Recept Zmrzlinová bábovka s ovocem 2

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Zmrzlinová bábovka s ovocem 2

Postup

1. Ovoce zbavíme nečistot, omyjeme a necháme na kuchyňském papíru oka­pat. Maliny přebereme, několik jich odložíme stra­nou na ozdobení.

2. 150 g ovoce propasíruje­me. Pudinkový prášek a 75g cukru rozpustíme v sektu a vmícháme do tvarohu. Piškoty rozdrobíme a zamícháme do tvarohové směsí. Za stálého přisypává­ní zbylého cukru ušleháme dotuha smetanu a opatrně ji vmícháme do krému.

3. Formu vypláchneme studenou vodou a po­stupně plníme krémovou směsi, ovocným pyré a čer­stvým ovocem. Mrazíme nejméně 5 hodin, ale nejlé­pe přes noc. Nejlepší je teflonová forma.

4. Hodinu před podává­ním vyklopíme zmrzlino­vou bábovku z formy na podnos a dáme do chlad­ničky. Před podáváním ozdobíme čerstvými jaho­dami.

Recept je z kategorií: Bábovky



Nahlásit recept

  • 16.06.03 vloženo
  • 4156x zobrazeno

Čas přípravy

  • 35 minut

Počet porcí

  • 16 porcí

Ingredience

  • 1 kousek asi 250 kcal, 6 g bílkovin, 15 g tuků 20 g sacharidů
  • zmrzlina:
  • 600 g různého bobulovi­tého ovoce (např. jahody, rybíz, maliny)
  • 150 g jemného cukru
  • 1 bal. vanilkového pudinku
  • 450 ml suchého sektu
  • 600 g smetanového tvarohu
  • 4 podlouhlé piškoty
  • 600 ml smetany
  • mimoto:
  • forma na bábovku (prům. 24 cm)

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Zmrzlinová bábovka s ovocem 2

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Hraběnčiny řezy

Nejlepší recepty

Těstoviny s lososem v krému Těstoviny s lososem v krému
Dušené hovězí na bobkových listech - Boeuf étuvé au feuilles de laurier Dušené hovězí na...
Šumavská bramboračka Šumavská bramboračka
Vepřové maso v mrkvi Vepřové maso v mrkvi
Horké maliny se zmrzlinou Horké maliny se zmrzlinou
TOPlist