Růže z marcipánu - postup

21.09.10

Růže z marcipánu

 
1. 6 lžic šťávy z červené řepy. 200 g surového marcipánu. 50 g moučkového cukru

 
2. Šťávu dáme do hrnku a na mírném ohni přivedeme do varu.

 
3. Necháme mírně vařit až se odpaří dobrá polovina.

 
4. Cukr prosijeme na marcipánovou hmotu.

 
5. Rukama ji důkladně prohněteme.

 
6. Svařenou šťávu z červené řepy nalijeme na hmotu.

 
7. Hněteme tak dlouho, až je marcipán stejnoměrně růžový.


8. Na cukrem posypané ploše vaválíme na prst silný váleček.


9. Z válečku odkrajujeme plátky centimetr silné.
 

 
10. Vytvoříme kuželovitý pestík.


11. Z marcipánových plátků vytvoříme tenké lístky růží.

 
12. Lístek podebereme ohebným nožem.


13. Lístek vyboulíme o bříško prstu a okraj zvlníme.


14. Lístky skládáme kolem pestíku a přitiskneme.

 
15. Hotové růžičky necháme 30 minut oschnout při pokojové teplotě.



Cukrované lístky růží - postup


1. Přísady, lístky růží, lžička arabské gumy, lžička cukru, voda.


2. Utřeme arabskou gumu, cukr a vodu.


3. Lístky růží máčíme v roztoku pinzetou a necháváme je okapat.


4. Obalujeme v cukru až jsou celé pokryté.


5. Necháme několik hodin oschnout na kuchyňském papíru.

Líbil se vám článek?
Váš příspěvek

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz