čerstvý zelený nebo mražený hrášek podávám nejčastěji krátce dušený jako přílohu k masu , vařím z něj hráškovou polévku a nebo jej používám jako součást letních zeleninových salátů.

Nezapomínám jej také zavařit . Ve vánočním bramborovém salátu nesmí chybět!

Prázdné lusky po vyloupaném hrášku nevyhazuji. Suším je . Výborně poslouží k přípravě zeleninových a masitých vývarů.

Líbil se vám deníček? Máte také co říct? Přidejte na Labužník.cz svůj deníček.
Průměrné hodnocení zápisku v deníčku 0.0 bodů
 Váš příspěvek

Reklama

 
Apple10
2 příspěvky 07.08.17 14:22

Výborný do vývaru!

Vložit nový komentář

Reklama

Přidat nový deníček

Všechny deníčky uživatele


Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Nejlepší recepty

Mrkvový salát Mrkvový salát
Hovězí pečeně na jalovci a pivu Hovězí pečeně na jalovci a...
Bylinkové palačinky s chřestem Bylinkové palačinky s chřestem
Uzené se zelím a hruškami Uzené se zelím a hruškami
Pečená kuřecí stehna Pečená kuřecí stehna

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz