Představte si, co jsem měl dnes k večeři :)

21.09.10 | autor pepicek




brambory omyjeme






osmahneme na sádle









masíčko v troubě mučíme něco přes hodinu
Tedy předně masíčko musíme předem naložit do červeného vína s jalovcem a bobkovým listem, předtím ho jemně naklepeme, osolíme a opepříme, doporučuju udělat to večer předem. Ze zbytku vepřového, které okrájíte můžete udělat rychlé fajitas jen tak nalehko osmahnuté s paprikou, trocha zakysané smetany, nasekané jalapenos papričky a strouhaný sýr, to vše dovedně nahňácané do kukuřičné tortily.

Druhého dne (hladovci si s chutí přivstanou :) si připravíme několik plátků slaniny, dvě nakládané okurky, jakýkoliv zrající sýr (já měl to štěstí, že se mi v lednici povaloval dánský zrající s houbami, o který pro jeho výrazné aroma nikdo nejeví zájem :) a půlku cibule nakrájené na polokolečka.

Z alobalu utrhneme vždy arch velikosti A4, položíme na něj krásně načervenalý plátek masa, na něj dáme dva plátky slaniny, několik plátků okurky, dva plátky plísňového sýra (teď mě tak napadá, že i syrečky by tomu mohly výrazně vylepšit šmak ... zkuste to někdo s obře větratelnou kuchyní :). Navrch pak položíme hojně cibule a zakryjeme druhým plátkem masa. Alobal překlopíme a hermeticky zašmodrcháme, aby nám neuniklo ani zbla šťávičky :)

Zabalená masíčka naklademe na plech a vnoříme do vyhřáté trouby na 200°C na cca 70 minut. Dáme si kávičku, přečteme noviny a po zhruba půlhodině ladným švihem vyndáme pytlík s bramborami (v tuto chvíli už je byt zaplněn vonnými parami, které Vás nenechají v klidu :), vybereme si několik sympatických adeptek pro doprovodný program, omyjeme a kartáčkem zbavíme jejich domoviny. Položíme na talířek a vidličkou propícháme všechny brambory na několika místech. Poté talířek vložíme do mikrovlnné trouby a naplno necháme brambory povozit cca 6 minut, kdo má brambory přerostlé vozí sedm.

Takto předvařené brambory (to koukáte jak sme ušetřili čas a účet za plyn, co? :) nakrájíme na různorodé plátky a srpečky a smažíme na sádle na velké pánvi. Časově nám to akorát tak vyjde na finále pečeně v troubě. Pak už jen zbývá vyndat z ledničky vychlazenou dvanáctku (ti šťastnější si místo čtení skočili se džbánkem na růžek :) naložit všechno na velikánské talíře, vybalit první alobal a žasnout.





Takže si teď utřete sliny a běžte zase něco dělat :)))

Líbil se vám článek?
Váš příspěvek

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz