Recept Zmrazené rybí filé s pórkem (pro Střelce)

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Zmrazené rybí filé krátce opláchneme pod tekoucí vodou, osušíme, zakapeme citrónovou šťávou a necháme chvíli na talíři v pokojové teplotě. Mezitím očistíme a opereme pórek a nakrájíme jeho bílou a světle zelenou část na jemné kroužky. Rybí filé, které má být částečně rozmrazené, nakrájíme na proužky silné asi na dva prsty, poprášíme je moukou a vložíme do pánve se silným dnem. Na dobře rozehřátém přepuštěném másle je po každé straně 2-3 minuty opékáme, pak do pánve přidáme pórek, promícháme, osolíme, opepříme a pokrm pod pokličkou 5 minut na mírném ohni dusíme. V kysané smetaně rozmícháme hořčici a rybu zalijeme. Nezakryté dusíme dalších 10 minut na malém ohni. Před podáváním ještě přisolíme a připepříme. Už nemícháme, aby se ryba nerozpadla.

Čerpáno z knihy Receptář ve znamení zvěrokruhu aneb sezónní kuchařka pro pokročilé (1989).

Recept je z kategorií: Mořské



Nahlásit recept

  • 26.10.04 vloženo
  • 5245x zobrazeno

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • 1 kg zmrazeného rybího filé
  • 1 PL hladké mouky
  • 2 PL citrónové šťávy
  • 1/2 kg pórku
  • 50 g přepuštěného másla
  • sůl
  • mletý pepř
  • 2 PL hořčice
  • 250 ml kysané krémovité smetany - 18 % (*1 kelímek*).

Doporučená příloha

  • rýže nebo bílé pečivo

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Jari 14.01.11 13:48

Aby se nedělalo někomu špatně z přiložené fotky, radši jsem ji odstranila.

Diskuse k receptu Zmrazené rybí filé s pórkem (pro Střelce)

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
tlustá bába
1189 příspěvků 08.05.13 08:53

… ale kapku brzdi!
Například ta fotka tam přistála hodně dlouho po vložení receptu Pendou a diskuze se nezúčastnili žádní kuchařští nýmandi.
Pěkně jsi uvařila, pěkně vyfotila a pěkně nás poučila.
Jóó, tak na tohle se těším! :lol: :lol: :lol:

 
BarbaraP
27 příspěvků 08.05.13 06:17

Místo zmrazeného filé čerstvou rybu a mohl by to být celkem dobrý recept, ale to foto vyměnit! Tohle vypadá jak už jednou pozřené a to teda bez pardonu :poblion: :roll:

 
penda
4753 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Zmrazené rybí filé s pórkem...kosiku a Maňano

tak, pánové, díky tomu, že mám slabost pro bejky (dva mám momentálně doma), tak recepty psané mnou, máte opravené dle Vašeho gusta…včera mi totiž došlo, že to můžu opravit sama, nikoli pepíček..jo, hold, ne vždy mi všechno rychle dojde…

 
penda
4753 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Pro Střelce: Zmrazené rybí filé s pórkem

stačí tam napsat Pro (třeba) Střelce a vyjedou Ti všechny recepty…a dole si ještě zaškrtnout jen v názvech receptů…a máš to…

 
Manana
1516 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Pro Střelce: pendě

No jo, pendo, ale kdo si má pamatovat, co si má do vyhledávače dát? A je otázka, zdali vůbec má kam co dát, když brambory jsou všude kolem a ta niva nikde?

 
penda
4753 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Pro Střelce: Zmrazené rybí filé s pórkem

kosiku, máš špatnou paměť…nemluvil si se mnou, ale s glamou, která tu takto zavedla tyto „zodiacké“ recepty, proto jsem se držela již zavedeného.....a pokud je budete chtít vyhledávat, budou všechny zařazeny do zvěrochutí, čili v tom nevidím žádný problém…a nechápu, jaký problém je s kategoriemi­..všechny jsou zařazeny do správných kategorií…a navíc tu máme možnost uložit si oblíbený recept, čili, co se mi líbí, uložím a víc to hledat nemusím…z čehož vyplývá, že jinak už to psát nebudu než tak, jak to je..pokud trváte na změně, domluvte si to s pepíčkem, pokud bude ochoten všechny tyto recepty upravit dle kosikova návrhu, klidně v nich budu pokračovat…a Maňanku, tobě stačí dát do vyhledavače jen „pro bejka“ a brambory s nivou se ti určitě objeví :-))

 
Manana
1516 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Pro Střelce: Zmrazené rybí filé s pórkem

Pendo tady má kosik úplně vrchovatou pravdu - viz ten recept pro už nevím které znamení, který bych si bejval rád dal, jenže ve zvěrokruhu ho už nenajdu.

 
kosik
42 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Pro Střelce: Zmrazené rybí filé s pórkem

Již jsme spolu jednou diskutovali o tom, jestli pro střelce nebo pro všechny. Ale nomohla by jste, když už trváte na tom, že je to jenom pro někoho, pojmenovávat recapty např. tímto způsobem: Zmrazené rybí filé s pórkem (Pro Střelce). Ono se to plete při výpisu receptů v kategoriích. Děkuji.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Guláš z masáků

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Jarní špenát zapečený se sýrem Jarní špenát zapečený se sýrem
Tiramisu z mascarpone Tiramisu z mascarpone
Bílá ředkev plněná jehněčím masem Bílá ředkev plněná jehněčím...
Horké maliny se zmrzlinou Horké maliny se zmrzlinou
Štika na smetaně Štika na smetaně

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist