Rychlá navigace:Labužník.cz
»
Články
»
ostatní
»
Video recept: Upečte výborný dort à la míša řezy bez mouky
Video recept: Upečte výborný dort à la míša řezy bez mouky
02.06.20
V redakci všichni zbožňujeme míša řezy! A tak jsme si je upekli... a dokonce ve formě dortu à la míša řezy. Inspirujte se, úspěch u rodiny i přátel je zaručený.
Co na míša řezy bez mouky potřebujete?
Na těsto
4 vajíčka
2 lžíce medu
40 g kakaa
Na krém
250 g tvarohu
50 g změklého másla
55 g moučkového cukru
Na polevu
80 g másla
100 g vysokoprocentní čokolády
2 lžíce mléka
Jak ty nejlepší míša řezy upéct?
Korpus
Nejprve oddělte žloutky a bílky. Ke žloutkům přidejte med a šlehejte
do pěny. Pak přisypte kakao a opět vyšlehejte. Z bílků připravte tuhý
sníh a opatrně ho vmíchejte ke žloutkové směsi. Nalijte na pekáč nebo do
dortové formy a pečte cca 15 minut v troubě předehřáté na 180 °C.
Krém
Krém na míša řezy není složitý. Stačí smíchat tvaroh, moučkový
cukr a změklé máslo. Určitě jde vymíchat i ručně, ale lepší je na to
vzít mixér, který ingredience smíchá tak, že v krému nebudou hrudky.
Než budete krém na korpus dávat, určitě ho nechte dokonale
vychladnout.
Poleva
K přípravě jemné polevy budete potřebovat vodní lázeň. Na ní
nejprve rozpustíte máslo, do něhož nalámete čokoládu. Až se vám i ona
rozpustí, přidejte jednu lžíci mléka a tu řádně rozmíchejte, potom to
samé opakujte i u druhé lžíce.
Polevu nalijte na dort, nechte moučník vychladnout a ještě ho dejte na
hodinku lednice.
Jana je knihomolem, milovnicí cestování a hlavně maminkou pětileté Emily. Zážitky z dob mateřské a rodičovské „dovolené“ ji inspirovaly natolik, že o nich napsala knihu Mámou s humorem. Kromě toho se věnuje vlastnímu blogu a píše pro řadu online magazínů s tématy pro ženy, je spoluautorkou magazínu "Svět Bydlení":https://www.svet-bydleni.cz/, do kterého přispívá články a DIY videy.
Po základní škole Jana pokračovala na zdrávku, a to na obor Zdravotní laborant, nicméně mikrobiologie, hematologie ani klinická biochemie jí neučarovaly tolik jako psaní. Ve druhém ročníku na střední ji učitel češtiny přihlásil do tříkolové celostátní soutěže v tvůrčím psaní. V ní se umístila na druhém místě, což ji popostrčilo k tomu, aby se psaní začala věnovat.
Vedle učení zdravotnických předmětů k maturitě se tedy věnovala ještě přípravě na přijímací řízení pro bakalářský obor Jazyková a literární kultura. Z něj pokračovala na magisterský, kde vystudovala sociální a marketingovou komunikaci.
Ke studiu se Jana vždy snažila nabírat i praktické zkušenosti, prošla proto jako elév Českým Rozhlasem v Hradci Králové a jako marketingový koordinátor online kreativní agenturou. Její praxe pak pokračovala v PR agentuře a knižním vydavatelství. V roce 2013 se stala redaktorkou a copywriterem na volné noze. Její texty se tak objevily a dodnes objevují v několika médiích.
Pro eMimino začala pracovat na začátku ledna 2018, kdy z původního částečného úvazku brzy přešla na plný, na němž je jejím hlavním úkolem redakce magazínů eMimina a Arome.
Mimo lifestylu se Jana věnuje také historickým tématům, konkrétně holocaustu v době druhé světové války. Sporadicky dobrovolničí na akcích pořádaných Nadačním fondem obětem holocaustu a nyní stojí u zrodu nové neziskové organizace, v jejímž rámci bude mít na starosti webové stránky a blog.
Přečtěte si Janinu knížku "Mámou s humorem":https://www.pointa.cz/project/ef9f0074-145c-11e9-8329-0a891f09afaa anebo se podívejte na její "blog":http://www.janabitalova.cz/.
Líbil se vám článek?
Váš příspěvek
Newsletter
Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.